Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Slik får du et praktisk inngangsparti

Skal du pusse opp gangen? Byggtorget gir deg gode råd om hvordan du kan få et funksjonelt og praktisk inngangsparti.

«De aller fleste som oppgraderer gangen, ønsker å få bedre plass etter oppussing, og da er skyvedørsgarderobe et smart alternativ», forteller Magnus Berg Danielsen fra Byggtorget Vesterålen Byggservice. Mange tar turen innom Byggtorget allerede i planleggingsfasen.

En garderobeløsning som fungerer

Det aller viktigste når du skal i gang med ny garderobe er å planlegge for nok plass. «Det er viktig å ha et system med nok kurver, skohyller og hengeplass til daglig bruk», sier Berg Danielsen. De fleste produsenter av garderobeinnredning har fleksible løsninger der du kan skreddersy til din families bruk. Har du små barn, er det lurt å planlegge slik at barna selv kan rydde på plass jakker, skolesekker, sykkelhjelmer og sko. Det kan også være lurt å sette av plass utenfor selve garderobeskapet til noen kroker til gjester og for klær som ikke er helt tørre. En skyvedørsgarderobe er den aller beste løsningen for å utnytte plassen i entreen best mulig. Speil i dørene vil dessuten gi en større romfølelse og bedre utnyttelse av lyset.

Slipp lyset inn og kulda ute

«Det er en kjempefordel med godt lys inne i garderoben», sier Berg Danielsen, som anbefaler å vurdere en spotskinne eller lignende for best mulig lys. En utgangsdør med vinduer vil også gjøre underverker for lyset i selve inngangspartiet. Kanskje er det uansett på tide å bytte ut ytterdøren? Berg Danielsen peker på to hovedårsaker til at det er på tide: «Har du merket trekk fra døren over tid, er det på høy tid å bytte. Mange velger også å bytte en gammel dør til en ny, sprek dør som passer bedre til deres egen stil og til husets fasade». God kvalitet er det aller viktigste for at døren skal tjene sin viktigste funksjon: Holde kulde, lyd og innbruddstyver ute.

Velg riktig gulv til gangen

Det er viktig at gulvet i gangen er av god kvalitet som tåler både slitasje og våte sko. Berg Danielsen anbefaler høytrykkslaminat, en løsning som tåler stor trafikk, og som er både støtsikkert, varmebestandig og vann- og flekkbestandig. Høytrykkslaminat er svært slitesterkt og kommer i mange ulike utforminger. I tillegg til den slitesterke kvaliteten, er gulvet enkelt å legge og vedlikeholde. «Høytrykkslaminat klarer du fint å legge selv», mener han.

Gratis råd hos Byggtorget

Enten du bare skal bytte garderobeløsning, eller du vil gi inngangspartiet en full overhaling med ny inngangsdør, slitesterkt gulv og nye vegger, kan Byggtorget hjelpe deg. Kom innom oss allerede i planleggingsfasen, så finner vi sammen den optimale løsningen for deg og ditt hus.

Tips til en garderobeløsning som fungerer:

  • Planlegg for nok plass!
  • Ha hyller og kroker i barnehøyde
  • Egne knagger til gjester utenfor selve garderobeskapet
  • En åpen hylle eller frittstående kroker der man kan henge våte jakker og regntøy til tørk
  • Skyvedører gir maks utnyttelse av plassen i entréen
  • Speildører gir større romfølelse

Velg riktig ytterdør

Norge er et land med mye vind og vær. God kvalitet på ytterdøra er derfor viktig for å holde kulda ute. Dette bør du tenke på når du skal velge ny dør:

  • Velg kvalitet utfra hvor værhardt huset ligger til
  • Bytt ut nøkler med integrert kodelås i døren
  • Dører med vindu slipper mer lys inn i entréen
  • Hva passer til fasaden og til din personlige stil?