• Våleveien 25, 3083 Holmestrand
  • Stengt nå
  • 33064080
Lukk
Produkter

Kom i gang med ditt prosjekt!

Vinteren er ofte litt roligere enn sommeren – kanskje fordi det er kaldt og mørkt utendørs og vi tilbringer mer av tiden innendørs. Så hvorfor ikke bruke denne tiden på noe skikkelig nyttig?

Har du kanskje et rom som har behov for et aldri lite løft? Det fikser du på en helg med helt enkle verktøy som stikksag, borskrutrekker, laseravstandsmåler og en stabel veggplater. Platene leveres ferdig malt og kan skrus rett på den eksisterende veggen – enklere blir det faktisk ikke.

Først bruker du avstandsmåleren til å finne lengden, bredden og høyden på rommet. Så kjører du til din nærmeste Byggtorget-forhandler og kjøper et passende antall veggplater. Har du ikke tilhenger? Det får du låne i mange av våre butikker!

For å feste platene bruker du borskrustrekkeren og 3-4 cm. lange skruer med senkehode. På langsidene skrur du i fjæren, slik at skruene skjules når neste plate settes på plass. I topp og bunn skrur du i selve platen, men dette blir senere skjult av gulv- og taklister.

Andre gode tips:

-          Mål veggene og finn ut hvor mange hele plater du har plass til.
           Da kan du justere slik at du ikke ender opp med smale fliser i på hver side av veggene.

-          Vær nøye med å montere første plate i lodd – og sjekk at platene er i lodd underveis

-          Husk at det skal være 5 – 10 mm. avstand mot tak og gulv

Trenger du å kappe platene i høyden eller skjære bort deler av platene for å komme rundt vinduer og dører, bruker du stikksagen. Sag helst fra baksiden av platene.

 

 

Bålpanne og hodelykt = utendørs kos og moro

Når du har skrudd og kappet lenge nok, er det på tide med en pause. Hvorfor ikke lage middagen på bålpannen i hagen la hele familien bruke hodelykt for å lyse opp? Maten smaker jo som kjent ekstra godt på tur.

På en bålpanne kan du både lage helt enkle middager som grillpølser eller gå for noe mer avansert. Har du en stekehelle eller wok-gryte kan du gjøre det meste. Du må selvsagt ikke lage middagsmat på bålpannen – med et vaffeljern i støpejern og kaffekanne som henges over bålet kan dere like godt ta kaffekosen ute.

Kanskje dere også kan lage en liten quiz med oppgaver som henges på busker og trær rundt i hagen. Da får både barn og voksne en liten utfordring med å finne frem til postene og løse oppgavene. Hodelykten er også kjekk å ha til andre formål, enten du går tur langs veien om kveldstid, skal finne frem i en mørk kjellerbod, snekre i et rom uten strøm eller hvis strømmen skulle gå.

 

Brannsikkerhet – er du forberedt?

Den åpne ilden på bålpanne bør dessuten fungere som en liten påminner om viktigheten av brannsikkerhet innendørs. Glemte du å ta runden for å sjekke og bytte batterier i røykvarslerne på Røykvarslerens dag i desember? Gjør det nå, da vel.

Husk at det skal være minst én røykvarsler i hver etasje, som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor tekniske rom. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når dørene mellom rommene er lukket. Det kan være lurt å velge røykvarslere som kan seriekobles – da uler alle når én av dem setter i gang.

Husk også å sjekke at brannslukningsapparatene er i orden!


Viktige ting å tenke på her er at:

-          Slukkeren ikke har synlige skader

-          Trykkindikatoren peker på det grønne feltet

-          Sikringssplinten er intakt og plombert

-          Du er innenfor datoen for kontroll/service som står på etiketten

-          Den er lett tilgjengelig og synlig og at bruksanvisningen vender ut i rommet

Om du har pulverslukker, bør du snu den på hodet og holde den mot øret i noen sekunder. Du skal kunne høre pulveret inni slukkeren.


Lykke til - vi snekres!