Byggtorget logoByggtorget logo
klassisk sveitservilla med sprossevinduerklassisk sveitservilla med sprossevinduer
klassisk sveitservilla med sprossevinduerklassisk sveitservilla med sprossevinduer

Behold utsikten - velg glass som ikke dugger

En konsekvens av den gode isoleringsevnen til 3-lags vindusglass, er at svært lite varme slipper ut. Det er dette som gjør at det ofte kan dugge på utsiden av glasset.

I takt med at stadig flere boligeiere ønsker seg store vinduer for å slippe mer dagslys inn i huset, har behovet for bedre isolerte vinduer økt. I dag kan du få vinduer som har like god isoleringsevne (U-verdi) som ytterveggene ellers.

En viktig bidragsyter til bedre isoleringsevne, er bruken av 3-lagsglass. Det vil si at vinduet er bygget opp av totalt tre glasslag med argongass mellom de ulike lagene.

Les også: Nye vinduer? Tenk gjennom dette først

Ikke feil at det dugger

En konsekvens av den gode isoleringsevnen, er at svært lite varme slipper ut gjennom glasset. Denne egenskapen er selvsagt både naturlig og ønskelig, men det har en konsekvens som kan være litt overraskende.

Det fører nemlig til at det kan oppstå dugg eller kondens på utsiden av glasset, og skjer typisk ved kaldt og klart vær med høy luftfuktighet. Der de gamle vinduene dine slapp ut såpass mye varme at duggen fordampet, skjer ikke det på et vindu med 3-lagsglass.

Dermed står du igjen med dugg på store deler av vindusflaten. Vinterstid kan du også oppleve at det fryser til is eller rim. På skyggesiden av huset kan det faktisk ta ganske lang tid før det blir varmt nok til at det forsvinner.

Velg antidugg-overflate

Dette er ikke en reklamasjonssak, men snarere et kvalitetstegn. Likevel vil mange oppfatte det som et problem eller irritasjonsmoment.

Skal du handle nye vinduer og vil unngå duggen, bør du derfor investere i glass med antidugg-overflate. Det reduserer risikoen for utvendig dugg vesentlig.

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Når vi sier at vi tar hele jobben, så mener vi det. Alt du trenger å gjøre er å fortelle oss om prosjektet ditt, så tar vi en befaring og gir deg et tilbud på hele jobben.

Slik fungerer Ferdig Snekra:

  1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig pris og løsning.
  2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.
  3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra Byggtorget. Enklere blir det ikke.

Som Ferdig Snekra-kunde får du:

  • Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet - enten det er stort eller lite.
  • Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt
  • Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier.
  • Konkurransedyktige priser fordi Byggtorget er en ledende aktør i byggevarebransjen. Vi tilbyr deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.
  • Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra Byggtorget som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid.