Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Nå har fabrikkmalt kledning blitt et enda bedre valg

Ferdig grunnet kledning har på lang vei blitt standard i byggeprosjekter. Nå er det imidlertid enda enklere å spare tid og tjene penger på å velge en fabrikkmalt kledning.

Et av de viktigste argumentene for å velge fabrikkmalt kledning med mellomstrøk, er fleksibiliteten det gir deg som byggherre eller håndverker.

Når du velger en kledning som er beskyttet mot vær og vind fra start, er det mulig å gjennomføre kledningsprosjekter året rundt, noe som også gjør det mulig å gjennomføre flere prosjekter totalt sett.

– En fabrikkmalt kledning gir også større marginer sammenlignet med en ubehandlet kledning, spesielt på prosjektbestillinger der bygget skal leveres ferdigmalt, påpeker proffselger Vegard Svenskerud hos Byggtorget Lena på Toten.

Her kan du se utvalget vårt av utvendig kledning

Ferdig grunnet kledning hos Byggtorget får du fra

  • Bergene Holm AS
  • G3 Gausdal Treindustrier
  • Hasås AS
  • Moelven wood AS

Fabrikkmalt kledning er laget for industriell påføring av maling, og gjør at kvaliteten er den aller beste. Overflaten er mer homogen, har mindre fiberreising, er enkel å overflatebehandle og har god vedheft. I sum betyr det at du leverer fra deg et bedre sluttresultat når jobben er ferdig, noe som blant annet reduserer risikoen for reklamasjoner i etterkant.

Lagerfører ferdigmalt kledning

Bilde: Dobbelfals kledning i gammel type, fabrikkmalt i grått og hvitt. Foto: Bergene Holm AS

Hos Byggtorget Lena selges det så mye kledning til både små og store prosjekter gjennom året, at de mest solgte fabrikkmalte kledningene med mellomstrøk lagerføres i byggevarehuset (19x148 dobbelfals ny og gammel type i standard hvit).

Ønsker kunden en annen farge enn standard hvit, må det beregnes en leveringstid på 3-4 uker.

– Nytt av året er det at Moelven nå også kan tilby fabrikkmalt kledning med toppstrøk. Det vil si at kun flekking av spikerhull og endeved er nødvendig. Med tanke på hvor dyrebar de flestes fritid er, er dette noe flere kan tilby som tilvalg for sine sluttkunder, tipser proffselgeren om.

Så lenge kan kledningen stå uten videre behandling:

  • Ubehandlet kledning: Må grunnes og males så fort som mulig, helst innen 2-3 uker
  • Ferdig grunnet kledning: Må flekke kuttflater og spikerhull umiddelbart, males i løpet av 6-9 måneder
  • Fabrikkmalt kledning med mellomstrøk: Må flekke kuttflater og spikerhull umiddelbart, male toppstrøk innen 2 år (også avhengig at kvaliteten på malingen)
  • Fabrikkmalt kledning med toppstrøk: Må flekke kuttflater og spikerhull umiddelbart, følger deretter den valgte malingens ordinære vedlikeholdsintervaller.

Få hjelp med oppsalg og tilvalg

Det er ikke alltid like enkelt å holde seg oppdatert på hva som finnes av produkter og tilvalg der ute. Vi i Byggtorget har inngående kunnskap om dette, og kan bistå opp mot sluttkunden slik at terskelen for å få et oppsalg er lavere. Da tar vi runden på tilvalg direkte med sluttkunden, så priser dere og leverer et prosjekttilbud basert på kundens ønsker.

– Standardproduktene i prosjektbestillinger er jo ofte veldig presset både på pris og margin, så et oppsalg vil være vinn-vinn for både proffen og oss, sier Vegard Svenskerud.

Kostnad ubehandlet vs fabrikkmalt kledning

Det er ikke til å legge skjul på at forskjellen i løpemeterpris kan være stor dersom vi ser innkjøpskostnadene for ubehandlet kledning av gran eller furu opp mot en fabrikkmalt kledning.

Ser vi på forskjellen mellom ubehandlet og fabrikkmalt kledning med grunning og mellomstrøk, slår imidlertid regnestykket for den ubehandlede kledningen sprekker ganske raskt. For den må jo behandles med grunning, samt maling eller beis. Det er heller ikke gratis.

Skal det leies inn en profesjonell maler til å gjøre jobben, kommer det totalt sett til å bli dyrere enn å velge en kledning som både er grunnet og påført et mellomstrøk. Gjør sluttkunden jobben selv blir det helt klart rimeligere, men i en verden der fritid er et luksusgode har den faktisk en ganske høy pris likevel.

Til slutt er det også en annen stor fordel ved å velge industriell påføring av maling:

– Med en fabrikkmalt kledning er du sikret riktige påføringsmengder under kontrollerte forhold, der vær og vind ikke er avgjørende for sluttresultatet. Det eneste du må passe på før kledningen monteres er riktig lagring, slik at kledningen ikke monteres med et for høyt fuktinnhold, avslutter Svenskerud.

Snekker som monterer ny utvendig kledning på et hus

Bilde: Kledning fra Hasås fabrikkmalt med Jotun Drygolin. Foto: Jotun

Vi gjør proffens hverdag enklere

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at  trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!