Du har ikke valgt butikk og priser og utvalg kan derfor variere. Velg butikk for å gå videre.

Derfor ønsker alle seg en garasje!

Mer enn en guttedrøm: En garasje sparer deg for snøskraping og iskald bil om vinteren. Det kan også være det ekstra oppbevaringsrommet hele familien trenger til sykler, akebrett og ski.

Har du først begynt å drømme om en garasje, har du sannsynligvis lidd av neglsprett ganger ti og forbannet deg over syklene som står slengt i oppkjørselen. Men visste du at drømmen kan bli til virkelighet med et par klikk på internett?

 

Aldri vært enklere

Byggtorget har lansert Byggplanleggeren, som er en onlinefunksjon der du kan tegne din egen garasje etter egne preferanser. De fleste ønsker seg en garasje som er stilmessig lik huset, med lignende material- og fargevalg. Klikk send, og nærmeste Byggtorget Butikk vil kontakte deg for å planlegge din nye garasje sammen med deg.

 

Enkel eller dobbel?

Men hva er egentlig drømmegarasjen? Har du to biler, bør du vurdere en dobbelgarasje dersom du har plass på eiendommen. Hvis ikke må du belage deg på å krangle deg til den bilen som har stått lunt gjennom natten. I tillegg bør en garasje ha nok plass til barnas fremkomstmidler, enten det er sparkesykler, mountainbikes, rulleski eller kanskje en moped. Ønsker du ytterligere oppbevaringsrom i garasjen, kanskje til og med en egen krok til verktøyet ditt, må du huske på at den gyldne grensen går ved 50 kvadratmeter.

 

Sånn bygger du uten søknad

Holder du deg under 50 kvadrat, trenger du nemlig ikke søke om byggetillatelse. Det finnes også et par andre krav, som at du må bygge minst en meter unna naboens tomt, og at garasjen ikke kan brukes som bolig. Disse vedtektene var nye i 2015, og er du usikker på om du oppfyller kravene kan du svare på disse enkle kontrollspørsmålene. (lenke til http://byggutenasoke.dibk.no/#/) Husk at kommunen uansett skal varsles i etterkant med et situasjonskart som viser plassering av garasjen.

 

Bygge selv?

Mange velger å bygge sin egen garasje. Er du av den fingernemme typen er dette kanskje noe for deg? Det er store penger å spare på arbeidskraft, og belønningen er selvsagt den gode følelsen når du rygger inn i et praktverk som du har reist selv. Husk bare at selvom en garasje kan monteres hele året, så kan du ikke støpe grunnmuren når det er kaldere enn femten minusgrader ute, så her må du sesongplanlegge.

 

Siste hånd på verket

Ta gjerne en prat med venner og familie som allerede har garasje når du skal velge de siste detaljene som takstein og port. De vet best hva som fungerer, og hva som gir hodepine.