Byggtorget logoByggtorget logo
Nærbilde av dampovn og kombiovn i et svart kjøkken.Nærbilde av dampovn og kombiovn i et svart kjøkken.
Nærbilde av dampovn og kombiovn i et svart kjøkken.Nærbilde av dampovn og kombiovn i et svart kjøkken.

Trenger du dampovn eller ovn med mikrofunksjon?

Skal du ha ny stekeovn til kjøkkenet? Her er det du må vite om dampovn, kombiovn, ovn med mikrofunksjon eller stekeovn integrert i kjøkkenskap.

Er du glad i å lage mat og på jakt etter ny stekeovn, men litt usikker på hva slags type stekeovn du skal velge?

De vanligste alternativene er stekeovn, dampovn, kombiovn eller ovn med mikrofunksjon. Finn ut av hvilke behov du har på kjøkkenet før du velger.

Kanskje drømmer du om både en vanlig stekeovn og en kombiovn slik at du kan arrangere gourmetkvelder for vennegjengen i helgene, men også varme opp ferdigretter i hverdagen?

Spør gjerne en av våre kjøkkenkonsulenter om råd dersom du er usikker på hvilken ovn som passer for deg.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Siemens kombidampovn i åpen kjøkkenløsning.Siemens kombidampovn i åpen kjøkkenløsning.
Kjøkken med dampovn og kombiovn i høyskap.Kjøkken med dampovn og kombiovn i høyskap.

Bilder over: Med en kombiovn får du damp-, mikro- og stekefunksjon i ett. Foto: Siemens & Elextrolux

Siemens kombiovn

Siemens kombiovner gir deg et fleksibelt kjøkken der du kan bruke samme stekeovn til flere oppgaver.

En kombiovn er en ovn som har både damp og varmluft. Med en kombiovn kan du for eksempel kombinere damp og varmluft for å varme opp mat, uten å miste smak eller saftighet. Du får også kombiovner som har integrert mikrobølgeovn.

Med en kombiovn kan du med andre ord få opptil tre i én: Både damp-, mikro- og stekefunksjon, slik at du kan lage akkurat det du måtte ønske.

I utvalgte Byggtorget varehus kan du også få kombiovner fra de kjente merkevarene NEFF og Electrolux.

Hva er en dampovn?

En dampovn er en stekeovn hvor du lager mat med damp. Med damp tilbereder du maten mer skånsomt, noe som bevarer flere av næringsstoffene i maten.

En dampovn er også perfekt til tining, heving av deig, sous vide eller oppvarming av mat. Du kan med andre ord få både perfekt stekt brød og saftig kjøtt, selv om du ikke er gourmetkokk.

Selv om en dampovn kan mye av det en mikrobølgeovn kan, som å tine og varme opp mat, kan du for eksempel ikke lage mikropopcorn med den.

Svart kjøkken med høyskapsvegg med ovn med mikrofunksjon.

Bilde: Stekeovnen CombiQuick fra AEG har integrert mikrobølgeovn. Foto: AEG

Ovn med mikrofunksjon

Mikrobølgeovnen har vært en trofast følgesvenn i mange kjøkken. Fra å varme opp ferdigretter til å tine middagen du glemte å ta opp, og for å varme opp babymat.

Les også: Den store kjøkkenvifte-guiden

Nå kan du i stedet velge en kombiovn med mikrofunksjon og får mer skap- eller benkeplass på kjøkkenet.

En ovn med mikrofunksjon kan også halvere steketiden på frossen fiskegrateng om du kombinerer stekefunksjoner med mikro.

Går du for en kombiovn eller dampovn til kjøkkenet, kan altså mikrobølgeovnen bli overflødig.

Dame tar ut mat fra stekeovn integrert i kjøkkenskap.Dame tar ut mat fra stekeovn integrert i kjøkkenskap.
NEFF Slide&Hide ovn integrert i kjøkkenskap i eikekjøkken.NEFF Slide&Hide ovn integrert i kjøkkenskap i eikekjøkken.

Bilder over: Stekeovn med Slide&Hide-funksjon gjør at du kan bevege deg fritt i kjøkkenet, selv når ovnsdøren er åpen. Foto: NEFF

Slide&Hide fra NEFF

NEFF er Europas eldste hvitevareprodusent og kjennetegnes av sitt minimalistiske design og premium kvalitet med banebrytende funksjoner.

Stekeovner med Slide&Hide-funksjonen ble lansert for 20 år siden og gjør det smidigere å bevege seg på kjøkkenet mens du tilbereder mat.

