Byggtorget logoByggtorget logo
Garderobeskap med speil på soverommet. Garderobeskap med speil på soverommet.
Garderobeskap med speil på soverommet. Garderobeskap med speil på soverommet.

Inspirasjon til soverommet: Smarte garderobeløsninger

Soverommet er et rom for søvn og hvile, der vi lader oss opp til en ny dag. Da er det fint med en godt planlagt garderobe som lar deg senke skuldrene og slappe av.

Med riktig fargevalg, innslag av naturlige elementer, skjulte løsninger og smart oppbevaring, kan du skape et soverom som får roen til å senke seg i kroppen.

Les også: Ferdigmalte veggplater gir enkel oppussing

Garderobeskap til soverom

Plassbygd garderobeskap fra Elfa på soverommet

Bilde: Har du skråvegger på soverommet kan du gå for en plassbygd garderobe for å utnytte plassen. Foto: Elfa

Å legge seg i et rotete rom kan virke forstyrrende på nattesøvnen. En organisert garderobe hvor du kan gjemme bort ting, gir deg et roligere soverom uten distraksjoner.

Les også: Slik får du en praktisk garderobeløsning

Garderobe soverom i hvitt og beige interiør

Bilde: En godt organisert garderobeløsning kan inkludere både rene klær og skittentøy. Foto: Langlo AS

I en garderobe som går fra gulv til tak kan du også plassere kurver til skittentøy dersom du ikke har eget vaskerom, eller bruk store trådkurver som skuffer til skittentøy.

Garderobe i grønt med samme farge som veggene fra Elfa.

Bilde: Elfa har bredt utvalg av fargen på sine skyvedører slik at du kan få en farge som matcher veggen. Foto: Elfa

Med garderobedører i samme farge som veggene vil du få et nedtonet og rolig rom, uavhengig av om du velger mørke eller lyse farger. I et lite soverom vil speildører på garderoben øke romfølelsen.

Stort soverom med lettvegg.

Bilde: Med en lettvegg på soverommet kan du skjule oppbevaring bak veggen og oppnå full ro på soverommet. Foto: Kährs

Skjult garderobeløsning

Ønsker du deg et rom uten spor av forstyrrelser, kan du også endre på romløsningen.

Trekk sengen ut i rommet og skjul garderoben med en lettvegg bak sengen, som også kan fungere som sengegavl. Har du plass kan du bygge skjulte hyller i sidene på veggen.

Soverom med varme farger og skyvedørsgarderobe med dører i treverk.Soverom med varme farger og skyvedørsgarderobe med dører i treverk.
Soverom med mørke farger og garderobeskap.Soverom med mørke farger og garderobeskap.

Bilder over: Bruk også fargen på skapdørene til å tilføre ro og varme på soverommet. Foto: Langlo AS

Farger på soverommet

Gå for varme og mørke farger som beroliger. Tenk at fargevalget skal hjelpe deg med å finne hvilepulsen, så velg en farge du er glad i og selv synes er behagelig.

Bruk trespiler for å få en organisk og naturlig stil, de vil også hjelpe på akustikken i rommet. Spilene gjør seg godt i taket, eller som sengegavl for å bryte opp i rommet.

Les også: Slik kan du bruke spiler i taket

Spiler på vegg i soverom

Bilde: Spiler gir et organisk innslag i rommet og kan brukes både på vegger og i taket. Foto: Protre

Bak sengen kan du montere spilene som en type brystpanel med en smal hylle over, eller som et midtfelt helt opp til taket. Kombiner gjerne med spiler i himlingen for en fin visuell effekt.

Gardiner vil gi liv til rommet, samtidig som det gir en hyggelig stemning og skjermer mot lys utenfra. Velg en dempet belysning for å underbygge denne følelsen.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg