Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
Byggtorget

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne Byggtorget-butikk

Din guide til tregulv: Fra budsjett til premium

Solid heltre på stuegulvet har alltid vært manges drøm, men hvilken variant er riktig for din egen stue? Dette er forskjellene på blant annet eikegulv og furugulv.

– Fordelen med heltregulv er at det oppleves ekte og naturlig. Mange velger det på hytta og i eldre hus, sier Vegard Svenskerud ved Byggtorget på Toten.

Heltregulv har lange tradisjoner i Norge. I gamle hus og leiligheter ble treplanker lagt direkte på bærebjelker. På hvert sitt vis er både parkett og laminat etterligninger av de solide heltregulvene.

– Felles for heltregulvene er at de gir en naturlig følelse av varme, sier Svenskerud.

Les også om herdet tregulv, som gir deg det beste fra to verdener

Tregulv på soverommet og i stua

Velger du heltregulv i furu får du et kortreist gulv laget av skandinavisk treverk. Siden det vokser lite eik i Norden, er eikegulvet importert fra Øst-Europa, men overflatebehandlet i Norge.

– Furu er et naturlig mykt treslag. Mange velger furu på soverom og eik, som tåler mer slag, i stua. Andre velger heltregulv i furu i hele boligen eller hytta, og liker sjarmen i et tregulv som slites naturlig, sier marketingsjef Anne-Marie Ulven hos Moelven Wood, som er leverandør av heltregulv til Byggtorget.

Her er utvalget av heltregulv i ulike prisklasser:

Rimelig grangulv og furugulv:

De vanligste heltregulvene kommer i gran eller furu. Dette er de smaleste dimensjonene, fra 11 til 18 cm brede planker. Ubehandlet natursortering koster ca 600 kroner pr m2.

Nærbilde av oljet heltregulv i furu med skjærebrett, kanelbolle og kaffekopp

Furu: Et heltregulv i furu kan du behandle på mange måter. Dette gulvet er oljet grått.(Foto: Moelven)

Hytteinteriør med mørkt furugulv

Furu på hytta: Et solid furugulv gir en rustikk og god stemning på hytta. (Foto: Moelven Wood)

Midt på treet med ferdigoljet tregulv:

Midt i prissjiktet finner du ferdig oljet og behandlet furugulv til omkring 800 kroner pr m2.

Nærbilde av lyst furugulv med kvist og kongler

Ferdig oljet: Dette furugulvet fra Moelven Wood er behandlet med lyspigmentert olje. (Foto: Moelven Wood)

Premiumgulv av heltre eik eller ask:

Eik, ask og bjørk er mer eksklusive tresorter. Eikegulvet Rustic Nordic er en børstet levende sortering av eikegulv med kvist, noe som reduserer prisen på gulvet med 30-40 prosent sammenlignet med de mest eksklusive heltregulvene i eik. Dette gulvet kommer i mange fargetoner. Målet er 20x147, og gulvet koster 1400-1500 kroner pr m2.

Nærbilde av føttene til to barn på gulv i heltre eikEt heltregulv kjennes varmt under bare føtter. Dette er Herregårdsgulvet eik Kogle fra Moelven. (Foto: Moelven)

Varmt: Et heltregulv kjennes varmt under bare føtter. Dette er Herregårdsgulvet Eik Kongle fra Moelven Wood. (Foto: Moelven Wood)

Våre mest eksklusive tregulv:

Den fineste sortering av eikegulv fra Moelven Wood i dimensjonen 20 x 147 koster omkring 2000 kroner pr m2. Denne gir et kvistfritt gulv og en rolig struktur og er laget av det fineste råstoffet.

Nærbilde av eikegulv med roser på.

Klassisk: Et eikegulv i heltre er klassisk og varig. Dette heter Herregårdsgulv Arctic. (Foto: Moelven Wood)

Kom innom oss hos Byggtorget for å se og kjenne på utvalget av tregulv, så hjelper vi deg med å velge riktig kvalitet for ditt behov.