Byggtorget logoByggtorget logo
Orange ytterdør med sidefelt på hvitt murhus med spilevegger ved inngangspartiet.Orange ytterdør med sidefelt på hvitt murhus med spilevegger ved inngangspartiet.
Orange ytterdør med sidefelt på hvitt murhus med spilevegger ved inngangspartiet.Orange ytterdør med sidefelt på hvitt murhus med spilevegger ved inngangspartiet.

Populært valg: Ytterdør med sidefelt

Ytterdører med sidefelt som slipper inn mye dagslys i entréen har blitt et populært valg de siste årene. Her har du flere muligheter, avhengig av plassen du har til rådighet.

Dersom du ønsker et inngangsparti som gjør det lille ekstra ut av seg, kan en tofløyet ytterdør (dobbeltdør) eller ytterdør med sidefelt være en løsning for deg.

Sistnevnte fås både med hengslet sidefelt eller fastkarm, og bidrar ikke bare til å skape en imponerende velkomst, men slipper også ekstra mye lys inn i entréen.

Les også: Dette er greit å vite før du kjøper ny ytterdør

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Ytterdør med vindu i fastkarm

– Noen velger en dør med sidefelt som har terskel lik ytterdøren, mens andre setter inn et vindu med fastkarm ved siden av døren, forteller Hilde Klausen hos Byggtorget Arendal.

Det er kanskje spesielt i nybygg eller renoverte funkisboliger det først og fremst velges inngangsdør med et vindu i fastkarm ved siden av.

Butikkmedarbeider Hilde Klausen på Byggtorget Arendal.

Bilde: Hilde Klausen hos Byggtorget Arendal. Foto: Byggtorget

– Det gir ofte et mer stilrent og enkelt inntrykk, samtidig som du får bedre lysinnslipp og vinduet er enklere å tilpasse med tanke på størrelsen du har til rådighet, forklarer Hilde.

Les også: Nå vil vi ha ytterdør med farge

Grønn ytterdør med sidefelt i glass på begge sider.

Bilde: Dørmodellen Solveig med sidefelt i fastkarm på begge sider av døren. Foto: Gilje

Tofløyet ytterdør på hytta

Elin Gilje Jacobsen hos den norske dør- og vindusprodusenten Gilje bekrefter at dører med sidefelt har økt i popularitet de siste årene, men at en tofløyet ytterdør også er et alternativ for deg som ønsker å gi gjestene en minneverdig velkomst.

– Det er ofte de som pusser opp større hus eller bygger seg en stor hytte som velger tofløyet dør eller hengslet sidefelt, ettersom dette er løsninger som krever en relativt bred gang og et ganske stort inngangsparti, påpeker hun.

Les også: Velg en hyttedør som tåler vær og vind

Dirdal tofløyet ytterdør med glass.

Bilde: Dirdal tofløyet ytterdør. Foto: Gilje

Har du imidlertid plass, kan en slik dobbeltdør være med på å koble boligen og utearealet enda tettere sammen.

– På denne måten får man virkelig mulighet til å åpne inngangsdørene ut mot hagen eller uteplassen og viske ut grensene mellom ute og inne, beskriver Hilde hos Byggtorget Arendal.

Hvitt hus med tofløyet svart ytterdør fra Harmonie.

Bilde: Tofløyet ytterdør fra Harmonie. Foto: Harmonie

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg