• Våleveien 25, 3083 Holmestrand
  • Stengt nå
  • 33064080
Lukk
Produkter

Bedre søvn med nytt soverom

Soverommet er kanskje det enkleste rommet å fornye. Med god planlegging og gode tips blir jobben lett å gjennomføre.

Det første du bør tenke på når du skal i gang med å planlegge oppussing av soverommet, er hva du skal bruke rommet til. Skal det bare brukes til å sove, eller vil du legge inn rom for garderobe, et hjemmekontor eller en avslapningskrok? Hvor senga skal stå er også en fordel å ha avklart før elektrikeren kommer og setter inn stikkontakter.

 

Lyddempende tiltak

Uansett hvor stort soverom du har og hva du velger å la det inneholde, skal det være et rom for ro. Mange velger derfor lydisolerende vinduer for å stenge ute trafikkstøy og annen støy. – Det er absolutt noe å vurdere dersom du skal skifte ut vinduene, råder Tanja Gjelsvik, butikkleder hos Byggtorget Bergan Bygg. De fleste leverandører tilbyr vinduer med lyddemping i glasset, og spesielt for de som har en trafikkert vei utenfor soveromsvinduet kan et lydisolerende vindu bety en helt ny verden. Ved å velge lyddemping i etasjeskillene samt en dør med kompaktkjerne og karm med foring rundt kanten vil man dessuten redusere støy inn på rommet. Gardiner, tepper og andre tekstiler vil også bidra noe til støyreduksjon.

 

Fargevalg kan være viktig for søvnkvaliteten

Fargevalg har også mye å si for stemningen i rommet. – Blå og grønn har utpekt seg som de beste fargene å sove i, sier Tanja og forteller at mørke farger er i tiden. – Det går mye i rolige farger, gjerne mørke toner av blå og grønne. Det er også en trend å legge farge i taket, slik at man får en hulefølelse. Det som er viktig når man skal male vegger, tak og lister er å tilpasse malingen til underlaget. Hos Byggtorget hjelper vi deg og anbefaler hvilken type maling som bør brukes hvor, slik at du får et godt og varig resultat. – Når det gjelder farger er uansett mitt råd å finne din mørkhet og hvor du ligger på skalaen.

- Til syvende og sist er viktigere å tenke på hva som gir deg ro enn hva som er trendy, istemmer Stine Frivåg, daglig leder ved Byggtorget Øksnes Byggevare. – Du skal tross alt sove der og klare å slappe av. Personlig kunne jeg aldri sovet i et ferskenfarget soverom bare fordi det var trendfargen. På en annen side er jo det å male om det enkleste i verden. Selv om soverommet er det stedet du tilbringer en tredjedel av livet, er du der ikke så lenge i våken tilstand. Du rekker gjerne ikke gå lei eller bli overveldet av en mørk farge på samme måte som i en stue. Er det én plass du kan tillate deg å eksperimentere er det på soverommet! Stine har også klare råd om hva slags type maling du bør benytte deg av: - I dag finnes det malingsprodukter som er atsma- og allergivennlige som har minimalt med lukt og avgasser. Det er produkter man absolutt bør vurdere på et soverom.

 

 

 

Gips eller panel?

Det er ikke bare fargene som har betydning for hvordan rommet føles. Skal du fornye veggene er det mange valgmuligheter. – Dersom du velger slette vegger av gips, kan det være lurt å legge OBS-plater bak slik at du ikke trenger å tenke på å treffe staven eller bruke gipsoppheng når du skal henge opp ting, råder Stine. For de som ønsker en ekstra enkel løsning, er det greit å vite at det også finnes slette plater som kan klikkes sammen uten at du trenger sparkle. Malbare eller ferdigmalte plater er raske og enkle å legge. Det finnes mange varianter å velge mellom, med alt fra standard ferdigmalt panel til glatte flater med bildevegg. – Her er det mange fine løsninger med alt fra verdenskart til steiner i vann og kattepuser til barnerom. Fordelen med slikt panel er at det er raskt å legge og blir relativt rimelig når du ikke trenger etterbehandle, forteller Stine. For en mer luksuriøs look kan man velge tapet med mer eksklusiv struktur. Tradisjonell panel er dessuten på full fart inn igjen i de norske hjem, kan hun avsløre.

 

Behagelige gulv

De fleste av oss vil gjerne ha det svalt på soverommet, men vi vil helst ikke sette føttene på et iskaldt gulv. Mange løser dette med et teppe, men spesielt for allergikere kan det være lurt å minimere støvsamlere på soverommet. Tanja Gjelsvik fra Byggtorget Bergan Bygg anbefaler parkett på soverommet, til tross for at det i dagens marked finnes mange gode laminater. - Mange velger parkett i bruksrom som stue og kjøkken, men laminat på soverommet. Jeg ville nesten valgt omvendt, forteller hun. Laminatene tåler veldig mye og er like pen som en parkett, men parkett er hakket lunere.

Kom innom din nærmeste Byggtorget-butikk, så hjelper vi deg kommer i gang!

Relaterte produkter Relaterte produkter
Huntonit Symfoni takplate

Huntonit Symfoni takplate

Huntonit Veggplate Skygge Hvit 11x620x2390

Huntonit Veggplate Skygge Hvit 11x620x2390

Forestia Walls2Paint 12X620x2390

Forestia Walls2Paint 12X620x2390

Boen Parkett, 1-stav

Boen Parkett, 1-stav

Arbor Malingsklar 12X620X2390 mm.

Arbor Malingsklar 12X620X2390 mm.

GULV FURU 25X158 HVIT

GULV FURU 25X158 HVIT

GULV EIK 20X140 BRUN BØRSTET

GULV EIK 20X140 BRUN BØRSTET

Boen Parkett, 3-stav

Boen Parkett, 3-stav

LAMINATG ORIGINAL CASTILLO FURU

LAMINATG ORIGINAL CASTILLO FURU