Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Can't access location

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne Byggtorget-butikk

Kom i gang med ditt prosjekt!

Vinteren er ofte litt roligere enn sommeren – kanskje fordi det er kaldt og mørkt utendørs og vi tilbringer mer av tiden innendørs. Så hvorfor ikke bruke denne tiden på noe skikkelig nyttig?

Har du kanskje et rom som har behov for et aldri lite løft? Det fikser du på en helg med helt enkle verktøy som stikksag, borskrutrekker, laseravstandsmåler og en stabel veggplater. Platene leveres ferdig malt og kan skrus rett på den eksisterende veggen – enklere blir det faktisk ikke.

Først bruker du avstandsmåleren til å finne lengden, bredden og høyden på rommet. Så kjører du til din nærmeste Byggtorget-forhandler og kjøper et passende antall veggplater. Har du ikke tilhenger? Det får du låne i mange av våre butikker!

For å feste platene bruker du borskrustrekkeren og 3-4 cm. lange skruer med senkehode. På langsidene skrur du i fjæren, slik at skruene skjules når neste plate settes på plass. I topp og bunn skrur du i selve platen, men dette blir senere skjult av gulv- og taklister.

Andre gode tips:

  • Mål veggene og finn ut hvor mange hele plater du har plass til.
    Da kan du justere slik at du ikke ender opp med smale fliser i på hver side av veggene.
  • Vær nøye med å montere første plate i lodd – og sjekk at platene er i lodd underveis
  • Husk at det skal være 5 – 10 mm. avstand mot tak og gulv

Trenger du å kappe platene i høyden eller skjære bort deler av platene for å komme rundt vinduer og dører, bruker du stikksagen. Sag helst fra baksiden av platene.