Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Nå vil vi ha ytterdør med farge

Foruten de praktiske og sikkerhetsmessige fordelene ved en ny ytterdør, er det også viktig å velge noe du synes ser bra ut. Hvorfor ikke være litt vågal og velge ytterdør med farge?

Døra bør selvsagt matche resten av husets stil, men noe så enkelt som farge kan gjøre en hel masse med husets uttrykk!

– Mange har blitt mye modigere når det gjelder fargen på ytterdøren, og vil ha et inngangsparti som skiller seg ut og står frem. Særlig på nye funkishus ser vi at mange velger sterke og tydelige farger, som oransje og grønt, forteller product manager Tara Hall i Swedoor.

Les også: Hvilken ytterdør passer ditt inngangsparti?

Knallgul ytterdør neste?

Moderne funkisvilla med gul ytterdør

Bilde: Eugenia ytterdør i fargen gul fra Gilje. Foto: Gilje

Det samme inntrykket har Terje Flaa hos Byggtorget Birkenes, som kan fortelle at stadig flere kunder er åpne for å eksperimentere litt med farger.

– Før valgte nesten alle hvite ytterdører. De siste årene ser vi imidlertid at folk har blitt flinkere til å velge sprekere farger, noe som kan være spesielt fint på hus med en nøytral farge på fasaden, forteller Flaa.

Det bekreftes også av den norske dør- og vindusprodusenten Gilje, som blant annet har levert flere knallgule ytterdører de siste årene.

Les også: Velg en hyttedør som tåler vær og vind

Ytterdør med to farger

ytterdør i to farger. Rød på utsiden, rosa på innsiden

Bilde: Hva med en tofarget dør? Her vist med modellen Debussy. Foto: Swedoor

Synes du det er vrient å velge en farget ytterdør som både matcher fasaden og veggfargen i entreen? Da er det faktisk mulig å velge en tofarget ytterdør.

– Mange velger nøytrale dører fordi de er redde for å ha sterke farger inne som ikke passer til resten av stilen i boligen. En tofarget dør gjør at du kan ha en sprek farge på utsiden, og en mer dempet eller nøytral farge inne, forteller Tara Hall i Swedoor.

Byggtorget fører flere varianter av Swedoors ytterdører, og med nesten 2000 farger å velge mellom finner du garantert noe som passer din personlige stil og preferanse.

Med Swedoors app «Door Designer» kan du se og prøve hvordan en ny dør kan se ut hjemme hos deg. Du kan laste ned appen gratis for både iOS og Android.

Byggtorget fører også ytterdører fra Harmonie, Gilje og Bygg1. Ta turen innom ditt lokale byggevarehus for en titt, vi hjelper deg også gjerne med å velge riktig kvalitet og funksjoner etter ditt behov.