Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggtorget-butikk

Vinduer som vasker seg selv

Selv om nytelsen ved å se ut av speilblanke vinduer kan være tilfredsstillende, er det trolig få som synes det er noe gøy å gjøre selve vaskejobben.

Vil du bruke mindre tid på å vaske vinduene utvendig bør du vurdere vinduer med selvrensende glass. De er nemlig laget på en slik måte at kombinasjonen av solens UV-stråler og regnvann fjerner støv og smuss fra det ytterste laget på glasset. Dermed forsvinner den grå, litt matte hinnen du ofte ser på vinduene uten at du trenger å foreta deg noe som helst.

Selvrensende glass egner seg i utgangspunktet best der det blir utsatt for en del sol og regn, men glasset har jo ikke noe forhold til hva slags vann som faktisk treffer det. Det er med andre ord fullt mulig å spyle med hageslangen for å sparke i gang selvrensingen på egenhånd. Det er blant annet en stor fordel på vinduer som er vanskelige å nå for å vaske.

Vinduer med selvrensende glass er dessuten lettere å vaske på tradisjonell måte hvis det blir nødvendig. Som regel holder det med en myk og fuktig klut uten bruk av rengjøringsmidler. Vil du blande inn litt såpe må du sjekke leverandørens anbefalinger før du setter i gang. Feil bruk av rengjøringsmidler kan faktisk skade glasset.