Byggtorget logoByggtorget logo
Naturlige baderom er en stor baderomstrend.Naturlige baderom er en stor baderomstrend.
Naturlige baderom er en stor baderomstrend.Naturlige baderom er en stor baderomstrend.

Pusse opp bad? Dette er årets baderomstrender

Lyst og mørkt treverk på innredningen, børstede metaller i tilbehøret og store formater på veggene. Dette er baderomstrendene 2023.

Badet er et rom for avslapning og selvpleie, og derfor er det kanskje litt ekstra viktig å skape en fin atmosfære der inne.

Det skal ikke så mye til for å lage et mer personlig bad, og det trenger heller ikke å koste en formue å få en tidsriktig standard. Om du bare skal oppgradere litt eller bygge nytt bad, dette er årets baderomstrender:

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Naturlige baderom er en stor baderomstrend.Naturlige baderom er en stor baderomstrend.
Servantskap med skuffer i svart treverk som er en av årets baderomstrender.Servantskap med skuffer i svart treverk som er en av årets baderomstrender.

Bilde: Vanity Eik hvitpigmentert fra Drømmekjøkkenet glir rett i den naturlige baderomstrenden med treverk. Svart servantskap Relounge fra Noro. Foto: Drømmekjøkkenet & Noro

1. Natur også på badet

I tråd med det økte fokuset på bærekraftige materialer, blir treverk mer og mer populært. Det gjelder også på badet. Treverk i de tørre sonene på badet har vi sett et par sesonger allerede, og nå skal gjerne baderomsinnredningen også være i tre.

Les også: Hvordan sette opp baderomsplater?

I 2023 er mørkt og lyst treverk like trendy, og kan også gjerne kombineres, så her er det vanskelig å velge feil.

Vi i Byggtorget hjelper deg gjerne med å velge mer bærekraftige løsninger. Spør gjerne om gode tips og råd i ditt lokale byggevarehus.

2. Fliser og speil blir større

Speilskap har lenge vært populært på badet, men de siste årene har de blitt byttet ut til fordel for store speil montert på veggen. Nå skal speilene være i store formater, og gjerne runde. Også formatene på flisene blir større, og skal gjerne gå fra gulv til tak.

Bad med veggplater med treverksdekor.Bad med veggplater med treverksdekor.
Beige bad med brune baderomsmøbler, glassdusj og veggplater.Beige bad med brune baderomsmøbler, glassdusj og veggplater.

Over ser du: Fibo veggpanel 7969 Rough Wood og 2506 Toscana. Foto: Fibo

3. Baderomsplater og fliser

Å mikse materialer og former er en måte å skape kontraster på uten å bruke ulike farger. Velg for eksempel en miks av strukturerte overflater mot glatte fliser, naturelementer som treverk og stein i kombinasjon med glossy fliser. Avrundede kanter på vegger og møbler er i vinden, og er en måte å skape kontrast de til harde kantene på.

Skal du velge nytt armatur, går du for krom eller børstede metaller.

Les også: Slik får du et vanntett bad

På veggene kan du for eksempel mikse fliser eller baderomsplater med spiler. Da har du et hav av farger og mønstre å velge i. Du får også baderomsplater som ser ut som fliser, det er som regel et rimeligere alternativ enn klassiske fliser.

Rosa fargerikt bad med baderomsbøler i mørkt treverk.Rosa fargerikt bad med baderomsbøler i mørkt treverk.
Grønt bad med baderomsmøbler og detaljer i lyst treverk og stål.Grønt bad med baderomsmøbler og detaljer i lyst treverk og stål.

Over ser du: Rosa baderom med Bark i mørk alm og lyst grønt bad med lyse Eng baderomsmodell. Begge fra Sigdal. Foto: Sigdal

4. Fargerike baderom

Det nøytrale og skandinaviske med hvitt, beige og grått som går ton-i-ton går ikke av moten, men denne sesongen er både støvete- og knallfarger to store fargetrender. Blant annet ser vi at rødtoner som vinrødt trender, og er noe vi vil se mer av i tiden fremover.

Er du redd for å gå for hardt ut med farger, kan du velge en nøytral base på gulv, tak og vegger og heller velge baderomsinnredning og tilbehør i en knallfarge. Innredningen er tross alt litt rimeligere å bytte om du skulle gå lei med tiden.

Messingservant og -armatur på beige baderom.Messingservant og -armatur på beige baderom.
Sorte detaljer i krom på lyst bad.Sorte detaljer i krom på lyst bad.
Nærbilde av svart baderomsvifte på mørk vegg.Nærbilde av svart baderomsvifte på mørk vegg.

Over ser du: Hafa CALM, baderomsdetaljer i messing, og Hafa LUSH med detaljer i svartkrom. Fullfør baderommet med baderomsvifte i svart fra Flexit. Foto: Hafa og Flexit

For å dempe et fargerikt baderom kan du også ta enkle grep. Velg for eksempel servantbatteri i rustfritt stål fra Hafa. Rustfritt stål kan stramme opp et lekent uttrykk eller gi en maskulin touch til lyse pasteller. Rustfritt stål 100 prosent resirkulerbart.

5. Et lite drømmebad

I større hus er det gjerne vanlig med gjestetoalett, og nå skal også disse skinne. Har du drømt om et litt kunstnerisk bad med noe med skikkelig wow-faktor, men ikke helt turt å gå for det? Da er det på gjestetoalettet du skal gjøre det. Det er rimeligere å endre et lite rom enn et stort.

Bad med Olivegreen veggplater, sorte baderomsmøbler og hvitt badekar.

Bilde: Det siste året har Fibo opplevd en 40 prosent økning i etterspørselen etter Colour Collection – en serie dekorer fra ekstra matt til høyglans. Foto: Fibo

Mal det i en vill farge, heng opp det maleriet som kanskje ikke passer ellers i huset og velg et servant eller møbel som står som et smykke. Her kan du teste ut noe nytt som kanskje ikke passer med resten av hjemmet. Et gjestetoalettet er jo uansett for gjester.

Du får kjøpt baderomsinnredning og tilbehør fra Fibo, Flexit, Hafa, JKE, Sigdal, Drømmekjøkkenet hos Byggtorget, men tilgjengelighet og utvalg vil variere i de ulike varehusene.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg