Byggtorget logoByggtorget logo
Lyst vaskeromLyst vaskerom
Lyst vaskeromLyst vaskerom

Orden på vaskerommet

Det er lett å la kaos råde på vaskerommet og bare lukke døra. Men hadde det ikke vært deilig med orden og system? Her får du gode tips som hjelper deg på veien.

Vaskerom kan fort bli til et roterom, men det er ikke så mye som skal til for å få system i sakene. Med disse tipsene er du godt på vei.

1. Lag et system

Sett deg ned i fred og ro, og gå gjennom for deg selv hva som skal oppbevares. Hvor store kurver trenger du til skittentøy? Det kommer an på hvor ofte du har tid til å vaske. Kurvene kan for eksempel merkes med 40 grader, 60 grader, ull, finvask og treningstøy. Sortering sørger for at det er enkelt å kjøre i gang maskinen etter hvert som kurvene fylles opp.

Lite vaskerom med oppbevaring på siden og over benkeplate

Bilde: Bruk hyllesystem til å få orden i skittentøyet. Foto: Elfa

2. Gi alt sin faste plass

Når du har oversikt over det som skal inn på vaskerommet, velger du produkter som passer til dine behov. Hvor mange som bor sammen og hva slags tøy og tekstiler dere bruker, vil være med på å bestemme hva slags system du trenger. Ikke glem at du trenger en benk til bretting av rent tøy.

Les også: Gi badet et løft

3. La klærne puste

Mesh- og trådkurver er praktiske i garderoben, men også til skittentøy. De sørger for lufting, slik at du unngår lukt selv om tøyet er fuktig og ligger i kurven en stund. Ettersom de ligger løst i rammen, kan du legge det rene, brettede tøyet tilbake i kurven, og bruke den når du bærer tøyet tilbake til garderoben.

4. Hold gulvet fritt

Elfa har supre vegghengte systemer du burde ta en titt på. Løsningene frigjør gulvet slik at det er enkelt å holde rent og du beholder bevegelsesfriheten. Systemet kan brukes både til kurvene du trenger, hyller og tørkestativ.

Vaskerom med garderobeløsning som oppbevaring og tørkestativ

Bilde: Bruk åpen garderobeløsning som oppbevaring og tørkestativ i vaskerommet. Foto: Elfa

5. Sett av plass til tørking

Store tørkestativ tar mye gulvplass og er alltid i veien. Sett av plass i innredningen på vaskerommet til vegghengte tørkestativ som kan felles ned etter bruk. Tørker du skjorter, jakker og bluser, kan det være smart å ha en garderobestang med kleshengere i innredningen.

Les også: Nytt baderom på 1-2-3

6. Heng opp redskaper

Om du oppbevarer redskaper som mopp, støvsuger, strykebrett, langkost og feiebrett på vaskerommet, heng det opp på veggen. Da blir det enkelt å få tak i, og mye lettere å vaske gulvet.

Oppbevaring til dør som huser vaskemidler i kurver

Bilde: Bruk døren som oppbevaringsplass. Foto: Elfa

7. Sats på hjul

I tillegg til, eller i stedet for, en vegghengt innredning, kan et kurvstativ på hjul være nyttig på vaskerommet. Du kan velge ulike høyder og bredder, og forskjellige typer kurver i tråd og mesh.

8. Bruk døren

Ikke glem plassen på døren. På et lite vaskerom er denne plassen gull verdt. Du kan feste en oppbevaringsløsning på døren uten skruer, og få plass til vaskemidler, klyper, vaskeposer og andre småting.

Les også: Velg riktig dør

9. Fordel ansvar

Med et ryddig og oversiktlig vaskerom, er det lettere å få flere i familien til å gjøre en innsats, for alle kan finne fram, og jobben blir rett og slett mye enklere.

Klikk-inn vegghengt garderobesystem brukt under trapp som hylle.

Bilde: Garderobesystem kan også brukes i stue, i boden eller garasjen. Foto: Elfa

10. Flere bruksområder

En stor fordel med systemene fra Elfa, er at de selvsagt kan brukes andre steder også. I boden, garasjen, under trappa – det er mange steder hjemme som kunne trenge litt ryddehjelp til smått og stort som har en tendens til å flyte utover. Tankegangen om å holde gulvet fritt, merke godt og samle det som hører sammen, kan med fordel gjentas her.

Og til slutt, noe av det beste: Elfas klikk-inn-system er enkelt. Du slipper flatpakker med hundrevis av skruer, og kan i grunnen gjøre lite feil. Du kan gjøre om på løsningen dagen etter, om du ønsker det. Det er bare bærelisten som er skrudd fast.

Byggtorget fører også garderobeløsninger fra Langlo.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg