Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Bygg ny bod eller anneks på en dag!

En bod, uthus eller anneks er relativt raskt og enkelt å sette opp. Velger du en ferdigmodul fra Talgø får du en norskprodusert, solid bygning med universelt design.

Man kan nesten aldri få nok lagringsplass. Har du hage er det kjekt med en ekstra utebod der du kan lagre redskap, utemøbler og puter og annet hageutstyr som potter, vannkanner, gressklipper, sykler og ved.

Et anneks kan gi deg en hyggelig sommerstue for sene sommerkvelder, en separat vinterhage, ditt eget lille atelier eller ekstra plass til å ta i mot gjester. Du kan bygge inntil 50 kvadratmeter på egen tomt uten å søke, og en enkel bod eller et anneks bygger du på relativt kort tid selv.

Dette er de nye byggereglene: Dette kan du bygge uten å søke

Modulbaserte løsninger

Fra Talgø PlusConcept kan du få fleksible, modulbaserte løsninger i moderne design. Systemet er basert på ferdigbygde elementer som er enkle å montere.

Tommelfingerregelen er ifølge Talgø at det trengs to personer i én dag for å montere et middels stort bygg.

Les også: Så enkelt setter du opp uteboden selv

En løsning med innebygde skyvedører kan ofte anbefales, både med tanke på å holde dyr og andre uønskede besøk ute, men også for å kunne bruke hagestuen til oppbevaring om vinteren.

Ønsker du å etterisolere slik at du får utvidet sesongen, kan det gjøres senere. Men vær obs på at dette kan utløse søknadsplikt, sjekk gjerne denne veiviseren fra Direktoratet for byggkvalitet.

Arkitekttegnede hagestuer av høy kvalitet

Arkitektfirmaet Blom ByggDesign står bak det universelle designet på hagestuene fra Talgø, som passer like godt i et boligfelt som på hytta på fjellet. Vinduene har løse sprossekassetter som du kan velge å bruke eller ikke, alt etter smak og behag. Det er også fullt mulig å overmale en hagestue i MøreRoyal®, og ferdigmodulene har en stil som passer både klassiske og moderne hus og hytter.

MøreRoyal ® er robuste kvalitetsvarer bygget i materialer med lang levetid og med markedets beste råtebeskyttelse. Skyvedørene er solide, gode dører som ikke står og slamrer, som glir godt i skinnene og har flotte, stødige aluminiumsprofiler som samtidig er slanke og bidrar til et eksklusivt helhetsinntrykk.

Les også: Se hvor fint det ble hos Erik og familien med ny hagestue

Bygge hagestue uten å søke

Selv om plan- og bygningsloven sier at man kan bygge inntil 50 kvadratmeter frittstående bygg på egen tomt uten å søke, er det likevel ditt ansvar å tilse at du bygger i tråd med lovverket og reguleringsplaner. Du må holde deg innenfor den maksimale utnyttelsesgraden på tomta di, og undersøke lokale regler for din kommune.

Direktoratet for Byggkvalitet sine nettsider finner du en veiviser du kan bruke for å sjekke om du kan bygge uten å sende byggesøknad til kommunen og nabovarsle. Bygger man noe som kommer direkte i utsikten til naboen, er det uansett alltid lurt å informere naboene om hva som skal bygges.

Skal du bygge gjesterom for overnatting, må du søke kommunen. I kystkommuner gjelder dessuten egne regler for byggegrense mot sjø og hundremetersbelte. Ulike regler kan gjelder for hjemkommunen din og kommunen du har ferie- eller fritidsbolig i. Sjekk alltid lokale forhold før du setter i gang. Når bygget er ferdig må du gi beskjed til kommunen slik at de får tegnet det inn i kommunens kartdata.

Bygg selv på en dag

En helt klar fordel med å velge en ferdigmodul når du skal sette opp en bod eller et anneks, er tiden. Sammen med en annen setter du opp en hagestue fra Talgø i middels størrelse på én dag.

Hagestuene leveres uten gulv, slik at du kan plassere den på det underlaget du eventuelt måtte ha fra før. Med ferdig behandlet treverk fra Møre Royal® får du et skikkelig og robust bygg med treverk produsert i Norge av skandinavisk furu. Byggesettet kommer komplett med alle beslag, skruer, festemidler, fugemasse, takpapp og alt du trenger, uten skjulte kostnader.

Kontakt oss i Byggtorget for pris og gode råd om uteboder og anneks. Enten du vil bygge helt selv, kjøpe et standard bygg, sette sammen din helt egen løsning eller kjøpe enkeltelementer, får du det du trenger fra Talgø og flere andre leverandører hos Byggtorget.

Vi snekres!

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes. Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet