Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggtorget-butikk

Steng lyden ute med støydempende glass

Har du eldre vinduer i huset ditt, har du helt sikkert lagt merke til at de ikke er spesielt gode på å dempe lyd. Og selv om det kanskje er praktisk å kunne snakke med en som står utendørs uten å åpne vinduet, kan det være svært plagsomt, og faktisk helseskadelig, dersom du bor i et område med mye støy.

Investerer du i nye vinduer får du vesentlig bedre lydegenskaper uansett hvilket vindu du velger. Det henger sammen med at nye vinduer både er tettere, har tykkere/bedre glass og lukkemekanismer som gjør at vinduet slutter tett og godt inntil karmen. Normale vinduer kan typisk redusere støy med rundt 30 desibel.

Bor du like ved en trafikkert vei eller et område som er utsatt for mye annen støy, bør du likevel vurdere et vindu med støy- eller lyddempende glass. De kan faktisk redusere støyen med opptil 40 desibel. Hvis du synes det høres lite ut, kan vi fortelle deg litt om hvordan desibel-skalaen fungerer. En endring på 5-6 desibel oppfattes nemlig som en meget tydelig endring, mens en endring på 8-10 desibel oppfattes som en fordobling eller halvering av lyden.

Så ved å gå velge et støydempende vindu vil du faktisk oppleve vesentlig lydreduksjon kontra et standard vindu.