Byggtorget logoByggtorget logo
stue med sofa og mange takvinduer med rødfarget solskjermingstue med sofa og mange takvinduer med rødfarget solskjerming
stue med sofa og mange takvinduer med rødfarget solskjermingstue med sofa og mange takvinduer med rødfarget solskjerming

Innvendig og utvendig solskjerming til vindu

Når solen steker på vinduet kan det bli svært varmt og ubehagelig å oppholde seg innendørs. Kjenner du deg igjen? Da kan du ha behov for soldempende glass eller annen solskjerming til vindu.

Moderne vinduer gir gode valgmuligheter både når det gjelder dimensjoner og egenskaper. Store vindusflater inviterer dagslyset inn, men for inneklimaet kan det samtidig by på utfordringer med tanke på temperatur og mørklegging om natten.

Barnerom på loftet med 2 vinduer

Foto: Velux

Soldempende glass

I soldempende vinduer er det spesialglass som slipper gjennom det meste av lyset, men samtidig stopper mye av solvarmen. Ettersom glasset først og fremst stopper varmen, er det også vanlig å kalle det varmedempende. Du vil oppleve at det gir et verdifullt bidrag til en svalere bolig på solrike dager, samtidig som du slipper dagslyset inn.

Les også: Nye vinduer? Tenk gjennom dette før du tar valget

Bilde: Med store glassflater blir det fort varm, da kan det lønne seg å velge soldempende glass i vinduene. Foto: BlinkHus

Soldempende glass kan fås i ulike varianter, alt etter hvor mye solvarme du faktisk ønsker å dempe. Spør en av Byggtorgets vinduseksperter i ditt lokale byggevarehus, så viser vi deg hva våre leverandører kan tilby. På generelt grunnlag skal du vite at glasset blir mørkere jo mer sol du vil at det skal dempe, så det må du ta med i vurderingen.

Vindu med solskjerming

Soldempende glass får du til både vindu og større glassflater. Behovet for vinduer med soldempende glass er som regel størst på vinduer vendt mot sør og vest. Når du velger solskjerming til vindu bør du ta hensyn til hva slags rom du velger solskjerming til. Enkelte rom kan trenge full blokkering av sollys, for eksempel et soverom, mens i en stue ønsker du kanskje en lite synlig solskjerming.

Dobbelseng på gulv med 4 vinduer

Foto: Velux

I tillegg til soldempende glass får du både utvendig og innvendig solskjerming til vinduer, det finnes også automatiske alternativer som for eksempel styres med app eller fjernkontroll.

Les også: Sikkerhetsglass gjør boligen din tryggere

Utvendig solskjerming

Utvendig solskjerming er gjerne den mest effektive måten å skjerme for solen på. Da blokkerer du varmen fra solstrålene før den treffer glasset. Det finnes flere typer utvendig solskjerming, både transparent som du kan se ut av og solskjerming som blokkerer lyset og gjør det mørkt inne. Utvendig solskjerming kommer både som screens og rulleskodder.

  • Rulleskodder: gir både en mørkleggende og varmebeskyttende effekt, og demper dessuten støy når det regner eller hagler.
  • Screen: Du får både varmebeskyttende og mørkleggende screens. Mens mørkleggende screens blokkerer utsikten er varmebeskyttende transparente. En screen reduserer varmen effektivt, noen over 90 prosent.

Innvendig solskjerming

Dame som steller med blomster

Bilde: Ved innvendig solskjerming har du mange valgmuligheter, også til takvinduer. Foto: VELUX

Innvendig solskjerming begrenser dags-/sollys godt, men de er ikke like effektive når det kommer til å stoppe varmen. Det handler ganske enkelt om at solstrålene ikke stoppes før de faktisk kommer inn. For innvendig solskjerming finnes det mange alternativer: Vanlige gardiner, rullegardiner, lamellgardiner, persienner, blendingsgardiner og plisségardiner.

Innvendig solskjerming til vinduer som går innover, såkalte “vippevinduer”, er ofte en utfordring, men du får for eksempel plisségardiner som kan monteres i rammen/karmen som omslutter glasset. Et annet alternativ er å montere utvendig solskjerming.

Solskjerming til takvindu

Utvedning tak med rullegardiner

Foto: VELUX

Takvinduer er en flott måte å slippe ekstra sollys inn i boligen på, samtidig som et takvindu er med på å varme opp boligen. Et takvindu med solskjerming eller soldempende glass vil gi deg og din bolig rikelig med lys og et behagelig inneklima. Velux solskjerming er et eksempel som fungerer til takvindu, og de har alternativer som vil passe uavhengig av om du ønsker å blokkere lyset helt ute eller kun blokkere varmen.

Les også: Slik får du mer plass med takvindu

Hos Byggtorget hjelper vi deg gjerne med å finne de beste løsningene når det gjelder solskjerming til din bolig. Kom innom oss om du har spørsmål!

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Når vi sier at vi tar hele jobben, så mener vi det. Alt du trenger å gjøre er å fortelle oss om prosjektet ditt, så tar vi en befaring og gir deg et tilbud på hele jobben.

Slik fungerer Ferdig Snekra:

  1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig pris og løsning.
  2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.
  3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra Byggtorget. Enklere blir det ikke.

Som Ferdig Snekra-kunde får du:

  • Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet - enten det er stort eller lite.
  • Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt
  • Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier.
  • Konkurransedyktige priser fordi Byggtorget er en ledende aktør i byggevarebransjen. Vi tilbyr deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.
  • Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra Byggtorget som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid.