Du har ikke valgt butikk og priser og utvalg kan derfor variere. Velg butikk for å gå videre.

Personvernerklæring

Denne Personvernerklæringen gjelder innsamling og bruk av personopplysninger på byggtorget.no («Nettstedet»). Her finner du informasjon blant annet om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har. Mestergruppen Byggevare AS organisasjonsnummer: 997 166 221. Vi er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål. Kontaktinformasjon finner du her.

1. Om Nettstedet

www.byggtorget.no er en landsdekkende plattform. Vi samarbeider med våre forhandlere som viser sine produkter og tjenester på vårt nettsted. Dersom du er i kontakt med en av våre forhandlere vil denne være behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles for å oppfylle kjøpsavtalen. Spørsmål vedgående medlemmets personopplysninger må rettes til det aktuelle medlemmet.

På nettstedet kan du kjøpe produkter fra våre butikker. Dersom du kjøper noe i vår netthandelsløsning, vil den enkelte butikk være behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles for å oppfylle kjøpsavtalen.

2. Hva bruker vi opplysninger til og hvordan behandles disse?

Digital markedsføring

Vi bruker cookies på vår nettside for å kunne gi deg best mulig tilpassede annonser i digitale flater som nettaviser og sosiale medier. Les mer om hvordan vi bruker cookies under i punkt 4.

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Netthandel

Når du skal handle noe på Nettstedet, må du oppgi følgende opplysninger:
• Personalia
• Telefonnummer
• E-postadresse
• Kortinformasjon
• Leveringsadresse

Registreringen av disse opplysningene er en forutsetning for at kjøpet kan gjennomføres, og det rettslige grunnlaget for denne behandlingen av personopplysninger er kjøpsavtalen med deg.

Andre henvendelser (f.eks kundeservice)

Avhengig av hva henvendelsen gjelder og hvilken kanal du kontakter oss fra (telefon eller e-post), vil vi kunne ha behov for å vite hvem du er, hvilket produkt du har kjøpt, din adresse eller ditt telefonnummer. Vi vil innhente de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg.

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

3. Hvem får tilgang til dine personopplysninger?

I enkelte tilfeller trenger vi å dele dine personopplysninger med andre virksomheter:
• Andre selskaper i konsernet: Byggtorget er del av Mestergruppen. I noen tilfeller vil vi ha behov for å dele dine personopplysninger med andre selskaper i konsernet, for eksempel i forbindelse med rapportering til konsernledelsen. Opplysningene vi deler vil i mottakerselskapet ikke bli brukt for andre formål enn de som er angitt ovenfor i pkt. 2.
• Din lokale Byggtorget-forhandler vil være ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med oppfyllelse av kjøpet.
• Samarbeidspartnere: Hensikt vil være ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med analyse.
• Offentlig myndighet: Dine personopplysninger kan i spesielle tilfeller bli utlevert til relevant offentlig myndighet. Slik utlevering vil bare finne sted dersom vi er pålagt dette etter gjeldende lover og regler.

4. Bruk av informasjonskapsler mv.

Vi benytter såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen på Nettstedet. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne.

Du har muligheten til å hindre at vi plasserer slike informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Ulempen med å deaktivere cookies i nettleseren din er at Nettstedet ikke vil fungere optimalt. Grunnen er at formålet med de fleste informasjonskapslene vi benytter er å sørge for nettopp funksjonalitet på Nettstedet, som for eksempel at Nettstedet skal klare å huske hva du har lagt i handlekurven.

Vi benytter også andre verktøy enn informasjonskapsler for å innhente informasjon om din IP-adresse, hvilken type nettleser du bruker, din bredbåndsleverandør, operativsystem, dato og tid for besøk på Nettstedet, samt en del data om hvordan du navigerer på siden.

Denne informasjonen bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre Nettstedet mer brukervennlig.
Vi sletter cookies etter 5 dager.

Dette er en oversikt over cookies vi bruker:

  • «byggtorget» er en cookie vi bruker til å mellomlagre valg brukeren gjør på nettstedet (for eksempel legge i handlekurv). Denne lagres i 8 timer.
  • «admin» er en cookie vi bruker til å lagre informasjon om administratorbrukere. Denne lagres i 8 timer.

Systemet har en databasetabell som lagrer en referanse til cookie som brukes for å gjenkjenne brukeren. Tabellen lagrer også brukerens IP-adresse. Denne informasjonen lagres i 5 dager.

5. Dine rettigheter. Lagring og sletting av personopplysninger

Du har rettigheter i personopplysninger som gjelder deg. Hvilke rettigheter du har, avhenger av omstendighetene. For spørsmål vedrørende dine rettigheter ta kontakt med oss på personvern@mestergruppen.no.

Alle personer som spør har rett til informasjon om behandlingen av personopplysninger. Byggtorget har gitt informasjonen i denne erklæringen. Hvis Byggtorget behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger. Dersom personopplysningene er uriktige, ufullstendige eller det ikke er adgang til å behandle dem, kan du også be Byggtorget rette opplysningene.

Du kan også ha andre rettigheter. Du kan ta kontakt med oss for mer informasjon. Se kontaktinformasjonen over.

Dersom du er misfornøyd med når behandling av personopplysninger, kan du sende en klage til Datatilsynet. Vi ber imidlertid om at du kontakter oss først, så skal vi forsøke å løse problemet.

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler og ikke utover lovens rammer. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten.

Andre personopplysninger som ikke er nevnt i punkt 2 vil bli slettet senest etter to år.

6. Endringer

Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på Nettstedet. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på Nettstedet.