Byggtorget logoByggtorget logo
hvitmalt garasje og garasjeport med flotte, rosa busker på utsidenhvitmalt garasje og garasjeport med flotte, rosa busker på utsiden
hvitmalt garasje og garasjeport med flotte, rosa busker på utsidenhvitmalt garasje og garasjeport med flotte, rosa busker på utsiden

Slik får du en knirkefri garasjeport

Med jevnlig vedlikehold og vask, vil garasjeporten holde i minst 20-25 år. Bruk denne listen til å ta en ordentlig vårsjekk.

1. Virker porten som den skal?

Start med å kjøre porten opp og ned. Se og lytt godt etter slik at du oppdager defekte deler.

Dersom du har elektrisk portåpner, må du først koble fra denne ved hjelp av nødåpneren. Porten skal enkelt kunne løftes opp og gli ned igjen uten hindringer.

Les også: Ny garasjeport? Sjekk våre tips før du tar valget!

2. Sjekk klemsikringen

Har du elektrisk portåpner må du sjekke at klemsikringen virker som den skal.

Prøv å stanse porten eller legg en kloss på gulvet under porten. Motoren skal gå i revers når den møter en hindring. Gjør den ikke det, må den skiftes.

3. Smør bevegelige deler

For at porten skal gå smidigst mulig må alle bevegelige deler smøres. Det gjelder fjærer, kulelagre i trinsehjul og beslag der metall møter metall.

4. Se etter rust

Sjekk at det ikke er rust på torsjonsfjærer, at vaieren ikke er frynsete og at alle trinsehjul fungerer som de skal. Dette er deler som du sannsynligvis må bytte ut minst én gang i portens levetid.

Det er derfor en fordel å velge garasjeport fra en norsk kvalitetsleverandør, slik at det er enkelt å få tak i både disse og eventuelt andre reservedeler du måtte trenge dersom uhellet skulle være ute.

Bilder: Byggtorget har blant annet garasjeporter fra den norske leverandøren Harmonie. Foto: Harmonie

garasje med to garasjeporter fra Harmoniegarasje med to garasjeporter fra Harmonie
koselig hvitmalt garasje med rødt tak. flaggstang og sjøutsiktkoselig hvitmalt garasje med rødt tak. flaggstang og sjøutsikt

5. Vask garasjeporten

Det blir mye støv og skitt på en garasjeport, noe som både kan forårsake mugg og algevekst. Alt trenger en vask i ny og ned, både for utseende og vedlikehold.

Vask porten med en mild bilshampo. Skyll av med hageslange istedenfor høytrykkspyler. Må du bruke høytrykkspyler, pass på å holde god avstand og lavere trykk.

Om du har treport, vurder om den trenger et strøk olje, beis eller maling. Husk å la porten tørke etter vask før du eventuelt etterbehandler den.

Ny garasje?

Byggtorget tilbyr 15 ferdigtegnede og komplette garasjemodeller. Du kan velge om du vil sette den opp selv, eller få den Ferdig Snekra med hjelp fra oss i Byggtorget.

Les også: Kan man bygge garasje uten byggesøknad?

Garasje med stråtak og rød bil parkert utenfor

Bilde: Byggtorget har 15 ulike garasjer du kan velge mellom dersom du ønsker å bygge nytt.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg