Byggtorget logoByggtorget logo

Hvordan kan du endre romfølelsen i et rom?

Selv om du alltid vil vite dimensjonene på rommet ditt, kan du bruke noen velkjente metoder for å øke romfølelsen uten å løfte en hammer. For eksempel vil et lite soverom virke romligere om det er møblert med bare noen få møbler fremfor at det blir overfylt. Lyse vegger er med på å gi et luftigere rom og dermed økt romfølelse.

HVOR KOMMER GULV INN I BILDET?

Hvis du er sparsommelig når du møblerer rommet, vil gulvene dine få mer oppmerksomhet. Dette gjør at du kan dra nytte av de optiske illusjonene gulvets format, farge og tekstur skaper.

Her er noen tips du kan tenke på om du har små rom:
Brede lange planker gir større romfølelse fordi du får færre synlige skjøter, som skaper mer ro. Størrelsen på planken lurer øyet til å tro at også rommet er større. Farge og livlighet på dekoren vil også kunne påvirke følelsen av romslighet, et lyst gulv med renere dekorer vil virke større enn et mørkere gulv med livlig dekor.

STØRRELSE PERSEPSJON:
Bredere planker vil naturligvis få et rom til å se større ut. Ikke bare er brede planker bredere, de er normalt lengre enn de mer vanlige gulvplankene. Kombinasjonen av bredde og lengde lurer øyet til å tro at området ser større ut enn det egentlig er.

HVORFOR PERGO LAMINATGULV?

Pergo laminatgulv er designet med skandinavisk estetikk og enkelhet. De er bestandige mot riper og tåler slitasje meget godt. Våre PRO laminatgulv er det perfekte valget for å sikre et aktivt hjem, bruk disse gulvene i områder med ekstra høy trafikk, for eksempel på kjøkken og i entreen der det er høy aktivitet, vannsøl og lett å miste ting. Med dette får du et gulv som er vakkert og funksjonell, som tåler livet til en ekte familie, akkurat slik du kan forvente av Pergo. Det var tross alt vi som fant opp laminatgulvet.

NYHET TRONDHEIM

Trondheims lange planker gir gulvet ditt et klassisk, eksklusivt treuttrykk som aldri går av moten. Laminatgulvet er inspirert av nordisk hav og salt, fjorder og god mat, og nå kan du gjenskape den moderne, klassiske følelsen hjemme hos deg selv. Med fas på alle fire kanter og dypere, mer naturlige teksturer gir Trondheim deg en autentisk, naturtro følelse som gjør det nær umulig å skille fra naturlig tre.

SLITESTYRKE MØTER DESIGN

I likhet med alle Pergo-gulv er Trondheim svært slitesterkt, og overflatebehandlet med både TitanX™-beskyttelse og AquaSafe-teknologi, slik at det tar seg best mulig ut i årene som kommer uansett hva som søles eller faller på det.

Velg mellom 14 forskjellige design tilpasset enhver stil og smak i ethvert rom. Ni unike planker gir gulvet et naturlig og unikt designuttrykk, mens fas på alle fire kanter fremhever plankenes størrelse og bredde. Og med PerfectFold™ klikksystem har leggingen aldri vært enklere.