Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Slik får du SPA-følelsen hjemme

Relativt enkle grep kan gjøre baderommet om til ditt eget drømmebad og gi deg SPA-følelsen hjemme. Vi gir deg noen enkle tips til hvordan.

«En av de viktigste tingene for din egen SPA-følelse hjemme er at du har farger du selv liker», sier Karoline Mathilde Hellan. Som medarbeider i Byggtorget Eide Bygg på Kvaløysletta hjelper hun mange med å kombinere farger og materialer slik at det harmonerer. «Kanskje liker du blått, men er det varm blå, en kongeblå eller babyblå? Det er stor forskjell på lyseblått med hvite møbler i høyglans og sølvfarget armatur, og en mørkeblå farge kombinert med svart og betong».

Hun forteller at mange kommer innom med for eksempel en gulvflis eller et annet element de ønsker seg. «Vi har prøver av alt fra både våtromsplater, dører, baderoms- og kjøkkeninnredning og maling i butikken. Sammen med kunden setter vi opp et miljø med noe som matcher og som skaper den følelsen man er ute etter. Noen har en klassisk stil, mens andre vil ha det moderne eller helt unikt. Men det viktigste er at det skal være et SPA for deg. Vil du sitte i en rosa boble, så hjelper vi deg lage en rosa boble. Og vil ha marmor, gull, svart og bling, så hjelper vi deg med det», sier hun.

Karoline Mathilde Hellan fra Byggtorget Eide Bygg

Ikke vær redd for å prøve

Når det gjelder badet er mange gjerne litt redde for å prøve seg frem, synes Karoline, og presiserer at hun ikke mener man skal sette i gang med full oppussing uten å undersøke hvordan. «Men det er lov å tenke litt utradisjonelt». Baderomsmøbler er for eksempel noe man relativt enkelt kan bytte selv uten at det kommer i konflikt med rør, elektrisk og våtromsnormen.

Mange baderomsmøbler er relativt små og ikke så veldig dype. Da går det an å se på kjøkkeninnredning og bruke det også i baderommet. «Man trenger ikke sette seg fast i at det står kjøkken på merkelappen, man kan bruke akkurat de samme frontene og løsningene også på badet. På kjøkken finnes det mange flere muligheter og man får et mye større utvalg. Man kan også tenke seg å bruke en benkeplate av laminat eller tre som man oljer eller lakkerer», sier Karoline. «Det eneste man må huske på når man skrur ned noe og opp noe annet er å tette skruehullene dersom man ikke bruker de samme på den nye innredningen».

Gjør badet til et oppholdsrom

Badet er ikke lenger et sted vi bare går inn og ut for å gjøre våre ærend i full fart, og mange bruker bare mer og mer tid til selvpleie. For virkelig å få ro i sjelen og SPA-følelsen hjemme kan man tenke seg at badet skal være mer et oppholdsrom hvor man faktisk skal være. «Da vil man gjerne ha en plante, noe på veggene og kanskje et teppe», sier Karoline Mathilde Hellan. Har man god plass kan man også tillate seg å sette inn en lenestol der man kan sitte og slappe av mens ansiktsbehandlingen virker eller for å ta et fotbad mens barna bader. «Jeg liker for eksempel å sitte når jeg lakker neglene, og da blir man fort sittende på gulvet», forteller hun.

For på samme måte som for baderomsmøblene behøver man ikke tenke tradisjonelt når det kommer til annen type innredning og tilbehør. «Du trenger ikke ha et standard baderomsteppe hvis du har et annet du liker», sier Karoline, men råder til å bruke et teppe som tåler vann og som kan vaskes. Når det gjelder belysning kan man også tenke annerledes. Henger lampen et stykke unna dusjen, eller har du dusjkabinett, kan det være mulig å vurdere en annen type lampe enn en tradisjonell baderomsplafond. Å henge noe på veggen vil også kunne bidra til å gjøre badet om til et koselig rom man har lyst til å oppholde seg i. «Velg et bilde som gir deg ro, men som gjerne harmonerer fargemessig med resten av badet. Enten det er et fotografi av en jungel eller en enkel strektegning av en dame på en krakk, er det viktig at det er noe som appellerer til deg selv».

Enkle ting å bytte på badet

Noen ting er enklere å bytte enn man kanskje tror. Bare det å bytte sluk og blandebatteri til servanten kan gi et helt nytt og friskt inntrykk. Der armatur og blandebatteri ofte var standard og som regel alltid sølvfarget tidligere, finnes det nå utrolig mye å velge mellom i dagens marked. Karoline vil også råde å bytte toalettringen, spesielt dersom det du allerede har er i plast. «Det er utrolig hvor stor forskjell et nytt toalettsete kan gjøre, man får med ett en mye mer eksklusiv følelse med et ordentlig dolokk», sier hun, og legger til: «Det er stor forskjell på å sitte på plast og på porselen. Dessuten er det så lett å skifte at man i teorien kan skifte til hver sesong». Ny dorullholder, krokrekke, speil og bilder vil også bidra til at badet får en ny look og ser mer ferdig ut. «Ikke vær redd for å prøve noe nytt, prisen på et nytt blandebatteri, toalettsete eller en ny knaggrekke er liten i forhold til et helt nytt bad», sier Karoline.

Enkelt med baderomsplater

Det kan være både dyrt, vanskelig og tidkrevende å legge nye fliser på badet. Mange har derfor fått øynene opp for baderomsplater. Den glatte og sterke overflaten på Fibo veggpanel tåler både direkte vannsprut og store temperatursvingninger, er rask å tørke av og enkel å holde ren. En av fordelene med baderomsplater, er at de er veldig enkle å legge, enten rett på en bakplate eller oppå eksisterende fliser. «Det viktigste er at bunnlisten er vatret, og at du sørger for at det ikke er fukt bak», sier Karoline, som forteller at det har kommet mange nye varianter i det siste. «Platene med marmorfarger er for eksempel spesielt kule mot svart eller kobber og litt utradisjonelle fargevalg på armatur og andre ting».

Sørg for at badet er lett å holde rent

«Det er mye enklere å få SPA-følelsen hjemme om badet er enkelt å holde rent», slår Karoline Mathilde Hellan fast. Å impregnere fugene kan være alfa og omega for å kunne beholde den rene gode SPA-følelsen også i hverdagen. Fugene bør helst impregneres når badet er nytt, men det er ikke for sent dersom det ikke allerede er gjort. Bruk en god rens og sørg for at de er skikkelig rene og tørre før du påfører impregneringen. Med impregnerte fuger trenger man ikke tenke på at skitt og annet skal trekke ned i fugene, men man kan bare sveipe over gulvet med en våt mopp for å holde det rent. «Det er lite som ødelegger SPAfølelsen mer enn å ligge på knærne og skrubbe gulvet rundt do», ler Karoline.

Gode ideer til ditt drømmebad:

  • Pynt med planter. Mange planter trenger ikke så mye lys og vil kunne trives på badet. Sukkulenter, fredslilje og den populære vindusblad er eksempler på planter som vil kunne trives godt på baderommet.
  • Bruk duftlys og stearinlys for den lune, gode følelsen.
  • Bruk en skyvedør for å skille vaskerommet fra resten av badet dersom du har vaskemaskin og tørketrommel på badet.
  • Heng opp et bilde med et motiv du liker og som gir deg ro.
  • Tenk utradisjonelt når det kommer til valg av innredning og tilbehør.
  • Bruk farger og materialer du selv liker. Byggtorget kan hjelpe deg finne kombinasjoner som harmonerer.