Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Skap din egen personlige stil med nytt gulv

Med nytt gulv og nye lister kan du gi boligen din et helt nytt preg. Både romfølelsen og helhetsinntrykket avhenger av hvilke valg du tar. Byggtorget hjelper deg å finne den beste løsningen for deg og din familie.

Nordmenn er på verdenstoppen i oppussing. Oftest er det veggene som får en fornyelse med et strøk maling, men også gulvet kan ha mye å si for helhetsinntrykket. Det er ikke uten grunn at gulvet kalles den femte veggen. Med nytt gulv kan du skape en helt ny stil og romfølelse hjemme.

Trenden på gulv har lenge vært brede, lyse eikefargede gulv med en naturlig overflate. Hilde Alvær Hagesæter ved Byggtorget Kålås Bygg i Eikangervåg forteller at trenden i år er hakket mer vågal. Der de fleste tidligere gikk for en tradisjonell stil ser hun at flere tør tenke annerledes og gi sitt eget personlige preg også på gulvet. «Fiskebeinsmønster er for eksempel en av stilene som er tilbake», kan hun fortelle.

Fargenyansen på gulvet avgjør romfølelsen. Med et lyst gulv vil rommet virke større, mens med et mørkt gulv får du en lunere romfølelse.

Ditt hjem, din stil

Mange kommer innom Byggtorget når de rehabiliterer for råd om både hvordan legge og hvilket gulv en skal velge. Det første man bør tenke på er hva som fungerer best for deg og din familie. «Har du barn, eller kanskje en hund som løper over gulvet, har det noe å si for hvilken slitestyrke og hardhet i treverket du bør velge», forklarer Hilde. Mange henter inspirasjon i interiørmagasiner eller på livstilsblogger før det endelige valget tas, men i følge Hilde er det nå flere og flere som velger å skape noe personlig. «Endelig! Det er så mange influensere der ute, men den viktigste influenseren i ditt liv er deg selv».

Det er mange hensyn å ta ved valg av nytt gulv. Pris, slitesterkhet og utseende er tre viktige faktorer. Som en rettesnor råder Hilde videre å følge magefølelsen. «Tenk på hva som passer best akkurat i ditt hjem. En ting er det praktiske, men tenk også over hva slags atmosfære du ønsker å ha hjemme».

Matchende gulvlister

Gulvlistene er også svært viktige for helhetsinntrykket. Valgene er mange, og det viktigste en må tenke over er hvorvidt man vil fremheve gulvet eller veggen. Med et lyst gulv vil rommet fremstå enda større med en gulvlist i samme utførelse, mens med et mørkt gulv og mørke lister vil gulvflaten virke mindre. «Gulvlister i samme farge som gulvet gir mest helhetlig inntrykk», sier Hilde og forteller at de aller fleste produsenter av gulv også leverer gulvlister i samme stil og farge som selve gulvet. Matchende gulv og gulvlister gir et helhetlig inntrykk og større romfølelse. «Og i motsetning til de store, profilerte listene samler de langt mindre støv», avslutter Hilde Alvær Hagesæter fra Byggtorget Kålås Bygg.

Det er lov å leke med gulv, mener Hilde Alvær Hagesæter ved Byggtorget Kålås Bygg. Hva med å legge gulvet videre opp etter veggen?

Sjekkliste for valg av gulv

  • Hvilket rom skal gulvet ligge i?
  • Vurder bruk og slitasje
  • Hvilken følelse er du ute etter?
  • Skal du legge over det gamle gulvet, eller må du ta opp eller pusse ned?
  • Vil du ha varmekabler eller vannbåren varme?
  • Hvilken interiørstil er deg?
  • Hvem skal legge gulvet?

Flere typer å velge mellom

Det er mange ting å ta hensyn til når du skal velge hvilken type gulv du bør ha i din bolig.

  • Parkett er naturlig, lunt og ekte.
  • Laminat er slitesterkt og bruksvennlig.
  • Heltre er eksklusivt og klassisk

Kom innom oss i Byggtorget for gode råd når du skal ha nytt gulv.