Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Visste du om disse verktøynyhetene?

Det skjer stadig ting i verktøybransjen, men det er ikke alltid så enkelt å få med seg alt det produsentene finner på av små og store ting. Vi tok derfor en prat med Henrik Torkildsen, som er produktsjef i Makita Norge for å høre hva slags nyttige produkter og løsninger den japanske verktøyprodusenten har å tilby håndverkerne.

Henrik kan blant annet fortelle om en smart løsning for dem som både bruker franske treskruer med sekskanthode og store treskruer med torx-sport, eller betongskruer som både har sekskanthode og torx-spor.

– Vi har faktisk en egen pipeadapter som gjør at du kan bruke en Makita muttetrekker til begge deler. Dermed slipper du å dra på en slagtrekker i tillegg, sier Henrik.

Håvard Aune hos Byggtorget Hell er også godt orientert i verktøyjungelen og har latt seg imponere av de siste nyhetene innen batteridrevne verktøy:

– Det finnes for eksempel små kapp- og gjærsager på batteri som kun veier rundt seks kilo. De er utrolig enkle å bære med seg, enten du bare trenger en liten sag for listing eller skal jobbe et sted der det ikke er strøm og ikke har behov for å kappe store dimensjoner, forteller han.

Bajonettsag til isolasjon og effektiv skruing

En annen smart løsning for dem som skjærer mye isolasjon er å bruke en liten, enhånds bajonettsag sammen med et bajonettsagblad for mineralull. Da tilpasser du isolasjonen enkelt og raskt – men husk at det fremdeles er like viktig å kappe riktig for at isolasjonen skal sitte godt.

Skrur du mye plater, kan Henrik tipse om at de har en skruforsats som passer til to av deres skrumaskiner. Det dreier seg om henholdsvis DFS452 med som egner seg til gipsmontasje og DFS250 med som er bra til terrassebord, sponplater og robustgips.

– Begge disse maskinene har push-drive funksjon som gjør at du kan låse bryteren i på-modus og starte motoren ved å presse maskinen med skruforsats mot veggen. Det sparer både batteri og bidrar til å unngå unødvendig støy, sier Henrik

For dem som jobber i høyden og er lei av å klatre ned fra stillaset for å hente målbåndet som har en lei tendens til å ramle ned, kan det dessuten være greit å vite at det finnes egne målebånd med sikkerhetsline. Linen festes i beltet og hindrer at målebåndet kan falle langt. Det er både praktisk og et bidrag til bedre sikkerhet på byggeplassen

Trådløs kommunikasjon med støvsugeren

For deg som jobber mye med batteriverktøy som lager støv, enten det dreier seg om sager, pussemaskiner eller vinkelslipere, har vi også gode nyheter. Nå får du nemlig tak i både støvsugere og verktøy som kan kommunisere trådløst med hverandre over blåtann. Fyrer du opp sagen, slår støvsugeren seg på automatisk uten at du trenger å gjøre noe som helst. Du må bare huske å pare enhetene først, men det er like enkelt som å pare telefonen og radioen i bilen.

Med denne teknologien kan du altså autostarte støvsugeren på akkurat samme måte som du kan når du bruker nettdrevet verktøy som kobles til støvsugerens strømuttak. Hos Makita heter dette systemet Autostart Wireless System (AWS). En veldig praktisk funksjon i AWS er dessuten at du kan flytte den ene blåtannsenderen fra verktøy til verktøy uten å måtte pare mot støvsugeren for hvert verktøy. Bare husk at støvsugerslangen ikke er trådløs, så den må du også flytte med deg.