Byggtorget logoByggtorget logo
Hvitt kjøkken med turkis innerdørHvitt kjøkken med turkis innerdør
Hvitt kjøkken med turkis innerdørHvitt kjøkken med turkis innerdør

Velg riktig dør

Ikke glem innerdørene når boligen pusses opp. I tillegg til utseendet, bør du vurdere dørens egenskaper, de kan også ha en effekt på komfort og strømutgifter.

En dør er mye mer enn et skille mellom rom i boligen. Riktig innerdør smelter elegant inn i resten av interiøret, og det er smart å sette seg inn i utvalget av overflater, fyllinger, glass og karmløsninger før du bestemmer deg.

– Hvis du har en slitt, gammel dør er det enkleste og rimeligste å kun bytte selve dørbladet. Hvis du velger en dør av høyere kvalitet, blir resultatet enda bedre om du samtidig investerer i en karm med dempelist, forklarer Vidar Christiansen hos dørprodusenten Harmonie.

Velg dempelist

En kompakt eller massiv dør gir en god følelse når den lukkes mot en karm med dempelist.

– Det lønner seg også hvis lyddemping er viktig, som for eksempel inn til hjemmekontor eller vaskerom, sier han.

Les også: Populært valg: Ytterdør med sidefelt

Hvis du liker å ha det kaldt på soverommet, er det også smart å investere i dør og karm av god kvalitet for å unngå at kald luft siver ut i resten av boligen. Med økte strømpriser utover høsten ønsker nok de færreste å bruke mer på oppvarming enn nødvendig. Da er det en fordel å kunne ha ulik temperatur i forskjellige rom.

Gul innerdør i stue

Bilde: Gul innerdør fra Swedoor. Foto: Swedoor

Fargerike dører

Lenge har profilerte dører eller dører med ulike fyllinger vært det mest populære. I dag er også slette overflater trenden, gjerne i farger som matcher interiøret i resten av boligen.

– Du kan bestille dører i alle mulige farger. I tillegg til hvit, lagerføres både grå og sorte dører, som er veldig i skuddet nå. Du kan bestille dør i akkurat den fargen du ønsker, tipser Runar Andresen hos Byggtorget Øst om.

Les også: 5 ting du må tenke på før du velger nytt kjøkken

Et annet tips er å bytte ut en tett dør med en dør som har ett eller flere glassfelter.

– Det gir en mer åpen og hyggelig atmosfære, samtidig som lyset slipper gjennom uten å gå på bekostning av lyddempingen.

Hvit, slett innerdør i soverom

Bilde: Slett, hvit innerdør fra Bygg1 passer godt i minimalistiske hjem. Foto: Bygg1

Forskjellige kvaliteter

Innerdører kommer i tre forskjellige kvalitetsnivåer: Massiv, kompakt og lett.

Massiv innerdør: Innerdører med massiv stamme, kombinert med splittet og limt ramtre, som gir en meget stabil dør med kvalitet ned til minste detalj. Man kjenner tyngden og kvaliteten i disse dørene når man åpner og lukker dem.

Kompakt innerdør: Velkjente dører med dype utforminger og en kjerne av rørspon. En kompakt innerdør har god lydisolering. Harmonie anbefaler karm med dempelist for ytterligere lyddemping.

Lett innerdør: En rimelig dør som er et godt alternativ inn til et rom eller en bod som ikke åpnes så ofte.

Les også: Spar gulvplass med skyvedører

Skyvedører i glass mellom kjøkken og spisestue

Bilde: Skyvedører med glass leder lys. Foto: Bygg1

Tips til valg av innerdør

I tillegg til de forskjellige kvalitetene er disse fire tipsene kjekke å ha når du skal velge innerdør til ditt hjem.

  1. Stort sett alle innerdører kan også leveres som skyvedører. Det kan spare verdifull plass, spesielt i mindre rom.
  2. Dobbeltdører eller dører med sidefelt gir et herskapelig inntrykk og god romfølelse. De fleste innerdører kan bestilles med sidefelt og som to-fløyet dør.
  3. Velg design på døren som passer stilen ellers i boligen din. En innerdør trenger ikke å være hvit – den store trendfargen nå er dempet sort.
  4. Glassdører slipper gjennom lys og gjør at rom føles mer åpne og luftige. Dører med frostet glass er et lurt tips til bad- og vaskerom.

Les også: Dette bør du tenke på når du skal velge innerdør

Mangfold av muligheter

Det er mye å velge mellom av innerdører, her er fire kjappe som er lett å huske:

  • Skyvedør: Sparer plass
  • Dobbeltdør: Gir en herskapelig følelse
  • Støydempende dør: Gir bedre komfort
  • Glassdør: Romskiller hvor lyset slipper gjennom

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg