Byggtorget logoByggtorget logo
Moderne garderobeløsning for entré med svarte skyvedører fra Langlo.Moderne garderobeløsning for entré med svarte skyvedører fra Langlo.
Moderne garderobeløsning for entré med svarte skyvedører fra Langlo.Moderne garderobeløsning for entré med svarte skyvedører fra Langlo.

Få mest ut av entreen

Garderobe under trapp, dører med glass og slitesterke overflater. Slik får du utnyttet plassen i entreen og skaper et førsteinntrykk det er godt å komme hjem til.

Det er et par ting det er kjekt å vite om før du setter i gang med å pusse opp entreen. For eksempel smarte oppbevaringsløsninger, populære valg til ytterdøren, og hva slags gulv og maling du bør velge.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Langlo garderobe i entré med skyvedører i lys blå.Langlo garderobe i entré med skyvedører i lys blå.
Garderobeskap uten dører med praktisk inndeling for både klær og sko. Garderobeskap uten dører med praktisk inndeling for både klær og sko.

Bilder over: Velg produkter og løsninger som har fokus på lang levetid og bærekraft samtidig som de er pene å se på. Foto: Langlo & Efla

Smarte oppbevaringsløsninger

Når ting har en fast plass er det enklere å holde det ryddig. Lag derfor et system som er enkelt og oversiktlig.

– Utnytt høyden med dobbelt oppheng og innredning helt til taket, tipser Thomas Bratlie Haugland hos garderobeprodusenten Langlo.

Høyskap vil gi et helhetlig og ryddig uttrykk, og med skyvedører sparer du plass i rommet. En skyvedørsgarderobe med speildører vil også gi et inntrykk av at entreen er større enn den er.

Med en åpen garderobeløsning hvor du utnytter takhøyden, kan du få mer gulvplass og større romfølelse. Som skuffer i garderoben kan du bruke Langlos finmaskede meshkurver. De gir full oversikt over hva du har, samtidig som du får oppbevart hodeplagg, skjerf og votter luftig for å unngå fukt og lukt.

Andre gode tips til garderobe i entré

  • En hattehylle sparer gulvplass i en liten gang.
  • Har du en smal entré, kan du montere knaggrekker i forskjellige høyder til jakker.
  • En benk med oppbevaring er både pent og praktisk.
  • Velg belysning i garderobeskapet og få bedre oversikt.

Garderobe under trapp med skuffer.

Bilde: Unytt plassen under trappen til oppbevaring. Foto: Elfa

Garderobe under trapp

Mange har trappen i entreen, og selv om man er avhengig av trappen stjeler den som kjent mye plass. Utnytt plassen under trappen til å lage ekstra garderobeplass. Det er nemlig ingenting i veien for å få både skap og skuffer under trappen.

Velger du skapdører og rekkverk på trappen i samme farge, får du et sømløst resultat.

Du kan få skreddersydde løsninger til oppbevaring under trappen. Spør gjerne en av våre ansatte om råd neste gang du er innom ditt lokale byggevarehus.

Dører med glassfelt slipper lys inn i entréen. Dører med glassfelt slipper lys inn i entréen.
Hvit dør med glassfelt med sidevindu.Hvit dør med glassfelt med sidevindu.

Bilder over: Langeby ytterdør fra Harmonie. Foto: Harmonie/@studiolindhjem & Harmonie

Funksjonelle glassfelt

Selv i en liten entré skal det ikke mye til for å få den til å virke luftigere. En ytterdør med glassfelt vil slippe inn dagslys, samtidig får du en «inne-ute»-effekt og kan fargesette gangen etter det du ser utenfor. Innerdører med glass vil også hjelpe til med å lede lys i en ellers mørk entré.

Les også: Tips til deg som skal velge ny ytterdør

Velg en ytterdør av gode materialer. En solid dør tåler vær og vind, holder innbruddstyver ute og ser bra ut selv om flere år. Velger en dør med lav u-verdi som isolerer bedre.

Laminat eikegulv i stor stue med peis.Laminat eikegulv i stor stue med peis.
Lyst gulv i entré.Lyst gulv i entré.

Bilder over: Gå for et gulv som tåler vannsøl og skitt i entreen. Foto: Berry Alloc

Gulv i gangen

Entreen er der det samles mest smuss, grus og vann, derfor er det viktig med et slitesterkt gulv. Et laminat- eller vinylgulv tåler vannsøl og er slitesterkt, du kan også få disse i design som ser ut som tre, skifer eller betong. Med varmekabler i gulvet tørker også vinterskoene litt raskere.

Les også: Slik legger du nytt gulv selv

På veggene bør du velge en blank glansgrad på malingen, den er nemlig enklere å vaske enn matt.

– Om du skal ha dempet sort på innvendige dører, er listverk og foringer i denne fargen ofte lagerført og kan sendes sammen med dørene, tipser Gard Bogholm Sørvoll hos Byggtorget Mathisen & Mathisen.

Les også: Slik maler du veggene inne

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg