Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Hvilke vegger vil du ha?

I Norge har vi lange tradisjoner med å bruke tre i interiøret i hjem og hytter, og etter at de to siste tiårene har vært dominert av glatte vegger og gipsplater, ser vi nå at trepanel og bruk av treverk generelt er tilbake i trendbildet.

Ved å bruke tre tilfører du egenart til interiøret ved hjelp av dets solide, tidløse og unike uttrykk. Tre er ganske enkelt personlig og ekte, og slår i dag an hos både den eldre og yngre garde.

Velger du treverk fra våre leverandører, gjør du også et bra miljøvalg. Her snakker vi om sertifiserte, kortreiste og bærekraftige råmaterialer, samt bruk av vannbaserte og miljøvennlige produkter i overflatebehandlingen. Bruk av trepaneler i interiøret bidrar derfor både positivt på innemiljøet og på klimaregnskapet!

Fem gode tips om panel:

 • Panel trenger ikke males – med beis eller olje beholder du gløden i treverket
 • Velg panel etter din egen stil – i dag finner du et stort utvalg som passer de fleste smaker
 • Listverket er kronen på verket – bruk tid på å finne lister som passer perfekt
 • Spar tid ved å kjøpe ferdigbehandlet panel fra fabrikk
 • Gå for ferdigmalte plater hvis du vil ha et topp resultat på kort tid

Med naturen på veggene

Valgmulighetene innen ferdigbehandlet panel er mange, og hos Moelven kan du kan for eksempel velge mellom:

 • Ferdigmalt panel for vegg og tak, med en heldekket overflate der treets naturlige og unike struktur fortsatt er synlig. Treets gode og unike egenskaper som et pustende, varme og fuktstabiliserende materiale blir ikke svekket. Du velger fargen og profilen du synes passer best for å skape det rommet du ønsker deg.
 • Ferdigbeiset panel for vegg og tak, der beisen bidrar til å forsterke skjønnheten og det unike i trevirket, og gir mange spennende fargemuligheter. Beisfargene er transparente, hvor treet virkelig får vist frem sine unike visuelle egenskaper. For mange en sikker vinner på hytta. 
 • Interiøroljet panel for vegg og tak, som gir en varm, sløret og rolig overflate som også føles god å ta på.

Panel kan også være strukturbørstet, slik som panelet i kolleksjonen «Tre bukkene Bruse» fra Bergene Holm. På denne typen panel blir deler av sommerveden børstet bort for å hente frem strukturen i treet før bordene beises. Dermed trekker beisen seg godt inn og fremhever treets struktur enda bedre. For deg som vil gjøre det lille ekstra, skal du også vite at det finnes såkalte effektpaneler. De er strukturbørstede, beiset og belagt med skimmer og glitter som gir en helt spesiell effekt i det rette lyset.

De som ønsker vegger og tak uten kvist og med skjult innfesting, kan vurdere «diamanten» innen interiørpanel, nemlig kvistfri sløyd. Disse panelene leveres i 16 mm tykkelse, både hvitmalt (S0502-Y/ Bomull) og lasert. Og når vi er inne på kvister – velger du furupanel får du et naturlig fargespill og større kvister, mens grana har små og oftest runde kvister som gir et litt annet kvistbilde.

Hva passer hos deg?

Er du usikker på hva du skal velge, er det verdt å vite at våre leverandører er svært dyktige på å lage kolleksjoner som gir deg gode pekepinner på hva som passer hvor. Hasås har for eksempel utviklet Stjernepanel, som er delt inn i fire ulike stiler:

 • Rått og Røft: upolerte, naturlige paneler med grove dimensjoner, kanter, samt uhøvlede og ru overflater.
 • Evig Eleganse: glatte og rene overflater som er tidløse, klassiske, smakfulle, rolig og vakre.
 • Nordisk Natur: lyse paneler malt eller i beiset i naturlige og sarte farger, og treverkets struktur og naturlighet gjerne skinner gjennom.
 • Lun Lounge: panel preget av varme farger, myke linjer og lun stemning, med spenn fra det eksklusive og elegante til det lune og mer naturlige.

Tilsvarende har Bergene Holm det de kaller interiørkonsepter - produkter som passer sammen, gir et helhetlig resultat og kan monteres umiddelbart. Da blir det enklere å se helheten og samtidig alle detaljene når du pusser opp eller bygger nytt, enten det er et lite rom eller et helt hus. Det er mange valg som skal tas og endelig resultat er ofte avhengig av profiler, dimensjoner og behandlinger passer godt sammen. 

Klikk på plass nye vegger på 1-2-3

Selv om trematerialer er i vinden, er det ikke alle som ønsker å kaste seg på trenden som innebærer panel på veggene. Hva du faktisk velger avhenger av budsjett, tid, og om du skal utføre arbeidet selv eller få hjelp av fagfolk.

En enkel tilnærming er å montere Walls2Paint-plater. Dette er arbeid de fleste kan klare selv med litt nøyaktig jobbing, platene leveres med klikkprofil. Her får man raskt et resultat om grunnlaget er bra, og rommet er tørt og klart. Platene leveres i 4 forskjellige lengder og egner seg også godt der det er høyt under taket.

Ferdigtapetserte vegger

Om ønsket er å komme enda raskere i mål kan valget lett falle på Walls4You – ferdig tapetserte plater i godt utvalg. Kvalitetsplater som på enkelt vis gir deg helt ferdig vegg – minst like pent som du hadde tapetsert selv. Helt uten limsøl og pussing.

Er du ekstra opptatt av inneklima, finnes det også produkter som egner seg for deg. Huntonit er faktisk alene om å være anbefalt av Norges Astma – og Allergiforbund når det kommer til veggbekledning. Det gjelder både ferdigmalte plater og Rustikk ferdig laserte panelbord i naturtoner.

Enkel montering gir ferdig resultat på 1-2-3. Alle veggplatene har netto 60cm bredde – beregnet på norsk byggeskikk i forhold til reisverk. De fleste veggplater kan fås i flere høyder – for enklere tilpasninger. Panelbord har not og fjær på fire sider – og kan monteres både i tak og på vegg – både liggende og stående.