Du har ikke valgt butikk og priser og utvalg kan derfor variere. Velg butikk for å gå videre.
Nå kommuniserer Makitas verktøy med hverandre

Nå kommuniserer Makitas verktøy med hverandre

Makita setter sin stolthet i å ligge i front av utviklingen og gjør det nå igjen med nyheten AWS . Med AWS kobles Makitas verktøy og støvsuger sammen via Bluetooth.

Elektroverktøyleverandøren Makita har stor fokus på et ledningsfritt arbeidsmiljø for fagfolk. De jobber konstant for å gjøre håndverkerens arbeidsdag enklere. Den siste nyvinningen er å koble verktøy sammen med støvavsug via Bluetooth-teknologi. Det skal være enkelt å tenke HMS på arbeidsplassen!

I dag får du over 200 forskjellige maskiner fra Makita som bruker samme 18V batteri og flere er på trappene. Målet med AWS (Auto-start Wireless System) er at Bluetooth-teknologien skal fungere for alle maskiner som har støvavsug. Makita har startet lanseringen i Norge med kapp-/gjærsag og senkesag i kombinasjon med en støvsuger som drives av 2 x 18V batterier.

Idéen bak AWS er å håndtere støv på best mulig måte og uten stress for bruker av verktøyet. Med ledning vil støvsugeren gå hele tiden, med mindre brukeren fysisk skrur den av. Det vil si at enten går støvsugeren hele tiden med støy som et stort irritasjonsmoment, eller så må brukeren bruke tid på å skru støvsugeren av hver gang han stopper verktøyet. Med AWS vil støvsugeren stoppe automatisk få sekunder etter at maskinen slutter å gå. Dermed vil brukeren spares for både støv, støy, tid og irritasjon.

 

 

Slik fungerer det

Når verktøyet starter vil støvsugeren automatisk aktiveres via Bluetooth. Den trådløse mottaksenheten er bygget inn i støvsugerens side og du kan koble hele 10 verktøy på samme støvsuger.

 

HMS på en enkel måte

En byggeplass er preget av mye støv og støy. Det er ofte store områder å jobbe på og det er begrensede muligheter for å hente strøm. Med AWS kan du jobbe i et støvfritt miljø helt uavhengig av strømtilgang. Utviklingen fortsetter raskt, forteller Stian Braata i Makita. HMS er en av de viktigste drivfaktorene for oss i Makita, så det vil fortløpende utvikles flere verktøy med samme teknologi. Se etter en Bluetooth logo med AWS teknologi neste gang du skal kjøpe en ledningsfri støvsuger fra Makita. Du finner den hos din nærmeste Byggtorget-forhandler.

Klikk her for å se vårt utvalg av Makita elverktøy