Byggtorget logoByggtorget logo

Proff fagbrev

Er du håndverker med praktisk erfaring, men mangler fagbrev? Med Byggtorgets samarbeidspartner får du bistand hele veien mot fagbrevet som privatist.

Veien mot fagbrev som privatist

Utdanningsløpet består av en teoretisk og praktisk del. For å melde deg opp til praktisk prøve må du først ha bestått teoretisk eksamen. I tillegg må du kunne dokumentere minst fem års arbeidspraksis i faget.

Den praktiske prøven avlegges enten på et avtalt byggeprosjekt, eller på prøvenemndas prøvestasjon. Der skal du gjennom en planleggings-, gjennomførings- og dokumentasjonsdel.

Etter at teoretisk og praktisk del er bestått vil du få utstedt fagbrevet.

Hva er en privatist?

En privatist er en som melder seg opp til eksamen uten å være elev i faget. Som privatist får du ikke standpunktkarakter i faget, men avlegger en privatisteksamen for å dokumentere dine kunnskaper. Som privatist via vår samarbeidspartner får du utdelt eksempler på tidligere eksamener, oversikt over læreplan og lærebøker tilknyttet ditt fag.

Visste du at…
fagbrev er et krav for å bli sentralt godkjent? En del virksomheter ønsker å inneha sentral godkjenning, men mangler fagbrev for de som driver utførende eller prosjekterende arbeid. Når virksomheten din innehar sentral godkjenning har du muligheten til å bruke kvalitetsstempelet aktivt i markedsføring.

Vite mer? Ta kontakt med proffselger hos ditt lokale Byggtorget varehus.