Byggtorget logoByggtorget logo
Liten klassisk støpejernsovn i mørkeblå stue.Liten klassisk støpejernsovn i mørkeblå stue.
Liten klassisk støpejernsovn i mørkeblå stue.Liten klassisk støpejernsovn i mørkeblå stue.

Støpejernsovn: Klassisk vedovn som varmer

En moderne peisovn kan være både tidløs og funksjonell, for det trenger ikke være traust og tradisjonelt selv om du velger en støpejernsovn.

– Stilmessig passer støpejernsovner godt til organiske og naturlige interiør, og en stor fordel med støpejern er at man kan lage former som ikke andre materialer kan. Støpejern holder også godt på varmen, forteller Hilde Jeanette Ødegaard, markedskoordinator i Jøtul.

Les også: Seks peistips som varmer

Jøtul har flere trendy ovner å velge mellom, og som fungerer like godt til moderne arkitektur som til et tradisjonelt hjem. For eksempel modellen Jøtul F 200, en moderne tolkning med buet topp, gotiskinspirerte sprosser og nette ben som passer til en moderne stil med rene linjer.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Støpejernsovn F 200 fra Jøtul i blå stue med skinnsofa og brune stoler.

Bilde: Støpejernsovner har lange tradisjoner og er typisk norsk. Samtidig gir det god varme, og flere modeller kan også leveres med koketopp. Her ser du F 200 fra Jøtul. Foto: Jøtul

Norsk håndverk og bærekraftig produksjon

Støpejernsovner har lange tradisjoner i Norge og er regnet for å være typisk norsk. Jøtul har produsert vedovner, peisinnsatser og peiser siden 1853. Det er 170 år med norsk håndverk.

– Våre ovner støpes på Kråkerøy. Vi jobber hele tiden med å lage de mest rentbrennende ovnene, og en så bærekraftig produksjon som mulig, sier Ødegaard.

Les også: Slik får du fyr i peisen

Støpejern i seg selv er et svært holdbart materiale. I produksjonen bruker Jøtul blant annet gamle, resirkulerte støpejernsovner som smeltes om til nye moderne ovner. I tillegg er det enkelt å bytte ut deler, slik at du slipper å bytte hele ovnen om noe skulle bli ødelagt.

Nyhet høsten 2023

Støpejernsovn i åpen kjøkkenløsning i moderne hjem med spilevegg.

Foto: Jøtul

Jøtul F 620-serien i støpejern er en av nyhetene høsten 2023 og er en stor vedovn som kommer med koketopp.

Støpejernsovn er trygt om strømmen ryker

Støpejernsovner gir en god og trygg varme. Selv små støpejernsovner, som for eksempel F 602, oppnår hele 81 prosent virkningsgrad. Til sammenligning har mange eldre vedovner en virkningsgrad ned mot 50 prosent.

Flere av støpejernsovnene til Jøtul kommer også med koketopp, slik at du kan varme opp både vann og mat selv om strømmen skulle ryke.

Les også: Peis, panelovner eller varme i gulvet?

Bilder under: F 163 og F 602, begge fra Jøtul. Foto: Jøtul

Liten støpejernsovn i moderne design fra Jøtul i hvit stue.Liten støpejernsovn i moderne design fra Jøtul i hvit stue.
Klassisk støpejernsovn fra Jøtul i hvit og grå stue.Klassisk støpejernsovn fra Jøtul i hvit og grå stue.

Klassisk vedovn i moderne design

XL-BYGG er også forhandler av peisovner fra Nordpeis. Ønsker du et mer moderne uttrykk, kan du velge en av deres varianter i betong, i stedet for støpejern.

Nordpeis har et bredt utvalg peisovner i ulikt design, men ønsker du noe som minner om en klassisk vedovn, kan du for eksempel vurdere Origo-serien.

Den finnes i mange varianter, både med utenpåliggende glass som gjør den ekstra elegant, og utførelse i Colorado-betong. Felles for serien er at den har et romslig brennkammer som gir deg godt innsyn til flammene uansett om du velger en variant med sideglass eller uten.

Peis fra Nordpeis med Colorado-betong i åpen kjøkkenløsning.

Bilde: Origo Colorado fra Nordpeis. Foto: Nordpeis

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg