Byggtorget logoByggtorget logo
Hvitt hus med stakittgjerde og klassisk dobbel ytterdør i sort med profil og glass med sprosser.Hvitt hus med stakittgjerde og klassisk dobbel ytterdør i sort med profil og glass med sprosser.
Hvitt hus med stakittgjerde og klassisk dobbel ytterdør i sort med profil og glass med sprosser.Hvitt hus med stakittgjerde og klassisk dobbel ytterdør i sort med profil og glass med sprosser.

Ytterdører

Inngangspartiet og ytterdøren er husets velkomst og en viktig del av førsteinntrykket. Når du skal velge dør vil både omgivelsene, bruken og arkitektur på boligen være avgjørende. Den skal komplettere husets arkitektur, og med en god konstruksjon være sikker og fungere optimalt i vårt nordiske klima.

Velg riktig ytterdør

Er ytterdøren dårlig isolert, har fuktskader eller slitasje, er det sannsynligvis på tide å bytte. En ny, bedre ytterdør hever isolasjonsverdien, og bidrar dermed til lavere fyringskostnader. Forbedret låssystem, nye hengsler og beslag øker i tillegg innbruddssikkerheten. I tillegg til de rent praktiske funksjonene, hever husets ytterdør boligens standard.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Kvalitetsnivåer på ytterdører

Vi har ytterdører i ulike kvaliteter og isolasjonsevne. Det er en del kvalitetsvariabler som skiller de rimelige fra de dyre ytterdørene. Dørleverandøren BYGG 1 klassifiserer sine ytterdører i tre kategorier; god, bedre og best.

Illustrasjon av god, bedre og best ytterdør.

Bilde: Her ser du forskjellene på god, bedre og best dør. Foto: Bygg1

Hva må du tenke på ved valg av ytterdør?

Når du skal velge dør, handler det det først og fremst om ditt behov. Faktorene du bør vektlegge mest er utseende, funksjonalitet, sikkerhet og holdbarhet.

Ytterdør og dørhåndtak med regndråper på.

Bilde: Velg en dør som passer til værforholdene. Foto: Bygg1

Tenk på hvordan inngangspartiet er plassert i forhold til vær og vind, og hva som står i stil til boligen din. Har døren overbygg eller takutstikk som skjermer mot vær og vind, er en dør med standardkvalitet rett valg.

Står døren mer utsatt plassert, anbefales det å gå for et dyrere alternativ. Kompaktlaminat kan velges som tilvalg til alle dører, for de som trenger ekstra god beskyttelse. Dette er spesielt anbefalt for dører utsatt for hard bruk eller ekstreme værforhold langs kysten.

Illustr.: Tversnitt av standard ytterdør.

Illustr.: Tverrsnitt av standard ytterdør, forsterket med kompaktlaminat. Foto: Bygg1

Isolasjonsevne

Trekker det fra den gamle ytterdøra di? Nye ytterdører har langt bedre isolasjonsevne enn gamle dører, med mer isolasjon og bedre pakningssystem.

En ytterdør med god isolasjonsevne er først og fremst viktig for å stenge kulda ute, men har også en god effekt med hensyn til miljø og lommebok. Bor du i et eldre hus, er sannsynligheten stor for at du også har en ytterdør med dårlig isolasjonsevne.

De siste årene har det imidlertid kommet strengere og strengere krav for U-verdi på nye dører og vinduer. U-verdien sier noe om hvor god isolasjonsevne ytterdøra har. Jo lavere U-verdi, desto bedre isolasjonsevne.

En godt isolert ytterdør har en U-verdi på 1,0 eller mindre, og Bygg1 har ytterdører med U-verdi helt ned i 0,57!

Hvit ytterdør med glassfelt på trehus med stående kledning.

Bilde: Velg dør med god isolasjonsevne. Avbildet er Fjell 07 med U-verdi 0,65 fra BYGG 1. Foto: Bygg1

Se video av dører fra Bygg1:

Design og funksjoner på ytterdøren

En ytterdør som gjør seg bra på en urban funkisvilla kan fremstå helt annerledes på en bolig bygd på 50-tallet. Skal døren forsterke husets arkitektur, skape kontrast med en spesialfarge eller skal den gå i samme stil som huset? Er det hensiktsmessig å benytte glass i døren eller velge en ytterdør med sidefelt for å gi bedre lys og øke romfølelsen? Kanskje har du plass til en dobbel ytterdør? Skal dørlåsen være kodelås eller nøkkellås, og skal døren ha skjulte hengsler?

Inspirasjon: Ytterdører Bygg1

Bilde: Moderne ytterdør uten glasslister på utsiden og skjulte hengsler, fra serien Forus. Ytterdør Larvik i svart farge. Foto: Bygg1

Bilder over: Ytterdør Selje i gul og ytterdørene Tind 06 og Tind 08 med sidefelt i fastkarm. Foto: Bygg1

Svart ytterdør med glassfelt.Svart ytterdør med glassfelt.
Hvit klassisk dør med profil og sidefelt.Hvit klassisk dør med profil og sidefelt.
Tofløya ytterdør i grå farge og inngangsparti med opplyst trapp.Tofløya ytterdør i grå farge og inngangsparti med opplyst trapp.

Bilder over: 1: Ytterdør Lillehammer fra Bygg1 i svart. 2: Herskapelig ytterdør av modellen Mandal med sidefelt. 3: Tofløya ytterdør Forus 06 i grå farge. Foto: Bygg1

Svart ytterdør med sidefelt og glass.Svart ytterdør med sidefelt og glass.
Rød ytterdør på grått hus.Rød ytterdør på grått hus.
Svart ytterdør med glass på moderne hus.Svart ytterdør med glass på moderne hus.

Bilder over: 1: Tofløya ytterdør Fjell 04 og langt rørhandtak. 2: Fornebu ytterdør i rød farge med kodelås fra Yale Doorman. 3: Hovdeby med S-1 sidefelt i svart NCS S 9000-N. Foto: Bygg1

Moderne hus med brun ytterdør med sidefelt.Moderne hus med brun ytterdør med sidefelt.
Klassisk dobbel ytterdør i sort på hvitt våningshus ved solnedgang.Klassisk dobbel ytterdør i sort på hvitt våningshus ved solnedgang.

Bilder over: 1: Hovdeby med S-1 sidefelt i mørk grå NCS S 7500-N. Arkitekt: Marius Egeland Arkitekter AS. 2: Mandal tofløya i svart. Foto: @borowiak_interior_real_estate 3: Hovdeby ytterdør i svart. Foto: Eventyrlig Oppussing, sesong 8 Orre.

Brun trehytte med trapp opp til grønn ytterdør.Brun trehytte med trapp opp til grønn ytterdør.

Bilder over: Arendal tett ytterdør i spesialfarge. Foto: Eventyrlig Oppussing, sesong 8 Vågå.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg