Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Slik monterer du tre vinduer på samme tid som ett vindu

VELUX 3-i-1 gir bedre utsikt, mer dagslys og et renere uttrykk i rommet. I tillegg er monteringstiden nesten den samme som for ett vindu, prisen som for to.

Hvordan få tre ganger så mye lys inn i en bolig? Med tre vindusrammer i en karm, så klart.

I mange tilfeller ønsker boligbyggere å ha flere VELUX takvinduer i samme rom. Det maksimerer de gode effektene av dagslys, frisk luft og økt romfølelse.

Ved sammenbygging av flere vinduer ved siden av hverandre, velger man ofte å montere smale vinduer mellom sperrene. Det gir synlige kraftige sperrer som begrenser lysinnfallet noe, og rent estetisk kan det se litt klumpete ut.

Bilde: Valg av riktig VELUX takvindu er essensielt for å oppnå maksimalt lysinnslipp, god utsikt i riktig høyde og et praktisk vindu tilpasset brukskravene. Et riktig valg må også ta utgangspunkt i takets konstruksjon og vinkel, samt gjeldende byggeforskrifter. (Foto: VELUX)

Et godt alternativ er å veksle ut for å få plass til VELUX 3-i-1, som er tre takvinduer i ett. Velg mellom to størrelser - FFKF06 (188x118 cm) eller FFKF08 (188x140 cm). Løsningen er slankere og ser mer naturlig ut i rommet, enn om du monterer tre separate takvinduer. I tillegg øker andelen dagslys med 23 prosent sammenlignet med tre enkeltvinduer, og utsikten blir mindre avbrutt.

Installasjonen er også enklere ettersom de tre vinduene har én felles karm; det blir i praksis som å montere ett vindu. Prismessig får du tre vinduer til nesten samme pris som to sammenlignbare enkeltvinduer.

Integrert solcellebetjening

Bilde: Reguler lys og varme med VELUX solskjerming. Innvendig og utvendig solskjerming kan monteres på alle tre vinduene. (Foto: VELUX)

Karmen på VELUX 3-i-1 leveres med det midtre vinduet fastmontert og to sidevinduer som hengsles inn i karmen etter montering. Midtvinduet kan ikke åpnes, men vinduene på hver side åpnes og lukkes uavhengig av hverandre. Vinduene kommer med 3-lags sikkerhetsglass med god isolasjon og energieffektivitet.

Nytt i 2022 er at løsningen nå kommer med VELUX INTEGRA® solcellebetjening – rett fra fabrikk! Det betyr enklere montering for deg – uten ettermontering eller ledningsføring.

For kunden din betyr det komfortabel fjernbetjening med en forhåndsprogrammert, trådløs veggbryter og regnsensor som lukker vinduene automatisk når det begynner å regne. Komforten behøver ikke stoppe der – legg til VELUX ACTIVE inneklimakontroll eller VELUX App Control, som lar kunden betjene og programmere vinduer og gardiner med telefonen.

All VELUX innvendig manuell eller solcellebetjent solskjerming, samt utvendige manuell eller solcellebetjent screen og mørkleggende screen, passer perfekt til VELUX 3-i-1.


Bilde: Betjen VELUX INTEGRA® solcelledrevet 3-i-1 med den medfølgende veggbryteren. For best komfort betjenes vinduene med mobilen via VELUX App Control eller VELUX ACTIVE inneklimakontroll. (Foto: VELUX)

5 fordeler med VELUX 3-i-1

1. VELUX 3-i-1 øker mengden dagslys med 23% sammenlignet med tre enkle takvinduer

2. Du får fjernbetjening med VELUX INTEGRA® solcelledrevet versjo

3. Slankere profiler gir et penere inntrykk i romme

4. Utsikten blir bedre med smalere karmer

5. Billigere enn tre enkeltvinduer, både i innkjøp og monteringstid


Vil du motta vårt nyhetsbrev Proffnytt?

Proffnytt holder deg oppdatert på nyheter og trender i byggevarebransjen.

Hver utgave inneholder også unike tilbud og faglige oppdateringer, spesielt tilpasset deg som er proff håndverker.

Påmelding her