Byggtorget logoByggtorget logo
Vindu med 3 lagsglass i funkisbolig.Vindu med 3 lagsglass i funkisbolig.
Vindu med 3 lagsglass i funkisbolig.Vindu med 3 lagsglass i funkisbolig.

Bruk mindre strøm med nye vinduer

Nye vinduer vil hjelpe deg med å redusere strømregningen og få et bedre inneklima. Det er en stor, men smart investering å ta når boligen må energieffektiviseres.

Et av de enkleste grepene du kan gjøre med tanke på energitiltak i boligen, er å bytte vinduer.

Dine gamle vinduer kan stå for hele 40 prosent av varmetapet i boligen, selv om de bare utgjør 10 prosent av fasadens areal. Høyt varmetap gir økt strømbruk og høyere strømregninger.

Å bytte vinduer er med andre ord bra for både lommeboken og miljøet på grunn av lavere oppvarmingsbehov.

Vindu med 3 lagsglass i funkisbolig.

Bilde: Velg 3-lagsglass når du skal ha nye vinduer. Foto: Gilje

Bytt til 3-lagsglass

Nye vinduer i hele huset er en stor investering, men husk at det er en langsiktig investering. Mange velger 2-lagsglass på grunn av pris der og da, men 3-lagsglass vil lønne seg over tid.

Les også: Dette er viktig å tenke på når du skal ha nye vinduer

Det har lavere U-verdi enn vinduer med 2-lagsglass, som betyr at varmetapet reduseres og du får et komfortabelt inneklima med lavere strømforbruk.

Det er en prisforskjell på vinduer med 2- og 3-lagsglass, men med en levetid på 20-30 år vil 3-lagsglass lønne seg på grunn av de reduserte strømutgiftene.

Vær oppmerksom på at vinduer med 3-lagsglass er tyngre og krever litt mer arbeid for å montere. 2-lagsglass kan du som regel montere alene, men til vindu med 3-lagsglass bør dere være to personer.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Velux takvindu i hvit stue.

Bilde: VELUX elektrisk betjente, midthengslede, takvinduer. Foto: Velux

Velg lav U-verdi

Står du mellom vinduer med U-verdi på 1,2 og 0,9 og har 25m2 vindusareal, vil vinduene med U-verdi på 0,9 gi en energibesparelse på 20 000 kWh gjennom en forventet levetid på 30 år.

Et gammelt hus med termopanvinduer kan ha en U-verdi på hele 2,4-2,6, noe som gjør gevinsten enda større. I TEK17-forskriften er kravet 0,8 for nye boliger.

Les også: Slik måler du vinduer på riktig måte

God isoleringsevne er viktig

Jo større vinduene dine er, desto viktigere er god isoleringsevne. Vinduer som er dårlig isolert får en lav overflatetemperatur på innsiden av glasset, som gjør at den nedkjølte romluften ved glasset synker og trekker inn i rommet. Kjenner du trekk lang gulvet er dette tilfellet, det kalles kaldras. Dette slipper du med 3-lagsglass fordi den innvendige glassflaten ikke blir kald nok til at kaldras kan oppstå.

Isoleringsevnen kan gi dugg

God isolering kan føre til at vinduene dugger på utsiden under visse omstendigheter, fordi glasset ikke slipper gjennom nok varme til at den utvendige duggen tørker. Velg derfor glass med antidugg-belegg, da er risikoen for dugg mindre.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg