Byggtorget logoByggtorget logo
Person som monterer utvendig solskjerming på takvindu.Person som monterer utvendig solskjerming på takvindu.
Person som monterer utvendig solskjerming på takvindu.Person som monterer utvendig solskjerming på takvindu.

Utvendig solskjerming til vindu

Varmt inne? Utvendig solskjerming slipper dagslyset inn samtidig som det reduserer varmeinnslippet.

Et hjem med mye dagslys sier vi ikke nei til, men et overopphetet hjem er det få som drømmer om. Har boligen din mange vinduer eller store glassflater kan heldigvis utvendig solskjerming være løsningen for et lyst, men likevel behagelig hjem.

Her finner du oss

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Utvendig solskjerming

Utvendig solskjerming er gjerne den mest effektive måten å skjerme for solen på. Da blokkerer du varmen fra solstrålene før den treffer glasset. Det finnes flere typer utvendig solskjerming, både transparent som du kan se ut av og solskjerming som blokkerer lyset og gjør det mørkt inne. Utvendig solskjerming kommer både som screens og rulleskodder.

  • Rulleskodder: gir både en mørkleggende og varmebeskyttende effekt, og demper dessuten støy når det regner eller hagler.
  • Screen: Du får både varmebeskyttende og mørkleggende screens. Mens mørkleggende screens blokkerer utsikten, er varmebeskyttende transparente. En screen reduserer varmen effektivt, noen over 90 prosent.
Utvending solskjerming på takvindu med rullegardiner.Utvending solskjerming på takvindu med rullegardiner.
Utvendig solskjerming for flate takvinduer.Utvendig solskjerming for flate takvinduer.

Bilder over: Rulleskodder fra Velux er ideelle til soverom fordi de effektivt stenger varmen ute. Velux har også screen til flate tak. Foto: VELUX

Soldempende glass

Soldempende glass kalles gjerne varmedempende glass, og er spesialglass som stopper mye av solvarmen, men samtidig slipper gjennom lys. Soldempende vinduer vil gi en svalere bolig på solrike dager. Vær oppmerksom på at glasset i vinduet blir mørkere jo mer sollys du vil dempe.

Har du vinduer som vender mot sør eller vest, bør du velge soldempende glass på disse vinduene.

Utvendig solskjerming til takvindu

Mørkleggende screen som utvendig solskjerming på takvindu.

Bilde: Velux mørkleggende screen til takvindu er slitesterke og lystette. Foto: Velux

Takvinduer slipper inn mye ekstra lys i boligen, men det er også med på å varme opp boligen. Ved å velge soldempende glass eller utvendig solskjerming på takvinduet vil du kunne utnytte dagslyset og samtidig få et behagelig inneklima.

Velux leverer utvendig solskjerming til takvinduer som gir effektiv varmebeskyttelse og mørklegging til lyse sommerkvelder.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes.

Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet

Bilde av Jonas Lad hos Byggtorget Ring Bygg