Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Hva koster kledningen egentlig?

Når det er dags for å sette opp ny kledning, er det en god del ting kunden må forholde seg til både når det gjelder type kledning, fargevalg og økonomi.

Ser vi på det økonomiske aspektet ved valget av kledning, er det ingen tvil om at ubehandlet kledning av gran eller furu gir den laveste innkjøpskostnaden. Forskjellen i løpemeterpris sammenliknet med for eksempel fabrikkmalt kledning eller mer eksklusive tresorter som lerk eller termofuru, kan utgjøre ganske mange kroner. Slikt blir det fort mye penger av når det skal handles kledning til et helt hus, og i noen tilfeller snakker vi faktisk om en prisforskjell på opptil 100 %.

Samtidig handler det økonomiske om mer enn innkjøpskostnaden. Sagt med andre ord – det er på ingen måte sikkert at ubehandlet gran eller furu blir det rimeligste om vi tenker mer langsiktig.

Ubehandlet eller fabrikkmalt?

Ser vi på forskjellen mellom ubehandlet og fabrikkmalt kledning med grunning og mellomstrøk, begynner derimot regnestykket for den ubehandlede kledningen å slå sprekker ganske raskt. For den må jo behandles med grunning, samt maling eller beis. Det koster selvsagt noen kroner, og skal det brukes profesjonelle til å gjøre jobben er det heller ikke gratis.

Vurderer kunden å leie inn en maler til å gjøre jobben, kommer det totalt sett til å bli dyrere enn å velge en kledning som både er grunnet og påført et mellomstrøk. Gjør kunden jobben selv blir det helt klart rimeligere, i en verden der fritid er et luksusgode har den faktisk en ganske høy pris.

Vedlikeholdsvennlig kledning

Ser vi på kledning som må males eller beises opp mot vedlikeholdsvennlige typer kledning, er det også stor forskjell i innkjøpskostnaden. Samtidig har de vedlikeholdsvennlige kledningen noen åpenbare fordeler – nemlig at de krever lite til ingenting vedlikehold. En del av dem kan faktisk bare stå som de er, eventuelt behandles for å friske opp utseendet eller endre litt på fargen.

Legger vi til grunn at kledningen har en levetid på 60 år og at den må behandles ca. hvert tiende år, kan faktisk en tradisjonell kledning kunne bli vesentlig dyrere enn en vedlikeholdsvennlig kledning. For hver gang kunden må handle nye spann med maling eller beis, samt utstyr som må til for å gjøre jobben, går prisen på kledningen i praksis opp. Leies det inn profesjonelle til å gjøre jobben øker prisen selvsagt enda mer.

En vedlikeholdsvennlig kledning står stort sett på stedet hvil rent kostnadsmessig ettersom vedlikeholdsjobben er begrenset eller fraværende. Når alt kommer til alt, kan prisforskjellen på kledning som må males og vedlikeholdsvennlig kledning bli fra noen få tusen til mange ti tusen kroner. Det avhenger blant annet av størrelsen på huset, antall vinduer osv.

Ta diskusjonen

Det er ikke dermed sagt at du alltid skal anbefale vedlikeholdsvennlig kledning til alle kunder som skal bygge nytt hus eller skifte kledning på et eksisterende. Valget avhenger både av kundens smak og ønsker, hvilket hus det er snakk om og hvor mye penger de kan eller vil legge i kledningen på kjøpstidspunktet. Uansett er det viktig å gi kundene gode råd slik at de kan ta et best mulig opplyst valg

Vi gjør proffens hverdag enklere

Byggtorgets hjerte hamrer for lokalmiljøet. Det handler om at vi vet hva som er hva, og hvem som er hvem. Vi kjenner sesongene, næringen og de lokale tradisjonene – våre fagfolk er her for å gjøre proffens hverdag enklere.

Byggtorget er en del av Norges største bolig- og byggevarekonsern. Det gir tilgang til markedets beste leverandører og priser, og den beste distribusjonen som sørger for at  trelast og byggevarer fra hele verden kommer frem til byggeplassen – uansett hvor i landet du befinner deg.

Proffen prioriteres

Som PROFF hos Byggtorget, vil du alltid bli prioritert. Med Proffnett får du tilgang til markedets beste digitale prosjektverktøy for profesjonelle håndverkere. Her har du tilgang til netthandel, aktive prosjekter og dine avtalepriser døgnet rundt. Du kan også bruke Proffnett som en egen app på mobilen.

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev med unike rabatter og tilbud til våre PROFF-kunder, tips fra Byggtorgets eksperter og nyheter fra våre leverandører. Meld deg på nyhetsbrevet her.

Kontakt ditt varehus for å bli kunde og få tilgang til Proffnett. ​

Vi snekres!