Byggtorget logoByggtorget logo
Rom med verktøy og Forestia eliteX veggplater til landbruk.Rom med verktøy og Forestia eliteX veggplater til landbruk.
Rom med verktøy og Forestia eliteX veggplater til landbruk.Rom med verktøy og Forestia eliteX veggplater til landbruk.

Veggplater tilpasset landbruket

Trenger du innvendig vegger til et bygg med høy fuktighet? Dette må du vite om eliteX fra Forestia og Arbor veggplater, fuktbestandige veggplater til landbruk.

Fuktskader i vegger er noe man ønsker å unngå. Det kan få både ubehagelige og dyre følger.

Har du først fått fuktskader kan du måtte totalrenovere hele rommet, og i verste fall også tilstøtende rom. Vegger som gir ekstra beskyttelse mot fukt er derfor en god investering.

Oppgraderer du innvendige vegger med fuktbestandige veggplater fra Arbor eller Forestia får du en rask og rimelig oppgradering i bygget, som også beskytter mot fuktskader.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Forestia eliteX veggplater til landbruk med knaggrekke med tunge redskaper.Forestia eliteX veggplater til landbruk med knaggrekke med tunge redskaper.
Forestia eliteX veggplater til landbruk i fjøs med arbeidsbenker.Forestia eliteX veggplater til landbruk i fjøs med arbeidsbenker.

Bilde: Innvendige veggplater som tåler fuktighet, som Forestia eliteX vegg- og himlingsplater, er et godt valg til bygg i landbruket. Foto: Forestia

Forestia eliteX: Sponplater

I både bruksrom og driftsbygninger er det viktig med vegger som tåler en trøkk. Til innvendige vegger på gården kan Forestia eliteX veggplater anbefales, da det er fuktbestandige veggplater som egner seg godt i driftsbygninger og andre steder der det kan være høy fuktighet.

– Med EliteX trenger du ikke bekymre deg for å henge opp tunge gjenstander, de tåler vekten av både hyller og utstyr, sier Christian Sørlie, produktsjef i Forestia.

Forestia eliteX vegg- og himlingsplater passer også godt til garasje, lager eller produksjonslokaler hvor det er krav til godt renhold og miljø.

Mann som klapper kuer i et fjøs med veggplater.

Bilde: Arbor Landbruksplater er fuktbestandige veggplater laget av spon. Foto: Arbor

Arbor veggplater til landbruk

Arbor Landbruksplater gir ekstra beskyttelse mot fuktighet, og er et enkelt og rimelig alternativ. De fuktbestandige platene er spesielt utviklet for å tåle utfordrende miljøer og alle typer lokaler hvor det drives virksomhet i fuktige omgivelser. De bidrar til å unngå ubehagelige overraskelser som sopp- og råteskader i veggene.

– Landbruksplatene er spesielt utviklet for bruk i en rekke lokaler, inkludert næringsmiddelindustri, garderobeanlegg, garasje, renseanlegg og selvfølgelig landbruket, forteller Lea Haugen i Arbor.

Platene er skrufaste og laget av spon. Overflaten er malt med en spesialkomponert melaminbasert plastmaling, og hele platen, inkludert not og fjær eller klikkskjøt, er behandlet.

– Dette gjør platene sterke og elastiske, slik at de tåler støt uten å danne sprekker i overflaten. Skulle du være uheldig med hammeren kan du sparkle og male over igjen, tipser Haugen.

Den glatte og jevne overflaten gjør også platene enkle å rengjøre.

Arbor Landbrukshimling: Plater til tak

Arbor har også fuktbestandige, ferdigmalte landbruksplater for tak, Arbor Landbrukshimling.

De er spesielt utviklet for alle typer lokaler hvor det stilles krav til fuktbestandige materialer, eller hvis du ønsker økt trygghet i forhold til fuktskader. De skal ikke brukes i våte soner, som for eksempel dusj.

Hender med hansker som setter på plass ROCKWOOL steinullisolasjon i innvendig vegg.Hender med hansker som setter på plass ROCKWOOL steinullisolasjon i innvendig vegg.
Mann som putter isolasjon i innvendig vegg.Mann som putter isolasjon i innvendig vegg.

Bilder over: ROCKWOOL steinullisolasjon er et eksempel på brannhemmende materialer, mens isolasjon fra Glava er laget med glassull. Foto: ROCKWOOL & Glava

Brannsikkerhet og etterisolering

Skal du først bytte innvendig bør du også ta jobben med eventuell etterisolering og å øke brannsikkerheten i bygget. I fjor brant det i 143 driftsbygninger og i 173 våningshus på norske gårdsbruk. Ta deg derfor tid til å gjøre gode valg og sett deg inn i brannklassen til byggematerialene du velger.

Skal du bytte en gammel dør, bør du vurdere om det er hensiktsmessig å erstatte den med en godkjent branndør. Hos Byggtorget får du gode tips og anbefalinger om både produkter og materialer fra lokale kjentfolk.

Les også: Slik etterisolerer du huset

ROCKWOOL steinullisolasjon er et eksempel på brannhemmende materialer. Det er isolasjon laget av stein, og stein brenner ikke. Den tåler temperaturer over 1000 °C uten å smelte. Dette bidrar til å begrense brannspredning betydelig lengre enn de fleste andre isolasjonsmaterialer.

Isolasjon fra Glava er også klassifisert som ubrennbar i klasse A1, som betyr at isolasjonen ikke brenner eller kan bli satt fyr på. Glava er laget med glassull, som smelter ved rundt 750 grader.

Vårt hjerte hamrer for landbruket

Hos Byggtorget møter du erfarne fagfolk som bryr seg om lokalmiljøet. Vi strekker oss langt for å hjelpe deg, og har mye på lager – resten kan vi skaffe. Hos oss får du verdi for pengene.

Noen av våre leverandører:

 • Festemidler: Essve Norge AS, Christiania Spigerverk AS, ITW Construction Products AS
 • Garasjeporter: Lista treindustri AS
 • Innvendig vegg og tak: Byggma AS, Arbor AS
 • Isolasjon: Jackon AS, Glava AS, Rockwool AS
 • Limtre: Vestlandske limtreindustri AS, Sørlaminering AS
 • Maling: Gjøco AS, Jotun AS, Orkla House Care Norge As (Jordan malerverktøy)
 • Mørtel og avretting: Hey Di AS
 • Takrenner: Lindab AS
 • Trelast: Ringalm AS, Inntre Kjeldstad Trelast AS, Norra Skogsägerna, Fjällbonäs Trävaru AB, Byglandsfjord Sag ANS, AB Hilmer Andersson, Lundgrens Hyvleri AS
 • Trelast kledning: Bergene Holm AS
 • Trelast behandlet kledning: Moelven Wood AS, Hasås AS, G3 Gausdal treindustrier
 • Utvendig tak: Nordic Waterproofing AS, Arcelormittal Construction, BMI Norge AS Icopal, Isola AS, Plannja AB
 • Verktøy og jernvarer: Luna Norge AS
 • Vindtetting: Hunton Fiber AS