

Slik bytter du dørblad selv
Har du planer om å bytte innerdøren selv? Her får du vite hvordan du bytter dørblad, og hva du trenger av utstyr til jobben.
For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk
Ikke glem innerdørene når boligen pusses opp. I tillegg til utseendet, bør du vurdere dørens egenskaper, de kan også ha en effekt på komfort og strømutgifter.
En dør er mye mer enn et skille mellom rom i boligen. Riktig innerdør smelter elegant inn i resten av interiøret, og det er smart å sette seg inn i utvalget av overflater, fyllinger, glass og karmløsninger før du bestemmer deg.
– Hvis du har en slitt, gammel dør er det enkleste og rimeligste å kun bytte selve dørbladet. Hvis du velger en dør av høyere kvalitet, blir resultatet enda bedre om du samtidig investerer i en karm med dempelist, forklarer Vidar Christiansen hos dørprodusenten Harmonie.
En kompakt eller massiv dør gir en god følelse når den lukkes mot en karm med dempelist.
– Det lønner seg også hvis lyddemping er viktig, som for eksempel inn til hjemmekontor eller vaskerom, sier han.
Les også: Populært valg: Ytterdør med sidefelt
Hvis du liker å ha det kaldt på soverommet, er det også smart å investere i dør og karm av god kvalitet for å unngå at kald luft siver ut i resten av boligen. Med økte strømpriser utover høsten ønsker nok de færreste å bruke mer på oppvarming enn nødvendig. Da er det en fordel å kunne ha ulik temperatur i forskjellige rom.
Bilde: Gul innerdør fra Swedoor. Foto: Swedoor
Lenge har profilerte dører eller dører med ulike fyllinger vært det mest populære. I dag er også slette overflater trenden, gjerne i farger som matcher interiøret i resten av boligen.
– Du kan bestille dører i alle mulige farger. I tillegg til hvit, lagerføres både grå og sorte dører, som er veldig i skuddet nå. Du kan bestille dør i akkurat den fargen du ønsker, tipser Runar Andresen hos Byggtorget Øst om.
Les også: 5 ting du må tenke på før du velger nytt kjøkken
Et annet tips er å bytte ut en tett dør med en dør som har ett eller flere glassfelter.
– Det gir en mer åpen og hyggelig atmosfære, samtidig som lyset slipper gjennom uten å gå på bekostning av lyddempingen.
Bilde: Slett, hvit innerdør fra Bygg1 passer godt i minimalistiske hjem. Foto: Bygg1
Innerdører kommer i tre forskjellige kvalitetsnivåer: Massiv, kompakt og lett.
Massiv innerdør: Innerdører med massiv stamme, kombinert med splittet og limt ramtre, som gir en meget stabil dør med kvalitet ned til minste detalj. Man kjenner tyngden og kvaliteten i disse dørene når man åpner og lukker dem.
Kompakt innerdør: Velkjente dører med dype utforminger og en kjerne av rørspon. En kompakt innerdør har god lydisolering. Harmonie anbefaler karm med dempelist for ytterligere lyddemping.
Lett innerdør: En rimelig dør som er et godt alternativ inn til et rom eller en bod som ikke åpnes så ofte.
Les også: Spar gulvplass med skyvedører
Bilde: Skyvedører med glass leder lys. Foto: Bygg1
I tillegg til de forskjellige kvalitetene er disse fire tipsene kjekke å ha når du skal velge innerdør til ditt hjem.
Les også: Dette bør du tenke på når du skal velge innerdør
Det er mye å velge mellom av innerdører, her er fire kjappe som er lett å huske:
Har du planer om å bytte innerdøren selv? Her får du vite hvordan du bytter dørblad, og hva du trenger av utstyr til jobben.
Innerdører kan være så mye mer enn bare et praktisk skille mellom rom. Kvalitet, farge, overflate og størrelse gir uendelige muligheter til å spesialtilpasse dørene til ditt hjem.
Ytterdører med sidefelt som slipper inn mye dagslys i entréen har blitt et populært valg de siste årene. Her har du flere muligheter, avhengig av plassen du har til rådighet.
Husets ytterdør er i bruk flere ganger om dagen. Den er utsatt for vær og vind og skal holde både kulde, lyder og innbruddstyver ute. Ytterdøra bør derfor være av gode og solide materialer. I dagens marked finnes det mange muligheter.
Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.
Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.
Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.
Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.
Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.
PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!
Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet