Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Raskere og enklere med ESSDRIVE

Etter å ha byttet til ESSDRIVE, skrur Mikkel nesten dobbelt så raskt som før. I tillegg unngår han hver måned tre tonn unødvendig belastning på armer og skuldre.

ESSVEs spesialutviklede treskrue ESSDRIVE har endelig kommet i salg i norske byggevarebutikker. Dette er godt nytt for alle som sliter med senebetennelse eller andre belastningsskader i skuldre, albuer, armer og håndledd.

Gjennomsnittlig oppstartstrykk når du skrur en vanlig treskrue er 3 kg. Med ESSDRIVE blir det kun 1 kg takket være skruens helt spesielle utforming. Det betyr at alle som sliter med belastningsskader kan spare kroppen for veldig mye unødvendig belastning.

Det har tatt ESSVE fem år å utvikle sin nye treskrue. Etter tusenvis av tester, endte de opp med en skrue med enda bedre stålkvalitet og to patenterte innovasjoner; en spiss som gjør at skruen griper umiddelbart, og en hodeform som gir perfekt finish uten sprekker og fliser.

I forhold til vanlige treskruer, gjør disse egenskapene ESSDRIVE til en raskere, sterkere og mer ergonomisk skrue.

Mikkel har fått en helt ny hverdag

For tømrermester Mikkel Degland i Smarte Rom AS er mindre belastning en av hovedårsakene til at han foretrekker ESSDRIVE. Han har nå brukt skruene en periode, og opplever at han har fått en helt ny arbeidshverdag.

– Ja, du merker tydelig at det blir mye mindre belastning. Uten at du tenker over det, bytter du arbeidsstilling og flytter mye på armene når du skrur, og det kan bli noen kinkige vinkler. Det kan også gå hardt utover håndleddet når du må legge stort press på drillen, forteller Degland.

– Det er vanskelig å si hvor mange skruer jeg bruker, da det kommer an på prosjektet. Men på det meste kan jeg fort bruke 2-3 esker – altså opptil 300 skruer – om dagen, sier Degland videre.

Bruker du 300 skruer om dagen, tilsvarer det hele 36 tonn mindre belastning i året hvis du velger ESSDRIVE i stedet for vanlige treskruer.

Mye raskere og enklere

Den andre store fordelen med ESSDRIVE er at skruen entrer raskere. Takket være lavere oppstartstrykk og spissens unike utforming, blir det enklere å skru. Fordi du ikke trenger å presse på drillen, bare støtte den, er den også enklere å bruke med én hånd.

– Du kan gjøre jobben så mye enklere med disse skruene. Særlig hvis du jobber med rehabilitering av bygg, som vi ofte gjør. Det er ikke alltid du kan skru rett ned eller rett inn. Med ESSDRIVE kan du bare feste skruen til drillen og bruke én hånd, selv når du må skru inn fra siden eller mellom bjelkelag, forklarer Degland.

– Jeg bruker kanskje halvparten av tiden jeg normalt bruker på å skru. Selv om jeg ikke har regnet på det, går det nok i hvert fall 30-40 prosent raskere, kanskje mer! Du kommer til å merke stor forskjell mellom disse og vanlige treskruer, legger han til.

Degland kjenner til tider av en belastningsskade i håndleddet. Han konkluderer med at de nye treskruene til ESSVE kan bidra til å begrense skader og plager, særlig i skuldrene, håndleddene og i øvre del av ryggen. I beste fall vil det også kunne føre til mindre sykefravær.

– Før jeg prøvde disse nye treskruene hadde jeg aldri tenkt over dette med belastning. Jeg tenkte nok bare at det er «sånn skruer er» – ikke at de kunne lages på en mye smartere måte, sånn som ESSDRIVE, avslutter han.