Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

S-bjelken: Stivere og sterkere

Dagens krav til isolasjonstykkelse i gulv, vegger og tak, betyr også strengere krav til konstruksjonsmaterialene: Med S-bjelken fra Moelven Limtre får du en sterk og stiv splittet limtrebjelke som gir deg riktig bjelkehøyde i ett sjikt.

S-bjelken er den optimale bjelken for sperrer og bjelkelag, og er beregnet for skjulte konstruksjoner – der den er både rett og nøyaktig å jobbe med.

Moelven Limtre leverer S-bjelken i komplette løsninger som er ferdig bearbeidet med hakk, skråskjæringer og hull. Den kan leveres i lengder opptil 15 meter, direkte til lager eller rett til byggeplass.

Styrke nok til lange spenn

En av de mange dyktige fagfolkene som sverger til S-bjelken er byggmester Steinar Kråbøl hos Byggmestrene Kråbøl & Dale AS, som i flere år har brukt den til taksperrer og bjelkelag.

Bilde: Steinar Kråbøl har god erfaring med S-bjelken.

Nå restaurerer han et gammelt, laftet hus på Jessnes ved Hamar, der de må bygge opp bjelkelaget på nytt.

– Vi har valgt S-bjelken i bjelkelaget her, fordi denne bjelken tar lange spenn – samt at det er enkelt å jobbe med hel ved. Rettheten og stivheten på disse bjelkene er virkelig meget bra, derfor velger vi å bruke denne bjelken i alle slike prosjekter, forteller Steinar Kråbøl.

En ekstra bonus er at S-bjelken er lett å feste og tilpasse, påpeker den erfarne byggmesteren.

Sparer oss for tid og penger

– Vi kjører ventilasjonskanalene i bjelkelaget her, og det er enkelt å lage hull for kanalene. I tillegg er bjelkene laget av skog fra nærområdet, så materialene er kortreiste også. Vi er i det hele tatt svært godt fornøyd, og sparer både tid og penger ved å bruke S-bjelken.

Bilde: S-bjelken har en standard bredde på 48mm og lagerføres i flere lengder samt seks ulike høyder: 200, 225, 250, 300, 350 og 400 mm. (Foto: Moelven Limtre)

S-bjelken tar lange spenn. Med denne løsningen får du mindre svinn, kortere byggetid og bruk av standard isolasjon gjør at byggingen går raskere og mer effektivt. Ved å bruke S-bjelken som kantbjelke, får du også bæring over vinduer og dører. Smart, raskt og enkelt.

Lett å finne informasjonen du trenger

For en S-bjelke i høyde 300 mm, kan det tas runde hull i diameter opptil 170 mm for ventilasjonskanaler. Hullene må da forsterkes med helgjengede treskruer av typen SPAX-Flat countersunk head, full thread, 4CUT, T-STAR plus i 8 mm. Disse skruene monteres fortrinnsvis fra oversiden på bjelkene.

Bilde: Grundig testing har dokumentert at en S-bjelke i høyde 300 mm har styrke nok til å ta runde hull i diameter opptil 170 mm for ventilasjonskanaler. (Foto: Moelven Limtre)

Hull skal tas ut sentrisk i forhold til bjelkens høyde, og diameteren på hullet må ikke overskride maksverdien som er oppgitt i tabellen. På limtre.no har Moelven Limtre oversiktlige brosjyrer som gir deg mer av alle detaljene du trenger.

Moelven anbefaler at hulltaking og montasje av skruene gjøres ferdig i fabrikken, slik at bjelkene er montasjeklare når de blir levert på byggeplass. Riktig montering og plassering av skruene er svært viktig, og det tillates inntil 2 hull i hver bjelke mellom opplegg.

Kontakt gjerne ditt lokale Byggtorget-varehus for å få vite mer om hva S-bjelken kan gjøre for ditt neste prosjekt!

Fakta om S-bjelken

  • En splittet limtrebjelke i styrkeklasse GL 28cs.
  • Produsert av lokalt råstoff.
  • Bredde: 48 mm.
  • Høyder: 200 mm,225 mm, 250 mm, 300 mm, 350 mm og 400 mm.
  • Lengder opptil 15 meter.
  • Kan leveres ferdig bearbeidet.
  • Lagerføres i de mest brukte dimensjonene i faste lengder som 5 m og 6 m.