Byggtorget logoByggtorget logo

Velg fasadeskruer som gir en stilren kledning

Glem synlige og sjenerende rader av skruer eller spikere i kledningen. ESSVEs fasadeskruer gir boligen din en vakker, vedlikeholdsvennlig og langvarig fasade.

En pen kledning gjør underverker for førsteinntrykket av en bolig, enten det er snakk om en funkisbolig med smale trebord eller et klassisk hus med tradisjonell bordkledning. Ønsker du et stilrent resultat som holder i mange år bør du velge farge, kvalitet og egenskaper som passer til akkurat din bolig. Syrefaste skruer forhindrer i tillegg uønskede merker fra sinkavrenning på kledningen. Dette er et spesielt godt alternativ i det utfordrende norske klimaet.

Går i ett med kledningen

Ubehandlet kledning til både nybygg og renoveringer har fått et oppsving ettersom funkisstilen har blitt mer populær. I tillegg ønsker mange et hus som krever minst mulig vedlikehold. Velger du fasadeskruer som matcher kledningen får du et stilrent uttrykk på boligen.

Fasadeskruene fra ESSVE er spesielt tilpasset vedlikeholdsvennlige og fabrikkmalte kledninger. De kan brukes på hele huset, i tillegg til spilerekkverk eller levegger på terrassen. De syrefaste fasadeskruene finnes i svart, brun, lysegrå og hvit.

Godt valg i et værhardt norsk klima

Du kan unngå rust på kledningen ved å velge riktige skruer. Syrefaste skruer kan brukes i alle miljøer uten å ruste, og alle fasadeskruene fra ESSVE har denne egenskapen.

– Variasjoner i fuktighet og temperatur, enten det gjelder fuktig kystklima eller langvarig varme, gir bevegelse i trevirket. Dette krever en viss seighet i skruene. Velger du ESSVEs syrefaste fasadeskruer kan du være trygg på at skruene tåler alle værforhold som det norske klimaet måtte by på, forteller Pål Jahr, teknisk ansvarlig i ESSVE.

Ingen sinkavrenning med syrefaste festemidler

Forhindring av skjemmende merker fra sinkavrenning er enda en fordel med syrefaste skruer. Sinkavrenning kan oppstå hvis man velger feil overflatebehandling på spiker eller skruer, eller om kledningen monteres i fuktig eller vått vær som vedvarer over tid.

– Feil overflatebehandling kan gi uønskede striper rundt festemiddelet. Ettersom disse skjemmende merkene ikke kan dekkes av vanlig beis, er man nødt til å bruke dekkende malingsprodukter, sier Jahr.

Som nevnt velger svært mange i dag ubehandlet kledning til fasaden, og en slik kledning er kun påført klar grunning på fabrikken.

– Når denne kledningen forblir ubehandlet, får den en naturlig grå og vakker farge over tid. For å unngå å måtte male slike kledninger i etterkant, er det ekstra viktig å velge syrefaste festemidler som hindrer sinkavrenning, avslutter Jahr.

ESSVEs tips: Unngå sinkavrenning ved å montere kledningen med syrefaste festemidler dersom:

  • Kledningen skal monteres i kystnære strøk
  • Kledningen kun er grunnet eller påført beis eller maling, eller skal forbli ubehandlet
  • Kledningen er av eksklusivt tre eller varmebehandlet tre
  • Kledningen er av gran, uansett type fabrikkbehandlet overflate
  • Kledningen skal behandles med korroderende overflatebehandling, som jernvitrol.

Dersom man ikke velger syrefast kvalitet, må kledningen alltid beises eller males umiddelbart etter montering.

Klikk her for å komme til fasadeskruene i vår nettbutikk.

Velg fasadeskruer som går i ett med kledningen - ESSVE