Byggtorget logoByggtorget logo
Hvitt hus med stakittgjerde og klassisk dobbel ytterdør i sort med profil og glass med sprosser.Hvitt hus med stakittgjerde og klassisk dobbel ytterdør i sort med profil og glass med sprosser.
Hvitt hus med stakittgjerde og klassisk dobbel ytterdør i sort med profil og glass med sprosser.Hvitt hus med stakittgjerde og klassisk dobbel ytterdør i sort med profil og glass med sprosser.

Klassisk ytterdør til gårdsbruk

Har du en gammel ytterdør på våningshuset kan det være på tide å bytte til en ny dør. Sjekk ut disse modellene og finn din favoritt.

Nye dører har mer isolasjon og bedre pakningssystem, og vil derfor isolere bedre enn gamle dører. Likevel trenger det ikke gå på bekostning av et klassisk og tradisjonelt design.

Hos ditt lokale Byggtorget kan du få hjelp av fagfolk som forklarer forskjellen på de ulike dørene og funksjonaliteten de har. De kan også anbefale ulike modeller som passer til husets arkitektur.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Ytterdører med lav u-verdi

En god ytterdør skal isolere, og bør ha en u-verdi på 1,0 eller bedre. Jo lavere u-verdi du velger, desto bedre isolasjonsevne får du.

Les også: Hvilken ytterdør skal du velge?

Hvor i landet du bor spiller også inn i valget av ytterdør, så velg en dør som passer til klimaet og været. Bor du nær sjøen bør du for eksempel velge en dør med syrefaste hengsler. Dersom du har et inngangsparti uten overbygg vil en dør med kompaktlaminat som tåler vær og vind være lurt.

Les også: Nå vil vi ha ytterdør med farge

Selv om du kanskje trenger en dør med moderne funksjonalitet og kvalitet, trenger det heldigvis ikke å gå utover dørens utseende.

Klassisk dobbel ytterdør med profil og glass med sprosser.Klassisk dobbel ytterdør med profil og glass med sprosser.
Ytterdør med glass med mønster og sprosser.Ytterdør med glass med mønster og sprosser.

Bilder over: Det finnes mange fine klassiske dører med moderne funksjonalitet. Her ser du Helle og Hemsedal fra Harmonie. Foto: Harmonie

Fine ytterdører til våningshus

Klassisk ytterdør

En klassisk ytterdør er for mange en hvit dør, gjerne med profil. Blått og grønt er også klassiske farger som vil gi hvite, røde og gule gårdshus et løft.

Ytterdør med glass

Ytterdører med glass vil lede mer lys inn i en mørk gang, samtidig vil det gjøre at rommet kan oppleves større. Det finnes mange forskjellige design på dører med glass, og ønsker du å skjerme for innsyn kan du velge frostet glass.

Les også: Nå vil vi ha ytterdør med sidefelt

Klassisk dobbel ytterdør

Går du for en dobbel ytterdør i klassisk stil får du en åpen og luftig entré, samtidig som inngangspartiet får et tidløst uttrykk. Doble dører kan også skape et herskapelig uttrykk.

Herskapelig ytterdør

Du kan også få et herskapelig uttrykk uten doble dører. Gå for en ytterdør med profil i kombinasjon med glass med sprosser og understrek stilen.

Sort ytterdør

Sorte ytterdører er også populært, og det passer også godt til alle husfarger. Sort dør er også midt i blinken om du ønsker en dør med et moderne design.

Se vårt utvalg av ytterdører her.

Tre hvite ytterdører i klassisk stil med glass og profil.

Bilder over: Her ser du ytterdørene Mandal, Lista og Fana. Foto: Bygg1

Populært med farget ytterdør

De siste årene har flere valgt farge på ytterdøren, og det er ikke en ny trend. Tidligere var maling gjerne en kostbar investering og da var de fargede dørene å regne som det lille ekstra.

Kom gjerne innom ditt lokale byggevarehus for å se et utvalg av våre dører.

Sjekk for eksempel ut ytterdører med utenpåliggende dekor fra Bygg1 som passer godt til hus og hytter i klassisk stil. Eller gå for en ytterdør fra Harmonie, alle deres ytterdører kan leveres med sidefelt eller som tofløyet ytterdør.

Stor industriport i svart på steinbygg.

Bilde: Hos Byggtorget kan du få industriport med spesialbeslag og garasjeporter. Foto: Lista Treindustri

Trenger du ny industriport?

Det er ikke nødvendigvis bare ytterdører som kan trenge en oppgradering. Hos Byggtorget er Lista Treindustri blant våre leverandører, og med sine samarbeidspartnere kan de produsere store porter med spesialbeslag som høytløftbeslag og skråbeslag til landbruket.

Trenger du en port til for eksempel fjøs for dyr, kan du få rustfrie beslag til porten.

Lista Treindustri leverer også villaporter og LIGA garasjeporter, så dersom garasjen skulle trenge en ny garasjeport finner du klassiske garasjeporter hos oss.

Vårt hjerte hamrer for landbruket

Hos Byggtorget møter du erfarne fagfolk som bryr seg om lokalmiljøet. Vi strekker oss langt for å hjelpe deg, og har mye på lager – resten kan vi skaffe. Hos oss får du verdi for pengene.

Noen av våre leverandører:

 • Festemidler: Essve Norge AS, Christiania Spigerverk AS, ITW Construction Products AS
 • Garasjeporter: Lista treindustri AS
 • Innvendig vegg og tak: Byggma AS, Arbor AS
 • Isolasjon: Jackon AS, Glava AS, Rockwool AS
 • Limtre: Vestlandske limtreindustri AS, Sørlaminering AS
 • Maling: Gjøco AS, Jotun AS, Orkla House Care Norge As (Jordan malerverktøy)
 • Mørtel og avretting: Hey Di AS
 • Takrenner: Lindab AS
 • Trelast: Ringalm AS, Inntre Kjeldstad Trelast AS, Norra Skogsägerna, Fjällbonäs Trävaru AB, Byglandsfjord Sag ANS, AB Hilmer Andersson, Lundgrens Hyvleri AS
 • Trelast kledning: Bergene Holm AS
 • Trelast behandlet kledning: Moelven Wood AS, Hasås AS, G3 Gausdal treindustrier
 • Utvendig tak: Nordic Waterproofing AS, Arcelormittal Construction, BMI Norge AS Icopal, Isola AS, Plannja AB
 • Verktøy og jernvarer: Luna Norge AS
 • Vindtetting: Hunton Fiber AS