Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Ekstra isolerende ytterdører

Ytterdøra blir stadig satt på prøve i takt med at været i Norge blir mer ekstremt. Det er viktig å velge riktig kvalitet for lengst mulig levetid på døra.

Været blir stadig mer vått og vindfullt, noe som stiller tøffere krav til hvordan vi bygger hus og hytter.

Også valg av ytterdør er viktig å tenke på i denne sammenheng. De siste tiårene har det skjedd en stor utvikling på ytterdører, noe som innebærer at dagens dører både har mer isolasjon og et bedre pakningssystem enn gamle dører.

Les også: Hvilken ytterdør passer ditt inngangsparti?

Bilde: Ytterdører fra Harmonie har markedets tykkeste dørblad, og er rett og slett dører som tåler vær og vind. Foto: Harmonie

Kompaktlaminat gir ekstra værbeskyttelse

Det er flere faktorer som avgjør hvor utsatt ytterdøren din er for vær og vind.

Tenk over hvordan inngangspartiet er plassert, blir døren skjermet av et overbygg eller takutstikk? Bor du langs kysten vil vind og sjøsprøyt slite ekstra på både dør og hengsler.

Kompaktlaminat, også kalt høytrykkslaminat, kan velges som tilvalg til de fleste dører. Dette er smart for de som trenger ekstra god beskyttelse.

På ekstra værutsatte steder kan en dør med doble falser og tetningslister også være en ekstra trygghet.

Dør med lav U-verdi

En godt isolert ytterdør har en U-verdi på 0,8 eller lavere. De beste ytterdørene på markedet i dag har en U-verdi på under 0,6.

Dersom du også ønsker en dør med vindusfelt, bør du forsikre deg om at døren du velger har 3-lags energiglass.

Hos Byggtorget får du både lokal kompetanse og kyndig veiledning fra våre hyggelige fagfolk. Ingen er på flere steder i Norge og kjenner landet bedre enn oss i Byggtorget!

Les også: Ytterdør med sidefelt er populært

Dører laget for norsk klima

Byggtorget har flere dører egnet for norsk klima. Et eksempel på dette er STORM fra Swedoor, som er et tilvalg til flere av Advance-line ytterdørene deres.

STORM er utviklet for å motstå både sterk vind, drivregn, svingninger i temperatur, luftfuktighet, og ikke minst saltvann. I tillegg er den ekstra godt isolert, slik at varmen holder seg inne. Tilvalget kan fås til flere ulike design, og fargen kan du velge helt selv.

Bilde: Nyheten STORM fra Swedoor står imot vind og vann bedre enn vanlige dører. Du får også en av markedets laveste U-verdi. Foto: Swedoor

En god dør skal komplettere husets fasade, og med en god konstruksjon være sikker og fungere optimalt i vårt nordiske klima.

Ytterdører med bedre isolering vil redusere varmetapet, gi et bedre innemiljø og øke komfort.

Les også: Nå vil vi ha ytterdør med farge!

nærbilde av et inngangsparti på et hus med en blå ytterdør

Bilde: Ytterdører fra Bygg1 har en god isoleringsevne og høy standard. Foto: Bygg1

Få hjelp til montering

Du kan fint klare å montere ny ytterdør selv, dersom du er nøyaktig og litt tålmodig. Alternativt kan du sjekke om Byggtorget der du bor tilbyr tjenesten Ferdig Snekra.

Din lokale byggevarekjede

Skal du bygge på egen hånd? Da er det godt å vite at vi i Byggtorget er her for deg – uansett hvor du bor. Faktisk finner du oss på flere plasser i Norge enn noen annen byggevarekjede.

Både våre butikker og de som jobber her er forskjellige, men det vi har til felles er et stort hjerte for lokalmiljøet, unik fagkunnskap og et stort ønske om å finne rett løsning for deg som kunde.

Dersom du helst skulle fått alt Ferdig Snekra, kan en del av våre byggevarehus hjelpe deg med dette. Vi tilbyr også Klikk & Hent i vår nettbutikk, da plukker vi varene ferdig for deg, helt kostnadsfritt, og sender deg en sms når bestillingen din kan hentes. Handler du ofte, kan det være praktisk å søke om Byggtorget Byggekonto. Med felles faktura får du enklere oversikt over byggekostnadene i prosjektet ditt, samtidig som det kan være praktisk å ha mulighet til ekstra finansiering i bakhånd, dersom det skulle bli et behov for det.

Mange av våre byggevarehus tilbyr også utlån av henger.

PS! Har du et lite prosjekt i nærmiljøet du brenner for? Nå kan du søke om midler fra Byggtorgets Plankefond – kanskje blir nettopp ditt byggeprosjekt realisert i år!

Byggtorget – et hjerte som hamrer for lokalmiljøet