Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Velg trepanel til veggen

Innvendig trepanel er ikke bare flott å se på, det er også et bærekraftig valg. Trenden nå er å velge glattpanel eller sprekkpanel med en transparent finish – både hjemme og på hytta.

Naturlige materialer er mer og mer etterspurt, og det vanligste er gran eller furu, selv om også andre tresorter som eik finnes på markedet.

– Eikepanel er svært formstabilt, men også mer kostbart. Et godt alternativ er granpanel, som er mer formstabilt og har mindre kvae enn furupanel. Det er dette vi selger mest av, forteller butikksjef Lars Støvset hos Byggtorget Mathisen & Mathisen i Narvik.

De som ønsker vegger og tak uten kvist og med skjult innfesting, kan vurdere også «diamanten» innen interiørpanel, nemlig kvistfri sløyd. Disse panelene leveres i 16 mm tykkelse, både hvitmalt og hvitlasert.

Glattpanel eller sprekkpanel

En trend de siste årene er at trepanelet skal være glatt, i motsetning til profilerte panelbord, som tidligere var mest vanlig.

– Sprekkpanel ser nesten ut som glattpanel, men har en liten sprekk mellom bordene på to-tre millimeter. I realiteten får glattpanel også et lite mellomrom når bordene krymper, så forskjellen er ikke stor, forklarer Støvset.

Les også: Slik får du ny stue på én helg

Kommunikasjonsdirektør Tone Bente Bergene Holm hos leverandøren Bergene Holm er en ivrig ambassadør for trepanel. Hun ser at det er flere og flere som nå også vil ha dette hjemme, ikke bare på hytta:

– Det er et naturprodukt som puster, trekker varme og fuktighet til seg og slipper det ut igjen. Det er rett og slett godt å omgi seg med naturlige materialer.

Hun trekker også frem glattpanel som et eksempel på dagens trend, men overflatebehandling som får fram spillet i treverket er også et populært grep.

Ferdigbehandlet panel

Bergene Holm mener absolutt at det er lurt å satse på ferdigbehandlet panel. Da har du mer kontroll på sluttresultatet, og slipper sprekker i overflatebehandlingen:

  • Ferdigmalt panel gir en heldekket overflate der treets naturlige struktur fortsatt er synlig.
  • Ferdigbeiset panel har mange også  forskjellige fargemuligheter, samtidig som beisen bidrar til å forsterke skjønnheten og det unike i trevirket-
  • Interiøroljet panel gir en varm, sløret og rolig overflate som også føles god å ta på.

For deg som vil gjøre det lille ekstra, skal du også vite at det finnes såkalte effektpaneler. De er strukturbørstede, beiset og belagt med skimmer og glitter som gir en helt spesiell effekt i det rette lyset.

– Med beis får du frem de naturlige strukturene i panelet fordi den er transparent. Det samme gjelder hvitlasering, og vi opplever at mange interiørarkitekter og trendsettere liker det naturlige uttrykket, kommenterer hun.

Les også: Slik monterer du veggpanel

Heltrepanel hjemme og på hytta

Bergene Holm er en av Byggtorgets leverandører av innendørs trepanel, og de har flere populære kolleksjoner å velge mellom.

– Grankolleksjonen NORD med beisfargene Lysne, Skumre, Mørkne og Blåne, som også inneholder listverk og utforinger, er utrolig flott. Glem heller ikke at panel kan monteres både liggende og stående, gjerne i kombinasjon i ett og samme rom. Vi ser stadig flere som velger liggende panel på veggen, forteller Bergene Holm.

Bilde: Lysne panel fra grankolleksjonen NORD. Foto: Bergeneholm

Hun vil gjerne også trekke fram en furukolleksjon som særlig er populært på hytter, nemlig Eventyrkolleksjonen.

– Den består av flere flotte farger, blant annet fargen Drivved, som har vært en bestselger i mange år. Særlig er denne kolleksjonen populær blant hytteeiere, opplyser hun.

Les også: Slik gir du nytt liv til furuveggene på hytta

Bilde: Panel i fargen Drivved grå fra Eventyrkolleksjonen. Foto: Bergeneholm

Profilert trepanel

Heltrepanel er et solid produkt som holder seg godt over tid. Det kan brukes i alle rom, og det kan lett repareres om det skulle få en skade. Det gjør panel til et tidløst og bærekraftig materialvalg.

Det er selvsagt fortsatt mulig å velge andre typer panel enn den glatte. Det skal jo passe til boligen. Særlig til et sveitserhus eller et mer herskapelig hus, vil profilert panel være det mest naturlige valget. Det finnes mange ulike profiler å velge mellom, kom gjerne innom oss i Byggtorget for en titt.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes. Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet