Byggtorget logoByggtorget logo

Spar gulvplass med skyvedører

Hvor mange ganger har du ikke hørt at folk har plassmangel hjemme? Mangel på gulvareal og at dører tar for mye plass er gjerne er begrunnelsene folk har. Løsningen på disse utfordringene kan være så enkelt som å montere skyvedører.

Alle vet hvilke funksjoner en vanlig innerdør og ytterdør har. Men ikke alle tenker over hvilke funksjoner en skyvedør kan ha.

Mange vil nok relatere bruken av skyvedør til kun å være for bruk til en skyvedørsgarderobe eller kjøkkenskap. Skyvedører kan brukes til så mangt, og kan lett erstatte de tradisjonelle innerdørene som tar opp plass i rommet.

Les også: Ny innerdør? Dette er alle valgmulighetene du har

Enten du velger å ha innebygde eller utenpåliggende skyvedører, gir denne type dører flere fordeler:

  • Sparer gulvplass – Skyvedøren ligger innbygd i veggen når du åpner opp, eller døren henger langs sideveggen ved utenpåliggende montering.
  • Gir en større romfølelse – når du åpner rommet med skyvedører gir det en større romfølelse sammenlignet med vanlig dører.
  • Arealeffektivt – godt egnet til små rom, som gjør det lettere å møblere.
  • Sikkerhet (spesielt for barn) – mindre risiko for at barn klemmer fingrene.
  • Unngår dører som smeller – skyvedører smeller ikke igjen på samme måte som vanlige innerdører når det f.eks er gjennomtrekk.
  • Du slipper å tenke på om døren skal gå innover eller utover.

Med skyvedører får du en funksjonell og åpen planløsning.

Skyvedør som romdeler

Skyvedører i glass mellom kjøkken og spisestue

Bilde: Svart, dobbel skyvedør med glassfelt. Foto: Bygg 1

Tradisjonelt sett tenker vi på vegger som ubevegelige, men ordet vegg kan være villedende. Ved å installere “skyvevegger” kan du virkelig endre plassen i hjemmet. Døren forsvinner ganske enkelt inn i veggen når den åpnes. En fantastisk måte å dele opp et stort rom på.

Har du vegger av mur er det fortsatt muligheter. Da kan du anvende en utenpåliggende skyvedør. Den trenger kun litt veggplass til å bevege seg på, du vil fortsatt ikke miste gulvplass.

Les også: Slik bytter du dørblad selv

Å dele rommene med skyvedører gir mange smarte muligheter sammenlignet med vanlige innerdører. Designmessig vil mange tro at skyvedører finnes i et begrenset utvalg, dette gjelder ikke hos Swedoor. Alle Swedoors innerdører kan fås som skyvedører, noe som gjør at utvalget er stort og bredt i form av design og størrelser.

Bilde: Utenpåliggende skyvedør. Foto: Swedoor

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg