:

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggtorget-butikk

Terrasseprodukter fra Moelven – et hav av muligheter

Ute er det nye inne, og vi ser at stadig flere investerer mye i uterommet sitt. Det er ikke alltid like lett å følge med på utvalget. Her får du derfor en liten guide til de ulike terrassevariantene Moelven tilbyr.

Trykkimpregnert terrasse er «folkets favoritt»

Et terrassebord som er trykkimpregnert er et holdbart og rimelig valg. Treverket behandles med kobbermidler, også kalt CU, som beskytter treverket mot råte og insektsangrep. CU-impregnerte terrassebord er svært holdbare, men ønsker du et pen visuell terrasse anbefaler vi at du beiser eller oljer den. Monteres uten mellomrom mellom bordene.

Royalimpregnert terrasse

Royalimpregnerte terrassebord har den senere tid blitt hagedesignerenes favoritt. Royalimpregneringen gir et stabilt terrassegulv med minimal svelling og krymping. Du trenger ikke å behandle terrassegulv som er royalimpregnert, men fargen vil blekne og kan friskes opp med egnet royalolje. Royalimpregnerte terrassebord blir først trykkimpregnert for råtebeskyttelse og deretter kokt i linolje. Våre royalimpregnerte terrassebord kommer i brunt og grått. Monteres med en liten avstand mellom bordene og med rustfrie skruer.

Termofuruterrasse – vedlikeholdsvennlig og trendy

Termotreprodukter har gjennomgått en spesiell og miljøvennlig varmebehandlingsprosess. Prosessen gir treverket en rekke nye egenskaper som tverrstabilitet, mindre sprekk og minimalt med flising. Termofuru trenger ikke annet vedlikehold enn spyling og terrassebordene gråner raskt. Dersom du ønsker å beholde den gylne brune fargen må du olje terrassen nesten umiddelbart etter montering. Monteres med mellomrom mellom bordene og med rustfrie skruer.

Terrassetrender: Bali-stilen

Skal vi tro influenser og eier av interiørnettbutikken Nordiske Hjem, Kine Vinje, er det Bali stilen som gjelder i år, og mest sannsynlig også neste år. Stilen kjennetegnes med utstrakt bruk av naturmaterialer, og ulike soner som inviterer til «chilling» og nytelse. Hun sier også at flere og flere forbrukere er opptatt av kvalitet, og er villige til å betale for dette. Hun og samboeren Tom har nettopp pusset opp sitt uterom. For dem var det viktig med en terrasse som krevde minimalt vedlikehold, og som så pen ut. Valget deres falt på Termofuru fra Moelven.

Slik får du Bali-stilen:

  • Velg duse farger på tekstilene.
  • Bruk nesten utelukkende naturmaterialer som tre, bambus, skinn, kurver og jute.
  • Grønne planter er selvfølgelig et must. Miks gjerne palmer med andre grønne planter.
  • Gå for utemøbler som har god kvalitet, og som varer år etter år. Det er bærekraftig. Overflatene skal gjerne være matte.
  • Del inn uterommet i ulike soner, for eksempel en spisesone, sone for avslapning og soling eller skyggesone. Bruk gjerne gulvtepper til å avgrense de ulike sonene.
  • Bruk trespiler til rekkverk og skillevegger.
  • En pergola kan både skape et deilig skyggested og forlenger utesesongen.