Byggtorget logoByggtorget logo

Sett farge på tilværelsen

Ønsker du et freshere hjem og et sted der du føler deg avslappet og trives? Da kan du vurdere å male noen vegger, det gjør faktisk underverker!

Den største forandringen er selvfølgelig dersom du har hvite vegger og ønsker noe nytt. Overgangen her vil jo bli veldig forskjellig, fra et nøytralt lerret til en kulør som gir noe til rommet.

Men det er ikke alltid det er store forandringer som skal til før det gir en enorm effekt på et rom. Bare det å male hvite vegger lys beige vil gi liv til veggene, og en helt annen atmosfære.

Farger

Ved bruk av farger får man et mer personlig preg på innredningen, et hjem som passer deg og din stil. Selv om du ikke har en definert stil er du som person unik og vil sannsynligvis oppleve forskjell på hva du liker og ikke trives så godt med.

Det å få litt hjelp til å velge er lurt, da kan du bli guidet inn på riktig fargevalg som passer deg og din livsstil perfekt. Å ta utgangpunkt i noe man har og bygge videre på dette er en god ledetråd. Finn noen fine farger i et bilde du har eller i en sofa du vil beholde. Eller kanskje du har et teppe du elsker – her kan man ta ut noen farger som passer inn og bruke som veggfarger.

Det som er viktig er at fargene passer sammen i de ulike rommene. Da vil opplevelsen bli helhetlig og harmonisk – ikke som på 90`tallet der man malte gangen rød, stua gul og soverommet grønt. Gjør gjerne det, men da med farger som går litt i lignende skala og glir over i hverandre på en god måte. Først da vil hjemmet oppleves godt å være i, og gi en bedre romfølelse.

Men man kan absolutt ha et spennende rom som for eksempel et gjestetoalett som skiller seg litt ut – det er bare spennende!

Det viktigste er at du er litt kreativ på dine egne vegne og setter farge på tilværelsen og sjel til eget hjem!

Mal innredningen:

Man trenger ikke bytte ut innredning selv om man vil gjøre noen forandringer. Mal vegger og skapdører i samme farge. En lekker løsning som gir følelsen av noe helt nytt. Både økonomisk og bærekraftig. Gjøco Fashion gir et perfekt sluttresultat på tre, list og panel. Den er ekstremt slitesterk og har suveren utflyt. Finnes i glansgradene matt, silkematt og halvblank.

Bytt ut møbelhåndtak:

Ønsker du ikke male kan du bare bytte møbelhåndtak – det er en detalj som gjør en stor forskjell. Men husk at du må velge samme størrelse på skruehull, alternativt må du sparkle over gamle hull og male dørene, da står du fritt til å velge nye møbelhåndtak.

Mal tak, vegger og listverk i lik farge:

Skal du virkelig gi rommet den store forskjellen kan du male tak og vegger i samme farge. Kontrasten mellom tak og vegger blir mindre og rommet lunere. Ved å male tak og gulvlister i lik farge som veggen blir det mindre støy og mer ro i rommet. Gulvet og veggfargen får større oppmerksomhet og møblene og de andre elementene i rommet kommer bedre til sin rette. Til dette anbefaler vi at du bruker disse tre produktene.

Her er veggen malt med Supermatt Rom 01 i fargen 451 Østavind og innredningen har fått nytt liv med bruk av Gjøco Fashion i fargen 453 Stille Sjø.

Våre mest populære farger: