Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggtorget-butikk

Sikkerhetsglass gjør boligen tryggere

I en del tilfeller er det behov for glass som tåler en trøkk eller der konsekvensene av knust glass kan bli ubehagelige.

Eksempler er glassdører og sidefelt til dører, men også vinduer som går langt ned mot gulvet og der det er fare for sammenstøt mellom mennesker og glass. I henhold til TEK17 skal det alltid brukes sikkerhetsglass dersom vindu/glassfelt er lavere enn 0,8 meter over gulvet.

Det finnes hovedsakelig to typer sikkerhetsglass:

  • Laminert glass
  • Herdet glass

Laminert glass består av to eller flere lag med glass som er limt sammen med en spesiell folie. Denne folien gjør at glasset fremdeles henger sammen selv om det skulle knuse. Det er derfor det beste valget hvis du vil sikre deg mot vandalisme og innbrudd da folien fremdeles vil utgjøre en barriere som er vanskelig å komme gjennom for innbruddstyver. Det er selvsagt også en fordel med tanke på personsikkerhet dersom glasset skulle knuse på grunn av et uhell.

Herdet glass varmes på sin side opp til over 600 grader, for så å sjokkavkjøles. Dermed oppstår konstante spenninger som gjør det motstandsdyktig overfor sprekker og bruddskader. Om et herdet glass likevel skulle knuse, pulveriseres det i tusenvis av små og ufarlige glassbiter. De som vet hva de holder på med, knuser imidlertid herdet glass ganske lett. Det er altså ikke førstevalget for å sikre seg mot innbrudd og vandalisme, men egner seg godt for de fleste andre anvendelser der sikkerhetsglass er nødvendig. Det er dessuten noe rimeligere enn laminert glass.