Byggtorget logoByggtorget logo
inspirasjon peis og vedovninspirasjon peis og vedovn

Varme og ventilasjon

Finn inspirasjon til dine nye peis eller vedovn hjemme eller på hytta.

peispeis

Slik får du fyr i peisen

Fyr i peisen gir ikke bare kos og hygge. Det gir varme, sparer strøm og er miljøvennlig. Men å tenne opp i peisen er ikke alltid like enkelt. Med disse opptenningstipsene lærer vi deg en gang for alle hvordan det skal gjøres.

sommerhytte med nye vinduer fra Natresommerhytte med nye vinduer fra Natre

5 smarte investeringer som gir lavere strømregning

Med høye strømpriser er vi stadig på jakt etter energieffektive løsninger for å kutte ned på strømforbruket. Her er fem tips til produkter som hjelper deg med strømsparingen.

Jente foran peisenJente foran peisen

Peis, panelovner eller varme i gulvet?

Panelovner er en gammel klassiker som aldri går av moten, og det er ikke helt uten grunn. Hans Gravdal hos Byggtorget Hardanger Byggsenter gir oss en enkel oppsummering av fordelene med panelovner:

Innemiljø - hvordan få et godt innemiljø?

Vi tilbringer hele 90% av tiden vår innendørs, og derfor er det helt avgjørende at innemiljøet i din egen bolig er bra. Godt innemiljø handler om mange forskjellige ting, og det du tenker på først er trolig inneklima og luftkvalitet.

Mørk peis i åpen stue-kjøkken-løsning.Mørk peis i åpen stue-kjøkken-løsning.

6 peistips som varmer

En peis er ikke bare en peis. Det er flere valg du kan ta som bidrar til å redusere boligens energiforbruk og påvirke strømkostnadene i positiv retning.

Liten klassisk støpejernsovn i blå stue med innebygget bokhylle med ved i nederste hyllene.Liten klassisk støpejernsovn i blå stue med innebygget bokhylle med ved i nederste hyllene.

Støpejernsovn: Klassisk vedovn som varmer

En moderne peisovn kan være både tidløs og funksjonell, for det trenger ikke være traust og tradisjonelt selv om du velger en støpejernsovn.

To menn som ser på plantegninger inne i et hus under oppbygging.To menn som ser på plantegninger inne i et hus under oppbygging.

Bygge nytt eller bygge på?

Uansett om du skal bygge nytt eller bygge på, er planlegging og valg av materialer avgjørende for resultatet. Ta valg du selv er trygg på gjennom hele prosessen.

Hytte peis i stue med store vindusflater i stor trehytte med snø utenfor.Hytte peis i stue med store vindusflater i stor trehytte med snø utenfor.

5 gode grunner til å bytte peis på hytta

En ny, moderne peis på hytta vil redusere strømkostnadene og gi bedre varme. Få inspirasjon og les våre råd om hvorfor du bør bytte peis her.