Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Herdet tregulv – det beste av to verdener

Det er lenge siden det kom en helt ny gulvtype på markedet. Inntil nå. Herdet tregulv fra Saga Hardwood gir deg de beste egenskapene fra både laminat og parkett.

Det dukker stadig opp gulvprodukter med nye egenskaper og fordeler. De siste årene har vi blant annet sett nye typer overflatebehandlinger, mønstrede gulv med klikksystem, samt enda lengre og bredere bord enn vi har vært vant til tidligere.

Det er imidlertid lenge siden det kom en helt ny gulvtype på markedet. Det var helt til vi fikk nyheten herdet tregulv fra Saga Hardwood. Dette er verken laminat eller parkett, men gir deg de beste egenskapene fra begge gulvtypene.

Hvis du ennå ikke har særlig erfaring med herdet tregulv, kan du lese mer om dette her:

Herdet tregulv tåler mer

– Noe av det viktigste når det gjelder herdet tregulv, er at det har alle egenskapene vi setter pris på i et gulv i ett og samme produkt. Du får lunheten og ektheten som en tradisjonell parkett gir, men samtidig slitestyrken fra laminat, forklarer Audar Dørum.

Han er salgs- og markedsdirektør i Farveringen, som leverer Saga Hardwood til Byggtorget.

Rent teknisk er gulv i herdet tre bygget opp av ekte treverk i bunn- og toppsjiktene, mens kjernen består av HDF (High Density Fiberboard). I tillegg er det lagt inn et lag med trepulver under toppsjiktet. Trepulveret er en blanding av ekte trefiber og mineraler som legges på kjernematerialet i HDF og presses sammen slik at det går over i flytende form. Dermed fyller trepulveret alle hull og porer i toppsjiktet slik at gulvet tåler mer.

På bildene under er en kule presset ned i en standard parkett (til venstre) og Saga Hardwood (til høyre) med en kraft på 400 kg. – det er betydelig forskjell på hva som skjer med de to gulvtypene.

Kule som har laget stygt merke i et parkettgulv
Kule som ikke har laget merke i herdet tregulv

Bilde: På bildene ser vi at kulen har laget et betydelig merke i parketten, mens det herdede tregulvet ikke har synlige merker etter belastningen.

Toppsjiktet i herdet tregulv er behandlet og herdet på en måte som gjør at det blir hardere og mer slitesterkt overfor de fleste typer påkjenninger. Selve overflatebehandlingen gjøres med en UV-herdet matt lakk som påføres i sju lag. Lakken er fri for formaldehyd, miljøvennlig, svært holdbar og lett å vedlikeholde.

Planke som viser innsiden av et herdet tregulv

Bilde: Herdet tregulv er bygget opp av fire lag, med ekte treverk i bunn- og toppsjiktene.

Et tregulv for aktive familier

Herdet tregulv egner seg i de fleste rom i huset eller på hytta, og er ideelt for aktive familier med barn, rullende leker, kjæledyr, høye hæler og lignende. Selv om det er svært slitesterkt, er det fremdeles snakk om et gulv bestående av treverk.

– Med andre ord er det ikke nødvendigvis førstevalget av gulv til et inngangsparti der våte støvler og sko tråkker inn flere ganger daglig, understreker Dørum i Farveringen.

Herdet tregulv med brede gulvbord

De senere årene har det blitt mer og mer populært med brede gulvbord. Herdet tregulv fra Saga Hardwood møter også denne trenden ved at alle gulvbordene har en bredde på hele 27 cm. Sammen med den matte overflatebehandlingen, gir dette et eksklusivt og solid uttrykk.

Moderne stue med herdet tregulv fra Saga Hardwood.

Rent praktisk er det også verdt å merke seg at såpass brede gulvbord går raskere å legge enn gulvbord på 17-18 cm, ettersom hver lengde dekker en større flate. En annen fordel er at herdet tre er svært formstabilt. Selv med store dimensjoner er det minimal risiko for kuving, og den samme formstabiliteten reduserer også utfordringer med oppsprekking som følge av tørt inneklima.

– Tørt inneklima er en stor utfordring for trebaserte produkter, og oppsprekking i parkett kommer ganske høyt opp på lista over ting som tas opp på ettårsbefaringer i nye hus, påpeker Audar Dørum i Farveringen.

Han understreker imidlertid at de samme kravene stilles til herdet tregulv som til parkett – det vil si relativ luftfuktighet på 30-65 prosent.

Miljøsertifisert tregulv

Når det lages produkter som gjør nytte av naturens ressurser, er det viktig å legge vekt på miljøaspektet og sørge for effektiv ressursutnyttelse.

Herdet tregulv fra Saga Hardwood er for det første miljøsertifisert, og alt treverk er hentet fra bærekraftige skoger (FSC-sertifisert). For det andre innebærer produksjon av gulv i herdet tre en svært god ressursutnyttelse av de trestokkene som hentes ut av skogen. Av 5,5 kubikkmeter tre kan det lages hele 3600 kvadratmeter herdet tregulv. Til sammenlikning er det kun mulig å produsere 850 kvadratmeter trestavsparkett eller 95 kvadratmeter heltregulv av samme mengde råvarer.

Vil du lære mer om våre erfaringer med herdet tregulv, er du velkommen til oss i Byggtorget for en hyggelig prat. Hos oss fører vi følgende Saga Hardwood-gulvtyper:

Vi snekres!