Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Populært valg: Ytterdør med sidefelt

Ytterdører med sidefelt som slipper inn mye dagslys i entréen har blitt et populært valg de siste årene. Her har du flere muligheter, avhengig av plassen du har til rådighet.

Dersom du ønsker et inngangsparti som gjør det lille ekstra ut av seg, kan en tofløyet ytterdør (dobbeltdør) eller ytterdør med sidefelt være en løsning for deg.

Sistnevnte fås både med hengslet sidefelt eller fastkarm, og bidrar ikke bare til å skape en imponerende velkomst, men slipper også ekstra mye lys inn i entréen.

Les også: Dette er greit å vite før du kjøper ny ytterdør

Ytterdør med vindu i fastkarm

butikkmedarbeider hos Byggtorget gir råd om beising av terrasse

Bilde: Hilde Klausen hos Byggtorget Arendal.

– Noen velger en dør med sidefelt som har terskel lik ytterdøren, mens andre setter inn et vindu med fastkarm ved siden av døren, forteller Hilde Klausen hos Byggtorget Arendal.

Det er kanskje spesielt i nybygg eller renoverte funkisboliger det først og fremst velges inngangsdør med et vindu i fastkarm ved siden av.

– Det gir ofte et mer stilrent og enkelt inntrykk, samtidig som du får bedre lysinnslipp og vinduet er enklere å tilpasse med tanke på størrelsen du har til rådighet, forklarer Hilde.

Les også: Nå vil vi ha ytterdør med farge

Bilde: Dørmodellen Solveig med sidefelt i fastkarm på begge sider av døren. Foto: Gilje

Tofløyet ytterdør på hytta

Elin Gilje Jacobsen hos den norske dør- og vindusprodusenten Gilje bekrefter at dører med sidefelt har økt i popularitet de siste årene, men at en tofløyet ytterdør også er et alternativ for deg som ønsker å gi gjestene en minneverdig velkomst.

– Det er ofte de som pusser opp større hus eller bygger seg en stor hytte som velger tofløyet dør eller hengslet sidefelt, ettersom dette er løsninger som krever en relativt bred gang og et ganske stort inngangsparti, påpeker hun.

Les også: Velg en hyttedør som tåler vær og vind

grå dobbeltdør

Bilde: Dirdal tofløyet ytterdør. Foto: Gilje

Har du imidlertid plass, kan en slik dobbeltdør være med på å koble boligen og utearealet enda tettere sammen.

– På denne måten får man virkelig mulighet til å åpne inngangsdørene ut mot hagen eller uteplassen og viske ut grensene mellom ute og inne, beskriver Hilde hos Byggtorget Arendal.

Bilde: Tofløyet ytterdør fra Harmonie. Foto: Harmonie