Slide&Hide gjør at ovnsdøren forsvinner inn under ovnen når du åpner den, som gjør det enkelt å komme til maten, samtidig som du kan bevege deg fritt mens du lager mat – uavhengig av om ovnsdøren er åpen eller ikke.

Slide&Hide er standard på alle stekeovner i full størrelse.

Vi tegner ditt kjøkken

Våre erfarne kjøkkenkonsulenter hjelper deg trygt gjennom hele prosessen: Fra inspirasjon, drøm og idé, via planlegging og tegninger – til bestilling og montering av ditt nye kjøkken.

Det er kun utvalgte varehus hos Byggtorget som har egen kjøkkenavdeling. Utvalget av merkevarer og leverandører vil også variere fra sted til sted.

I bestillingsskjemaet vises kun butikker som tilbyr tegnetime per i dag.

Stekeovn integrert i kjøkkenskap

Integrert stekeovn gjør at du kan plassere stekeovnen i riktig arbeidshøyde.

Med pocketdører, skapdører som skyves inn i lommer på siden av skapmodulene, kan du ha stekeovnen i den høyden du ønsker og likevel skjule den helt når den ikke brukes.

Ovn med pyrolyse

En ovn med pyrolyse rengjør seg selv med temperatur på mellom 400-500 grader. Pyrolyse fjerner fastbrente matrester, fett og annet smuss i ovnen ved å gjøre det om til aske som du tørker vekk med klut når den er avkjølt.

Les også: Smarte kjøkkenløsninger i våtsonen

Tidligere kostet stekeovner med pyrolyse skjorta, men i dag finnes de i flere prisklasser.

Vær oppmerksom på at pyrolyseovner har et varme og syrebestandig porselensbelegg på veggene. Derfor er det viktig å ikke bruke vaskemidler til å rengjøre ovnen, da vil du ødelegge dette.

Smarte apper til stekeovner

Home Connect er en app du kan bruke til å både snakke til, overvåke og styre hvitevarene dine med. Alt du trenger er trådløst nettverk. Du har tilgang på bruksanvisninger, kan sette i gang fjernstyrte og få hjelp med handlelistene.

Home Connect kan brukes til blant annet stekeovn, koketopp, kjøkkenvifte, kjøleskap og kaffemaskin.

Les også: Nytt hyttekjøkken? 5 fine stiler vi liker

Home Connect kan kobles til et stort utvalg produkter fra Siemens og NEFF. Har du hvitevarer fra Electrolux kan du bruke appen My Electrolux Kitchen, som kan kobles sammen med Google Assistant stemmestyring.

Ofte stilte spørsmål

Kan man installere integrert stekeovn selv?

Du kan montere kontakt på apparater til og med 16 A/240 V selv. Dette gjelder de aller fleste hvitevarer til privat bruk. Skal du installere stekeovnen selv, må du unngå å plassere den eller annen varmestrålende kilde ved siden av kjøleskapet eller fryseren.

Er det standardmål på integrert stekeovn?

Størrelsen på integrerte stekeovner kan variere. Standardmodell på stekeovner er vanligvis 60 x 60 cm, kompaktovn er 60 x 45 cm og større modeller er 90 x 48 cm.

Hva er tegnet for pyrolyse?

Tre sett med tre piler eller prikker. Hvis ovnen din viser PYR-symbolet i displayet, indikerer dette at det er på tide med rengjøring av ovnen.

Kan man ha stekebrett i ovnen under pyrolyse?

Stekebrett kan ofte være i ovnen under pyrolyse, men sjekk at utstyret er pyrolysesikkert så det ikke skades i prosessen.

I de fleste ovner må du derimot fjerne stigene når du kjører pyrolyseprogrammet, da det kan være elektroniske sperrer som nekter å kjøre programmet med dem i. Stigene kan også bli blå.

Sjekk alltid bruksanvisningen til din stekeovn for riktig bruk av pyrolyse.

Få nytt kjøkken hos Byggtorget

Våre lokale fagfolk hjelper deg med å finne de beste løsningene for kjøkkenet, enten det er snakk om planløsning, stil, farger eller funksjonalitet.

Dette er noen av våre merkevarer:

  • Kjøkken: Drømmekjøkkenet, JKE og Sigdal
  • Hvitevarer: Bosch, Siemens, NEFF, Electrolux, AEG og Røroshetta
  • Tilbehør: Nibu og Fibo

(utvalget vil variere, og ikke alle Byggtorget har egen kjøkkenavdeling.)

Husk at hos oss får du også hjelp til gulv, vegger og tak – det komplette kjøkken kjøper du hos Byggtorget.