Byggtorget logoByggtorget logo
Person som kutter grønnsaker i kjøkkenvask med mange muligheter.Person som kutter grønnsaker i kjøkkenvask med mange muligheter.
Person som kutter grønnsaker i kjøkkenvask med mange muligheter.Person som kutter grønnsaker i kjøkkenvask med mange muligheter.

Smarte kjøkkenløsninger i våtsonen

En praktisk og effektiv våtsone gjør matlaging og opprydding på kjøkkenet enklere. Velg smarte kjøkkenløsninger når du pusser opp.

God planlegging er viktig når du skal pusse opp kjøkkenet eller bygge nytt. Mange starter gjerne med de estetiske valgene, men det lønner seg å begynne med det praktiske og gjøre en liten behovsanalyse av ditt eget kjøkken.

Vanntilgang og rør er vanskelig å flytte på, samtidig som det er kostbart. Men mye av tiden du tilbringer på kjøkkenet bruker du faktisk rundt i våtsonen, så det er viktig å planlegge godt og velge den beste løsningen her.

Vi tegner ditt kjøkken

Våre erfarne kjøkkenkonsulenter hjelper deg trygt gjennom hele prosessen: Fra inspirasjon, drøm og idé, via planlegging og tegninger – til bestilling og montering av ditt nye kjøkken.

Det er kun utvalgte varehus hos Byggtorget som har egen kjøkkenavdeling. Utvalget av merkevarer og leverandører vil også variere fra sted til sted.

I bestillingsskjemaet vises kun butikker som tilbyr tegnetime per i dag.

Hva er våtsonen på kjøkkenet?

Det som omtales som våtsonen på kjøkkenet er området rundt kjøkkenvasken, sammen med kjøkkenkran, avfallssortering og eventuelt matavfallskvern. Også oppvaskmaskinen er en del av våtsonen.

Les også: Den store kjøkkenvifte-guiden

Kjøkkenvask med smart løsning for rist hvor det tørkes glass.Kjøkkenvask med smart løsning for rist hvor det tørkes glass.
Hvit kjøkkenvask i samme farge som benkeplaten i lyst kjøkken.Hvit kjøkkenvask i samme farge som benkeplaten i lyst kjøkken.
Mann som vasker appelsiner og blåbære i kjøkkenvask med smarte løsninger.Mann som vasker appelsiner og blåbære i kjøkkenvask med smarte løsninger.

Bilder over: Du får kjøkkenvask i mange farger og med ulikt tilbehør for en smartere og effektiv våtsone. Foto: NIBU/BLANCO & NIBU

Valg av kjøkkenvask

Kjøkkenvasken brukes til mer enn bare oppvask. Du vasker hender, skyller og renser maten, og med dagens smarte løsninger kan du også kutte maten der.

Det finnes flust av ulike kjøkkenvasker på markedet. Du får kjøkkenvask med enkeltkum, dobbel kum og den tradisjonelle store kummen med en liten skyllekum ved siden av.

I dag får du også funksjonelle kjøkkenvasker med innebygd skjærefjøl og oppsamlingskar for matrester.

Tenk over hvor mye du vasker opp for hånd og at du bør ha plass til å vaske opp større ting som stekebrett i kummen, når du skal ta det endelige kum-valget.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Kvinne som holder smart blandebatteri i sort med uttrekk og skyller vasken.Kvinne som holder smart blandebatteri i sort med uttrekk og skyller vasken.
Nedfelt hvit kjøkkenvask i samme farge som benkeplaten og blandebatteri i messing.Nedfelt hvit kjøkkenvask i samme farge som benkeplaten og blandebatteri i messing.

Bilder over: Velg blandebatteri etter størrelse på vasken. Til en stor kum er blandebatteri med uttrekk praktisk. Foto: NIBU & NIBU/BLANCO

Smart blandebatteri for enklere matlaging

Blandebatteri er blitt en estetisk detalj i kjøkkenet, men den skal også være praktisk: Har du for eksempel en stor kum, vil blandebatteri med uttrekk gjør det enklere å holde vasken ren.

Blandebatteri som ikke krever berøring er praktisk for deg som lager mye mat, slik at du slipper å grise til håndtaket hver gang du skal skylle hendene.

Les også: Trenger du dampovn eller ovn med mikrofunksjon?

Du får blandebatterier i en rekke farger og finisher for å matche kjøkkeninnredningen, som krom, børstet stål, matt sort, hvit og messing. Mange velger også samme farge som på kummen.

Velg et blandebatteri som bidrar til å holde våtsonen pen, praktisk og hygienisk.

Lyst kjøkken med lys benkeplate, matchende kjøkkenvask og blandebatteri og smart søppelsortering.Lyst kjøkken med lys benkeplate, matchende kjøkkenvask og blandebatteri og smart søppelsortering.
Beige blandebatteri og kjøkkenvask med smarte løsninger, og avfallssortering i hvitt kjøkken med benkeplate i heltre.Beige blandebatteri og kjøkkenvask med smarte løsninger, og avfallssortering i hvitt kjøkken med benkeplate i heltre.
Mann på kjøkken med søppelsortering i skuff under vasken.Mann på kjøkken med søppelsortering i skuff under vasken.

Bilde: NIBU har løsninger for avfallssortering tilpasset skap, skuff, integrert, benkeplate eller frittstående. Foto: NIBU

Praktisk søppelsortering

Med dagens krav til kildesortering er gode løsninger for avfallssortering viktig. Opprydding og renhold på kjøkkenet skal kunne løses effektivt, og du får integrerte løsninger og avfallssortering for både skap og skuffer.

Husk at kumstørrelsen du velger på kjøkkenvasken avgjør størrelsen på skapet eller skuffer i benken under, noe som igjen avgjør størrelsen på avfallssorteringsløsningen.

Les også: 5 ting du må tenke på før du velger nytt kjøkken

Har du liten plass under kjøkkenvasken, kan du gå for et fleksibelt system med flyttbare bokser.

I skap eller skuff kan du gå for praktiske løsninger med flere rom, slik at du får en oversiktlig avfallssortering.

Nedfelling til matsortering i benkeplaten er også et populært valg, som gjør det svært effektivt å kvitte seg med matavfall underveis i matlagingen. Du kan også velge en matkvern i kummen.

Få nytt kjøkken hos Byggtorget

Våre lokale fagfolk hjelper deg med å finne de beste løsningene for kjøkkenet, enten det er snakk om planløsning, stil, farger eller funksjonalitet.

Dette er noen av våre merkevarer:

  • Kjøkken: Drømmekjøkkenet, JKE og Sigdal
  • Hvitevarer: Bosch, Siemens, NEFF, Electrolux, AEG og Røroshetta
  • Tilbehør: Nibu og Fibo

(utvalget vil variere, og ikke alle Byggtorget har egen kjøkkenavdeling.)

Husk at hos oss får du også hjelp til gulv, vegger og tak – det komplette kjøkken kjøper du hos Byggtorget.