Byggtorget logoByggtorget logo
Topphengt klikk-inn-system i garderobe med klær.Topphengt klikk-inn-system i garderobe med klær.
Topphengt klikk-inn-system i garderobe med klær.Topphengt klikk-inn-system i garderobe med klær.

Hvordan få en praktisk garderobeløsning?

God planlegging er nøkkelen til en praktisk garderobe. Med disse tipsene får du full utnyttelse av plassen og god oversikt over klærne dine.

Det finnes løsninger for klesoppbevaring spesielt tilpasset det du skal oppbevare, uansett om du har mange skjorter, sko, gensere eller tilbehør. Få bedre plass, full oversikt over klærne dine og en enklere hverdag med smarte garderobeløsninger og oppbevaring.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Kurvsystem som garderobeløsning i garderobe som henger rett på veggen.Kurvsystem som garderobeløsning i garderobe som henger rett på veggen.
Topphengt klikk-inn-system i åpen garderobe.Topphengt klikk-inn-system i åpen garderobe.

Bilder over: Topphengt klikk-inn-system hvor alt henger på bærelister og du velger selv tilbehørsprodukter. Foto: Elfa

Valg av garderobesystem

Du får oppbevaringssystem både for vegg, dør og gulv. Velg en garderobeinnredning som passer ditt rom og behov. Velg først system, så innredningsfarge, og legg til oppbevaringsfunksjoner til slutt. Det finnes hyller, kurver, kroker og annet smart tilbehør for best mulig klesoppbevaring.

 • Klikk-inn system topphengt: Elfas mest populære og ikoniske innredning. Alt monteres på bærelist og det brukes hengeskinner for å feste tilbehør. Praktisk i alle rom med vanlige veggflater. Klikk-inn-systemet kan kappes til ønsket størrelse, så her har du maksimal fleksibilitet.
 • Klikk-inn system frittstående: Gulvbasert løsning om du ikke ønsker å skru systemet direkte på veggen. Kan også fungere som romdeler med sine dobbeltsidige skinner.
 • Kurvsystem: Gulvsystem som kan plasseres i klesskap eller stå fritt i rommet med hjul eller stativføtter. Fleksibelt stativ med tilbehør for å lage et system som passer dine behov. Kurver kan også monteres i eksisterende garderober og skap med glidelister.
 • Skyvedørsgarderobe: Utnytt gulvplassen på soverommet med dører som ikke krever plass for å åpnes. Skyvedører vil gi en behagelig ro til interiøret på soverommet. Dørene kommer i mange design, farger og materialer.

Bedre plassutnyttelse

Å finne gode løsninger inne i skap kan gi deg mer oppbevaringsplass.

 • Heng opp så mye du kan og velg to høyder der det er mulig.
 • Kjøp smale kleshengere for ekstra plass, og for å bevare et ryddig uttrykk bør du velge like kleshengere i hele garderoben.
 • For oppbevaring av brettede klær, er anbefalt høyde mellom hyllene 35 cm. Da blir det lettere å holde orden på stablene.
 • Hyller med ulik dybde vil gi god oversikt over klærne dine.

Oppbevaring under skråtak

Rom med skråtak er vanlige i hjemmene våre. Utnytt plassen under skråtak til oppbevaring, det er plass som er utfordrende å innrede til annen bruk.

Klikk-inn vegghengt garderobesystem brukt under trapp som hylle.Klikk-inn vegghengt garderobesystem brukt under trapp som hylle.
Walk-in garderobe i sort alm fra Rival.Walk-in garderobe i sort alm fra Rival.
Grønnmalt soverom og åpen garderobe med skyvedører.Grønnmalt soverom og åpen garderobe med skyvedører.

Bilder over: Elfa-system brukt under trapp som hylle, walk-in garderobe i sort alm fra Rival og skyvedørsgarderobe fra Langlo. Foto: Elfa, Rival og Langlo

Bruk og tilgjengelighet

Oppbevar ting etter hvor ofte du bruker dette. Hverdagsklær bør for eksempel være lettere tilgjengelig enn festklær, og treningsklær kan få sin egen hylle. En garderobe sortert etter farge og type plagg vil også gi et ryddigere inntrykk. Særlig dersom du ønsker en åpen garderobeløsning.

Du kan også velge å sortere etter farge eller type plagg.

Fire steg for å komme i gang med garderobeplanleggingen

Ofte er det å komme i gang halve jobben. Det samme gjelder når du skal planlegge garderoben din. Før du starter planleggingen av hvor mange hyller, kurver, skohyller du trenger, gir vi deg noen enkle steg-for-steg-tips:

 • Ta et før-bilde. Det er kjekt å ha når du planlegger løsningen din, men også for å sammenligne med når resultatet er ferdig.
 • Skriv ned mål på rommet. Helst på en enkel skisse der du også tegner inn dører, vinduer, varmekilder etc.
 • Sorter bort klær du ikke bruker og som tar opp plass. Selg, kast eller gi bort.
 • Katalogiser klærne dine ved å lage en oversikt over hvor mange topper, bukser, skjørt, kjoler, sko du har. Det vil gjøre planleggingen enklere.

Lag en skisse og besøk ditt lokale byggevarehus så hjelper vi deg å designe din oppbevaringsløsning.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg