Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Terrasseprodukter fra Moelven – et hav av muligheter

Ute er det nye inne, og vi ser at stadig flere investerer mye i uterommet sitt. Det er ikke alltid like lett å følge med på utvalget. Her får du derfor en liten guide til de ulike terrassevariantene Moelven tilbyr.

Trykkimpregnert terrasse er «folkets favoritt»

Et terrassebord som er trykkimpregnert er et holdbart og rimelig valg. Treverket behandles med kobbermidler, også kalt CU, som beskytter treverket mot råte og insektsangrep.

CU-impregnerte terrassebord er svært holdbare, men ønsker du et pen visuell terrasse anbefaler vi at du beiser eller oljer den. Monteres uten mellomrom mellom bordene.

Les også: Slik vedlikeholder du terrassen

terrasse i trykkimpregnert materiale, tilpasset fjellet rundt

Bilde: Trykkimpregnert terrasse som er tilpasset terrenget. Foto: Einar Breen/Moelven Wood

Royalimpregnert terrasse

Royalimpregnerte terrassebord har den senere tid blitt hagedesignerenes favoritt. Royalimpregneringen gir et stabilt terrassegulv med minimal svelling og krymping.

Du trenger ikke å behandle terrassegulv som er royalimpregnert, men fargen vil blekne og kan friskes opp med egnet royalolje. Royalimpregnerte terrassebord blir først trykkimpregnert for råtebeskyttelse og deretter kokt i linolje. Våre royalimpregnerte terrassebord kommer i brunt og grått. Monteres med en liten avstand mellom bordene og med rustfrie skruer.

Royalimpregnert terrasse med trekasser og blomsterpotter på

Bilde: Royalimpregnerte terrassebord trenger lite vedlikehold. Foto: Einar Breen/Moelven Wood

Terrasse med termofuru

Termotre-produkter har gjennomgått en spesiell og miljøvennlig varmebehandlingsprosess. Prosessen gir treverket en rekke nye egenskaper som tverrstabilitet, mindre sprekk og minimalt med flising.

Termofuru trenger ikke annet vedlikehold enn spyling, og terrassebordene gråner raskt. Dersom du ønsker å beholde den gylne, brune fargen må du olje terrassen nesten umiddelbart etter montering. Monteres med mellomrom mellom bordene og med rustfrie skruer.

fruktfat og en vase med grønne plater står på et betongbord på en terrasse

Bilde: Både termofuru og termoask er vedlikeholdsvennlige alternativer til terrassen. Foto: Einar Breen/Moelven Wood

Terrassetrender: Bali-stilen

Skal vi tro influenser og eier av interiørnettbutikken Nordiske Hjem, Kine Vinje, er det Bali-stilen som gjelder nå. Stilen kjennetegnes med utstrakt bruk av naturmaterialer, og ulike soner som inviterer til «chilling» og nytelse.

Flere og flere forbrukere er opptatt av kvalitet, og er villige til å betale for dette. Hun og samboeren Tom har nettopp pusset opp sitt uterom. For dem var det viktig med en terrasse som krevde minimalt vedlikehold, og som så pen ut. Valget deres falt på Termofuru fra Moelven.

koselig sittegruppe på terrasse

Bilde: Kine Vinjes Bali-stil med terrasse av termofuru. Foto: Moelven Wood

Slik får du Bali-stilen:

  • Velg duse farger på tekstilene.
  • Bruk nesten utelukkende naturmaterialer som tre, bambus, skinn, kurver og jute.
  • Grønne planter er selvfølgelig et must. Miks gjerne palmer med andre grønne planter.
  • Gå for utemøbler som har god kvalitet, og som varer år etter år. Det er bærekraftig. Overflatene skal gjerne være matte.
  • Del inn uterommet i ulike soner, for eksempel en spisesone, sone for avslapning og soling eller skyggesone. Bruk gjerne gulvtepper til å avgrense de ulike sonene.
  • Bruk trespiler til rekkverk og skillevegger.
  • En pergola kan både skape et deilig skyggested og forlenger utesesongen.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes. Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet